Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδικά θέματα: Τακτοποίηση κλεισμένης pilotis


melnikof

Recommended Posts

Highlander, παραθέτω το απόσπασμα από την τελευταία εγκύκλιο: ''δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν.3843/2010 βοηθητικοί

χώροι, σύμφωνα με την οικοδομική τους άδεια, οι οποίοι έχουν αυθαίρετα αλλάξει τη

χρήση αυτή σε άλλη βοηθητική χρήση.'' Συνεπώς, δεν μπορείς να ρυθμίσεις pilotis που έχει μετατραπεί σε θέση στάθμευσης. Μπορείς μόνο να την τακτοποιήσεις σε χώρο κύριας χρήσης π.χ. κατοικία ή κατάστημα. Και τότε μπορείς να φτιάξεις και κουζινάκι και ό,τι θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν διάβασες καλά. Δε λέω ότι γίναν θέσεις στάθμευσεις, ότι υπήρχαν λέω που καταλαμβάνουν το 50% σχεδόν και ρωτώ μπορώ να τους μετατρέψω φυσικά. Κουζινάκι μπορώ να φτιάξω ? ? ? ? ? ????

 

 

Ευχαριστώ για την απάντηση Jean αλλά άκουσα ότι κουζινάκι δεν μπορώ να φτιάξω ? ? ? ? ? ? ?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν κατάλαβα κάτι καλά...με συγχωρείς.

Δηλαδή, θέλεις να μετρατρέψεις τους χώρους αυτούς σε κατοικίες...κοίτα να δείς τώρα...αφού οι χώροι αυτοί υποτίθεται οτι είναι ήδη κατοικίες έχουν ήδη κουζινάκι και wc...με εννοείς; Επίσης, δεν νομίζω οτι μπορείς να τακτοποιήσεις περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που έχουν ήδη κλειστεί.

Link to comment
Share on other sites

........... οι χώροι όμως δεν έχουν κλειστεί ακόμα, δεν έχουν κατασκευαστεί. Και τι γίνεται στην πορεία όπου κατά την φάση της κατασκευής μου κάνουν μια αυτοψία.?

 

Καλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. στην τελική άλλωστε φτιάχνουμε τελευταία στιγμή το wc με γυψοσανίδα και πετάω και ένα κουζινάκι προκατ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να δείξω μεγαλύτερους χώρους, εγώ δηλώνω άλλωστε τι έχει χτιστεί. Μπορώ να δείξω τμήμα της pilotis εφόσον βρίσκεται εντός νομίμου περιγράμματος του κτιρίου.

 

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που γίνει μια αυτοψία?

 

ή , κατά την ψευδή δήλωση που θα δηλώσω ότι οι χώροι " κλείστηκαν τον Ιούλιο του 2009 ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν χτιστεί ακόμη ? ?? ? ? ? ? ? "? ?? ? ? ?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον erling...η απόφαση είναι δική σου και του ιδιοκτήτη. Εσείς θα αποφασίσετε αν αξίζει να πάρετε ένα τέτοιο ρίσκο. Επίσης, -αν και μετά από πολλές δημοσιεύσεις- κατάλαβα τι εννοείς και συμφωνώ, μπορείς να τακτοποιήσεις οποιονδήποτε βοηθητικό χώρο εντός του νομίμου περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, να κάνω και εγώ μια ερώτηση με τη σειρά μου, ισόγειο κατάστημα συνολικού ύψους 5,50m,στο οποίο έχει κατασκευαστεί βοηθητικός χώρος (ημιόροφος-πατάρι) με ύψος 2,50m. Μπορεί αυτός ο χώρος να νομιμοποιηθεί και αν ναι μπορεί μετά να χρησιμοποιηθεί για κατάστημα?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

προσπαθησε να ποσταρεις στην σωστή κατηγορια για να τα βρισκουν και αλλοι.

κοιτα εδω

στα γρηγορα...

1.μπορεί να τακτοποιηθει-οχι να νομιμοποιηθει.

2. ναι υπο προυποθεσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,

σας παραθέτω το παρακάτω ζήτημα:

πρόκειται για οικοδομή με πυλωτή.Ο εργολάβος της οικοδομής χώρισε στους ιδιοκτήτες την πυλωτή σε 7 θέσεις στάθμευσης,όπου στο συμβόλαιο η κάθε μια θέση στάθμευσης αναφέρεται ως παρακολόυθημα και ως ανεξάρτητη ιδιοκτησία του κάθε διαμερίσματος.Τους όρισε επίσης πού θα έχει ο καθένας το χώρο του (αυτά αναγράφονται στο συμβόλαιο) .Στη πράξη βέβαια ο χώρος είναι ενιαίος.Ο πελάτης μου έχτισε με τοιχοποιία μόνο τα πλαινά μέρη του πάρκιγκ που του αντιστοιχεί (περίπου 17τ.μ.),ενώ άφησε ανοιχτό το μπροστινό μέρος,και θέλει στο μέλλον να βάλει γκαραζόπορτα.Αυτός βέβαια πλήρωσε στην εφορία 150 ευρώ για θέση στάθμευσης όπως και όι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.Το ερώτημα μου είναι το εξής:αυτός ο χώρος θα δηλωθεί στην πολεοδομία για την τακτοποίηση και αν δηλωθεί και πληρωθεί το ανάλογο πρόστιμο θα μπορεί μετά να τον χρησιμοποιήσει μόνο ως χώρο στάθμευσης;

Link to comment
Share on other sites

Pilotis που έχει κλείσει με ρολλό (αυτά τα ηλεκτρικά) είναι παρανομία-αυθαιρεσία? Αν ναι μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση 3843 με κάποιο τρόπο (π.χ. να φτιάξεις ένα νιπτήρα ή κάτι) αφού χώρος στάθμευσης ήταν και χώρος στάθμευσης παραμένει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.