Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΣΠΑ και πιθανή έξοδος απο την Ευρωζώνη


parist43

Recommended Posts

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι με το πέρας της 3ετίας θα είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Έχουμε δεν έχουμε πτωχεύσει. Απορώ ρε γμτ πάντως με τσι Αμερικάνους που επιμένουν να χώνουν λεφτά στην οικονομία τους ενώ εμείς όλο και σφίγγουμε τα ζωνάρια (γενικά σαν ΕΕ). Την στιγμή μάλιστα που το δολάριο ανεβαίνει έναντι του ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε Παρη απο που προκυπτει οτι θα φυγουμε δλδ???

terry για δες εδω

η μαυρη τρυπα δεν κλεινει με τιποτα

http://news.gr.msn.com/economy/article.aspx?cp-documentid=153677735

και δευτερον μου το λενε ολο και πιο συχνα σοβαροι γνωστοι μου ,με διασυνδεσεις αλλα και ασχολουμενοι με τα οικονομικα

και να δουμε για ποσο οι Ευρωπαιοι θα συνεχιζουν να μας χρηματοδοτουν ............

Link to comment
Share on other sites

για αλλη μια φορα οι αμερικανοι δειχνουν τον δρομο. βγηκαν απο την κριση σε χρονο ρεκορ, οι πωλησεις ακινητων καθε μηνα ανεβαινουν με ρυθμους πολυβολου χαρη σε μηδενικα επιτοκια, αυξηση του χρηματος που πεφτει στην πιατσα και ευκολια δανεισμου. αυτα ειναι μετρα που διορθωνουν μια ασχημη κατασταση με αναπτυξιακη προοπτικη. Ο κοσμος δουλευει, πληρωνεται και καταναλωνει.

 

Εχουν πολλα tax-breaks αν αποδεικνυουν οτι καταναλωνουν, και φυσικα και ο αμερικανος, οπως και ο ελληνας και ο αφρικανος, προτιμαει να ξοδευει τα λεφτα του σε οτιδηποτε απο το να πληρωνει φορους αν με την προσκομιση αποδεικτικων μπορει να μειωσει την φορολογια του. Ετσι και ο ιδιωτης ειναι χαρουμενος, και το κρατος ζει απο την φορολογηση των επιχειρησεων.

 

Ο Clinton εδειξε τον δρομο απο το 93 καταργωντας τα λεγομενα trickle down economics και δειχνοντας οτι εκτος απο την αναπτυξη, με την αυξηση των δαπανων και την αυξηση της φορολογιας, αν υπαρχει λογικη σε αυτην, ερχεται και βελτιωση των δεικτων της οικονομιας και μειωση του πληθωρισμου, ακομα και ισοσκελισμος του προυπολογισμου (ο πρωτος που το καταφερε).

 

στην γηραια ηπειρο (σε ολα) εχουμε εγκλωβιστει μεταξυ των γερμανων που ξαφνικα εγκαταλειψαν τον ηγετικο τους ρολο και των αγγλων που εχουν τζογαρει ΤΡΕΛΑ σε καταρευση του ευρω και τα μετρα που προτεινονται ως λυση ειναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΑ.

 

Δειτε τι εγινε στην ευρωβουλη οπου ξεσηκωθηκαν απο αριστερους μεχρι δεξιους και κραζαν τον βελγο που προεδρευει της ευρωπαικης ενωσης, λεγοντας του οτι δεν ειναι δυνατον να ζηταν απο την Ελλαδα αυτα τα πραγματα που ζητησαν.

 

Βλεπουμε τις τελευταιες μερες που τα εσοδα εχουν γυρισει σε επιπεδα αλογοσκουφη (δηλαδη ΜΗΔΕΝ) οτι οχι μονο δεν θα πληρωθουν εφαπαξ, συνταξεις και σε λιγο και μισθοι, αλλα δεν θα φτασουμε καν σε 3η και 4η δοση του δανειου.

 

Τα μετρα τα εχουν παρει, αλλα φραγκο δεν θα εισπραξουν. Πολυ απλα γιατι η αγορα ειναι Π Α Γ Ω Μ Ε Ν Η.

 

εχω πελατες που μου ζητησαν να τους κανω ενημερωση για επενδυσεις στο εξωτερικο αφου τα λεφτουδακια τους τα πηραν εδω και 1 μηνα απο ελλαδισταν. ολος ο πλανητης πλην γιωργου θεωρει δεδομενο οτι θα γινει και αναδιαρθρωση του χρεους σε μεγαλυτερα διαστηματα αποπληρωμης αλλα και σταση πληρωμων. και τοτε θα δειτε σκηνες ροκ.

 

το παιχνιδι χαθηκε το 2004, ξανα το 2007, ξανα το 2008, ξανα μετα τις εκλογες (τελευταια ευκαιρια). Ε, στις τεσσερεις μαλακιες καιγομαστε.

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα ειναι οτι στην ελλαδα μονο την καταναλωση προωθησαμε ......

 

παραγωγη καπουτ....την πηγαμε βουλγαρια-σκοπια-τουρκια μερια.....

Link to comment
Share on other sites

ιδου και ενα σχετικο αρθρο

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=985622

 

Ναι, το Στούπα περιμέναμε... Τα λέμε από το Γενάρη τουλάχιστον.

Ακόμα και ο "γραφικός" Λιακόπουλος αυτό το πράγμα το είχε επισημάνει εδώ και 2,5 μήνες:

Μόνο οι "οικονομολόγοι" μας, αργούν να αντιληφθούν τα προφανή όπως πάντα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τώρα μιά και θα καθόμαστε με την αναδουλειά , καλό είναι να διαβάσουμε μερικά βιβλία ιστορίας και βασικά στοιχεία οικονομικής θεωρίας .

 

Θα μας χρειαστούν άμεσα .

Link to comment
Share on other sites

παντως εχει γινει και σχετικη ερωτηση στη Βουλη για το εν λογω θεμα,δηλαδη της πιθανοτητας λογω υστερησης των εσοδων ,να μην δοθει η επομενη δοση απο την τροικα.(αν αναζητησει κανεις στο gοogle την σχετικη ειδησεογραφια θα βρη αρκετα σχετικα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.