Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Για να επιστρέψω στο θέμα της παρούσης, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι νομιμο να απορρίπτεται τοπογραφικό διαγραμμα από Τοπογράφο Μηχ. ΤΕ ή Πολ. Μηχ. ΤΕ το οποίο έχει εξαρτηθεί από υπάρχον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο; Επιμένω διότι αν και σε δικές μου δουλειές δεν αντιμετώπισα προβλήματα, συνάδελφος Τοπ. Μηχ. ΤΕ είχε θέμα με κτηματολογικό γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι τα τσουβαλιάσουμε έτσι, ας γίνει μια ορθή επανάληψη

Πολιτικοί Μηχανικοι ΜΟΝΟ ΣΤΑΤΙΚΑ

Αρχιτέκτονες Μηχανικοί ΜΟΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ

 

Ωραια η προταση αλλα εμενα πχ που δεν ασχολουμαι, δεν θελω ή δεν ξερω απο στατικα, θα με πεταξεις στην ακρη ? Στην τελικη για ποιο λογω να εχω διδαχθει ενα καρο μαθηματα, παρα να πηγαινα 1-2 χρονια μονο, σερι ολες τις στατικες και να τελειωνα, εφοσον δεν θα μου δωσεις ΕΔ για τπτ αλλο ?

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO To παραληρηματικό σου πόστ είναι ανευ προηγουμένου.

Στα δύο χρόνια που είμαι μέλος αυτού του φόρουμ το θέμα το έχω ξαναδεί κι άλλες φορές. Το ζήτημα είναι πως αυτή τη στιγμή τοπογραφικά κάνουν οι πάντες και κυρίως οι πολιτικοί μηχανικοί.

 

Οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι οι πάντες, αλλά έχουν δικαίωμα από τον νόμο να εκπονούν τοπογραφικά είτε σου αρέσει είτε όχι.

 

Στην εποχή των "παχέων"αγελάδων.... εννοώ όταν ο κόσμος είχε χρήματα στις τσέπες του και μπορούσε να αγοράσει και να δομήσει ή ακόμα στο τελευταίο "μπάμ" το 2006 προ της επιβολής ΦΠΑ ... ΌΛΟΙ οι πολιτικοί μηχανικοί είχαν τρελλαθεί στις άδειες.!!!
Και πολύ καλά κάνανε, το πρόβλημά σου ποιό είναι?

 

Φυσικά με τις ανάλογες αμοιβές, ενώ εμείς (τοπογράφοι) είχαμε μείνει ΜΟΝΟ σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: τα τοπογραφικά!! Φυσικά και με τις ανάλογες μικρές (σε σχέση με αυτές των αδειών) αμοιβές !!!
Φταίνε οι πολιτικοί μηχανικοί που είσαι ανίκανος να αξιοποιήσεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα?

 

Τώρα που είναι η περίοδος των "ισχών αγελάδων" και που θα έρθουν και ΑΚΟΜΑ ισχνότερες, παρατηρώ ότι οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν στραφεί ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους στη σύνταξη τοπογραφικών.
Επαναλαμβάνω ασχολούνται με εργασία που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να κάνουν από τον ΝΟΜΟ χώρίς να χρειάζονται την άδεια κανενός GRTOPO.

 

Μπείτε και κοιτάξτε στο θέμα του ΕΣΠΑ και σε αυτό των τοπογραφικών οργάνων.... ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧ. κάνανε ερωτήσεις και φυσικά προέβηκαν σε αγορά για γεωδαιτικούς σταθμούς, μέχρι ...... και για GPS 2 συχνοτήτων :!:.
Την μυρίστηκες την δουλειά...γι αυτό σαν άλλη ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ έγραφες στο thread του ΕΣΠΑ ότι τα λεφτά δεν θα τα δώσουν!!!!Για να αποτρέψεις την αγορά τοπογραφικού εξοπλισμού....Πραγματικά εδώ μιλάμε για τεράστια αντισυναδελφική ξεφτίλα απέναντι σε πιτσιρικάδες συναδέλφους.

 

Ξέρω Πολιτικούς Μηχανικούς που αυτή τη στιγμή ... συντηρούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με τοπογραφικά!!!. Και φυσικά και ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ!!
Μιλάμε για άνευ προηγουμένου έγκλημα....

 

 

Γι αυτούς το GPS είναι ένα ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ που πατώντας το κουμπί παίρνεις ....... ω!! του θαύματος τις πολυπόθητες συν/νες για το τοπογραφικό.

Τι είναι γεωειδές, ορθομετρικό υψόμετρο κλπ .... ψιλά γράμματα. ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΈΝΕΣ ΕΓΣΑ είναι αυτό που μετράει!!!!!!!!!!

Τι να πείς τώρα χωρίς να γίνεις προσβλητικός??

 

 

η περιχαράκωση και ενίσχυση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ!!!.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

 

 

Βάσει των όσων ανάλυσα παραπάνω, βλέποντας ότι το φυσικό μου αντικείμενο έχει περιορισθεί΄πολύ και ΦΥΣΙΚΑ τίθεται θέμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ και κατ' επέκταση ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (ως οικογενειάρχης πρέπει να υποστηρίξω οικονομικά την οικογένειά μου), εδώ και ένα χρόνο έχω σταματήσει να βοηθώ ουσιαστικά με τις γνώσεις μου (τις όποιες έχω τέλος πάντων) τους νέους συναδέλφους και ειδικά να απαντώ σε ερωτήσεις επί τοπογραφικών που προέρχονται από Πολιτικούς μηχανικούς , με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια (υπάρχουν και συμπάθειες)!!
Και η κατρακύλα συνεχίζεται...Ήθελα να ξερα εσύ δεν βοήθήθηκες από κανένα???

 

 

Μπορεί συνάδελφοι να σας φαίνονται σκληρά τα ανωτέρω αλλά ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ της οικονομικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώνεται!! : "Ο θάνατός σου... η ζωή μου!"
Σιγά τα αίματα γιατί τώρα με τις ζέστες ...μυρίζουν

 

 

Υ.Γ. Προς νέους διπλωματούχους αγρονόμους τοπογράφους μηχανικούς, αν νομίζετε ότι το ποστ του GRTOPO σας δικαιώνει ή υπερασπίζει τα επαγγελματικά σας δικαιώματα γελιέστε...

ΑΝ ο νόμος αλλάξει και δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών έχουν μόνο οι διπλωματούχοι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί κάτι τετοιοι τύποι θα αλλάξουν το παραμύθι και ξέρετε τι θα λένε??Καλά είναι δυνατόν το παιδάκι που μόλις τελειωσε την σχολή να υπογράφει για τοπογραφικο?Τι ξέρει μωρέ ακόμα?

Ετσι λειτουργούν τέτοιοι τύποι αυτή είναι η παιδεία τους και η κουλτούρα τους

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον GRTOPO. Γενικα δεν θα επρεπε να εχουν δικαιωμα υπογραφης τοπογραφικων οι Πολιτικοι Μηχανικοι.

Αλλα πρακτικα δε νομιζω οτι επηρεζουν αυτοι τη κακη εικονα που επικρατει σημερα. Υπαρχουν αλλες ποσες ειδικοτητες μηχανικων που υπογραφουν τοπογραφικα χωρις να τους λεει κανεις τιποτε. Εφοσον οι υπηρεσιες δεν κανουν ελεγχο των δικαιωματων και των υπογραφων πανω στα διαφορα σχεδια, παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα υπογραφουν ανεξελεγκτα.

 

Αληθεια οι αποφοιτοι των ΤΕΙ Γεωπληροφορικης και Τοπογραφιας (ή καπως ετσι) εχουν κανενα δικαιωμα υπογραφης??....γιατι τοπογραφικα σιγουρα ΔΕΝ μπορουν να υπογραψουν.

Link to comment
Share on other sites

σωστά είναι αυτά που λέει ο grtopo ,(αν και δεν με εκφράζει το "ο θανατός σου η ζωή μου") Κακά τα ψέματα τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών είναι λίγο μπάχαλο, όταν υπερκαλύπτονται ειδικότητες ταυτόχρονα είναι σαν να ακυρώνονται. Τώρα βέβαια οι πολιτικοί μηχανικοί θα διαφωνήσουν γιατί έχουν συμφέρον να το κάνουν. Τέλος πάντων , Ελλάς το μεγαλείο σου.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO To παραληρηματικό σου πόστ είναι ανευ προηγουμένου.

 

Κατ' αρχή .... θεωρώ κύριε "σουπερμηχανικέ" ότι το πόστ μου είναι γραμμένο σε ήπιο τόνο και δεν προσέβαλα κανέναν εκτός και αν ήθελε να προσβληθεί. Μάλλον το δικό σου πόστ είναι παραληρηματικό και προσβλητικό ως προς εμένα, αλλά θα το αντιπαρέλθω και θα σου απαντήσω.

Επίσης αν μου απαντήσεις... που σίγουρα θα το κάνεις :

α) να κάνεις σωστά τις παραθέσεις των αποσπασμάτων μου γιατί δυσκολεύτηκα στην αρχή να σε παρακολουθήσω και

β) να είσαι τουλάχιστο στο επίπεδο που σου απαντώ!

 

Οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι οι πάντες, αλλά έχουν δικαίωμα από τον νόμο να εκπονούν τοπογραφικά είτε σου αρέσει είτε όχι.

Ναι έχουν το δικαίωμα και .... δεν μου αρέσει!

Δεν μου αρέσει γιατί η συντεχνία σας που ανέκαθεν ήταν η πολυάριθμη στο ΤΕΕ, φρόντισε να σας αποδώσει δικαιώματα που ανήκουν κανονικά σε άλλες ειδικότητες διεισδύοντας στα "χωράφια" τους και περιορίζοντας το επαγγελματικό τους πεδίο.

Κυριότερα στους τοπογράφους και στους Αρχιτέκτονες!!!

Αυτούς και αν τους έχετε "καπελώσει" !!! Μάλιστα στα όποια διατάγματα αναφέρονται : "Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες"!!! Λες και αυτοί ΔΕΝ είναι μηχανικοί.... είναι καλλιτέχνες, ζωγράφοι και άλλα φαιδρά.

Πολιτικοί Μηχανικοί : ..... ο μαϊντανός που πάει παντού και με όλα σαν την coca cola!! : Από τοπογραφικά, στατικά, αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά, υδραυλικά, συγκοινωνιακά..... μέχρι και σε μηχανολογικά!!!!

 

α)

Και πολύ καλά κάνανε, το πρόβλημά σου ποιό είναι?

 

β)

Επαναλαμβάνω ασχολούνται με εργασία που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να κάνουν από τον ΝΟΜΟ χώρίς να χρειάζονται την άδεια κανενός GRTOPO.

 

Άλλαξε ύφος.....

Δεν είπα ότι δεν κάνανε καλά..... Λέω ότι τώρα που δεν υπάρχει η πληθώρα των αδειών, έχουν στραφεί στο ΔΙΚΟ μου επαγγελματικό αντικείμενο και φυσικά μειώνουν την εργασία μου.

Μη μου πεις ότι οι πολιτικοί μηχανικοί δε τρώγονται με τους τοπογράφους που βγάζουν "αδειούλες" διωρόφων???? Πόσες φορές δεν έχω ακούσει συναδέλφους πολιτικούς να κατηγορούν υποτιμητικά μπροστά μου συναδέλφους μου τοπογράφους που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να βγάλουν την άδεια του διωρόφου. Το τονίζω αυτό γιατί η αμοιβή είναι μικρή σε σχέση με άλλες κατασκευές που είναι στη δικαιοδοσία -και καλώς είναι- των πολιτικών?

 

Φταίνε οι πολιτικοί μηχανικοί που είσαι ανίκανος να αξιοποιήσεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα?

 

Εδώ τώρα τι να σου πω??? Ότι είσαι προσβλητικός για κάρτα??? Άστο καλύτερα....

Την ικανότητά μου ή όχι την έχω αποδείξει στον επαγγελματικό στίβο και έχω επιλέξει να κάνω αυτό που εκπαιδεύτηκα, αυτό που η ειδικότητά μου λέει.... και όχι αυτό που δεν διδάχθηκα επαρκώς αλλά ΕΧΩ το επαγγελματικό δικαίωμα!!!. Ή μήπως νομίζεις ότι δεν είχα κάνει στο παρελθόν (μηχανικά έστω) στατικές επιλύσεις στο Scada??? (Η σύζυγός μου είναι δομοστατικός ξέρεις.....)

Το ίδιο μαύρο κουτί για μένα ήταν μένα το πρόγραμμα όπως είναι για σένα το GPS. ....

Αποτελέσματα όμως έπαιρνα, ίσως όχι τα βέλτιστα ... όμως έπαιρνα!!! Κι επειδή όμως δεν είναι το αντικείμενό μου και δεν έχω επαρκείς γνώσεις .... εγκατέλειψα το σπόρ!! Το δικαίωμα όμως το ΕΧΩ... Σου αρέσει αυτό??? Προφανώς και όχι.

Το "έκαστος στο είδος του" για μένα ΙΣΧΥΕΙ.

Προφανώς εσύ τα ξέρεις όλα (επαρκώς ή όχι)... και τα κάνεις όλα.... εξ ου και το "σουπερμηχανικός"!!! "Γιουρούσι" δλδ!!!

 

Την μυρίστηκες την δουλειά...γι αυτό σαν άλλη ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ έγραφες στο thread του ΕΣΠΑ ότι τα λεφτά δεν θα τα δώσουν!!!!Για να αποτρέψεις την αγορά τοπογραφικού εξοπλισμού....Πραγματικά εδώ μιλάμε για τεράστια αντισυναδελφική ξεφτίλα απέναντι σε πιτσιρικάδες συναδέλφους.

Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ σκέφτηκα κατά τον τρόπο που μου αποδίδεις....

Κάτσε πρώτα να δοθούν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ και μετά έλα να μου πείς...

Μη τυχόν και τα πάρετε το 2014 ή μήπως πάρετε ομόλογα......

Εκτός και αν νομίζεις ότι η οικονομική κατάσταση είναι για εκταμιεύσεις!!

 

Μιλάμε για άνευ προηγουμένου έγκλημα....

Νομίζω ότι σου απάντησα.

 

Τι να πείς τώρα χωρίς να γίνεις προσβλητικός??

Για πες μου σε πμ.....

Είναι έτσι ή δεν είναι??? Είναι μαύρο κουτί για σένα ή δεν είναι?? Ξέρεις τι μπαίνει ως input και πως επεξεργάζεται ?? Ξέρεις τι είναι ασάφεια κύκλου, multipath κλπ κλπ.....

Όχι και δεν σε ενδιαφέρει από τη στιγμή που παίρνεις τις συντεταγμενούλες σου! Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα να λειτουργώ και γω με το στατικό πρόγραμμα.

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

Χαίρομαι που σε κάτι συμφωνούμε.....

 

Και η κατρακύλα συνεχίζεται...Ήθελα να ξερα εσύ δεν βοήθήθηκες από κανένα???

Για το κατατρακύλα .......

Το πιστεύεις ή όχι ......: ΟΧΙ!!!

Ελάχιστοι (<5) από τους εμπειρότερους συναδέλφους μου έλεγαν κάποια πράγματα και ακόμα , λιγότεροι (1~2) μου είπαν περισσότερα.....

Σχεδόν όλοι και θα τονίσω κυρίως τους Πολιτικούς μηχανικούς μου έλεγαν: "τι το ψάχνεις αφού δεν ξέρεις??? Έλα να την κάνουμε τη δουλειά μαζί να μην υπογράψεις κάτι και εκτεθείς"..... !!!!!

ΝΑ ποια βοήθεια είχα....

Τότε ήταν που άρχισα να το ψάχνω μόνος μου και να διαβάζω. Μακάρι astranalysis όπως έχω βοηθήσει άγνωστους εγώ στο φόρουμ να υπήρχαν κι άλλοι .... Μακάρι να είσαι και συ ένας από αυτούς που παρέχουν ουσιαστική βοήθεια και όχι να ρωτάνε μόνο.

 

Σιγά τα αίματα γιατί τώρα με τις ζέστες ...μυρίζουν

. . . . . . . . . . . .

Υ.Γ. Προς νέους διπλωματούχους αγρονόμους τοπογράφους μηχανικούς, αν νομίζετε ότι το ποστ του GRTOPO σας δικαιώνει ή υπερασπίζει τα επαγγελματικά σας δικαιώματα γελιέστε...

ΑΝ ο νόμος αλλάξει και δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών έχουν μόνο οι διπλωματούχοι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί κάτι τετοιοι τύποι θα αλλάξουν το παραμύθι και ξέρετε τι θα λένε??Καλά είναι δυνατόν το παιδάκι που μόλις τελειωσε την σχολή να υπογράφει για τοπογραφικο?Τι ξέρει μωρέ ακόμα?

Ετσι λειτουργούν τέτοιοι τύποι αυτή είναι η παιδεία τους και η κουλτούρα τους

 

Για Δημαγωγός καλός είσαι!!!

"Τέτοιος τύπος" ΔΕΝ είμαι.... και συνεχίζεις να είσαι προσβλητικός, χωρίς να με ξέρεις, χωρίς πιθανώς να έχεις διαβάσει ποστ μου παλαιότερα σε θέματα που ρωτάνε οι συνάδελφοι...

ΑΝ μπήκες στον κόπο να δεις την παραπομπή στην αρχή του ποστ μου, στη τοποθέτηση που είχα κάνει το 2008.... θα διαπιστώσεις τις προτάσεις μου. Διάβασε εκεί που λέω για τις υπογραφές. Παραθέτω επίσης, (προς τέρψη σου) και την πρώτη μου εμπειρία σε τοπογραφικό. Ειδικά στο τέλος του πόστ έκανα και μια πρόταση....

 

Όπως φίλε μου θεωρώ ότι : ένας πιτσιρικάς πολιτικός μηχανικός .... ΔΕΝ πρέπει να υπογράφει στατικά για πολυόροφο, χωρίς να έχει την πρότερη εμπειρία από κάποιο γραφείο στο οποίο θα έχει θητεύσει σε αντίστοιχες κατασκευές, γιατί το θεωρώ "εγκληματικό" να το κάνει αυτό ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ από το νόμο.

Γιατί : παίζει με αγαθά -χρήματα- και πολύ περισσότερο με το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής σε περίπτωση αστοχίας κατασκευής.

 

Το ΙΔΙΟ "εγκληματικό" θεωρώ ο πιτσιρικάς τοπογράφος να υπογράφει τα πάντα γιατί ΔΕΝ έχει την εμπειρία και τις γνώσεις.

Παίζει με τις οικονομίες των ανθρώπων ειδικά όταν πρόκειται για αγοραπωλησίες.

 

Οι Δικηγόροι για παράδειγμα .... είναι βλάκες που πηγαίνουν ένα χρονικό διάστημα ως ασκούμενοι σε γραφεία και μετά δίνουν και εξετάσεις για την ΑΔΕΙΑ?????

Οι Γιατροί ομοίως είναι βλάκες που κάνουν 6 χρόνια ειδικότητα και μετά δίνουν και εξετάσεις για την άδεια άσκησης???

Γιατί αμφότεροι να μην έχουν το δικαίωμα να αγορεύουν σε δικαστήρια με μεγάλες υποθέσεις ή να συνταγογραφούν και να χειρουργούν ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ από την Σχολή??

 

 

Γιατί οι μηχανικοί να υπογράφουν τα πάντα σε επίπεδο ιδιωτικών έργων από στατικά έως τοπογραφικά αρχιτεκτονικά κλπ????

Δυστυχώς με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, εφοδιαζόμαστε με μια σφραγίδα που εγκυροποιεί τα ΠΑΝΤΑ που υπογράφουμε.......

ΝΑΙ πρέπει να υπάρχει ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ και μια ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ και ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ!!

Link to comment
Share on other sites

@astranalysis

 

Είναι γελοίο ακόμα και να προσπαθείς να πείσεις ότι ο GRTOPO διακατέχεται από τεράστια αντισυναδελφική ξεφτίλα.

 

Καθώς τα γραπτά μένουν μπορείς ελεύθερα να ανατρέξεις σε παρελθοντικά post-απαντήσεις-ευαγγέλιο-οδηγίες του σε όλους τους μηχανικούς.

 

Καθώς ο GRTOPO δεν χρειάζεται εμένα για δικηγόρο (βασικά κανέναν), το λήγω εδώ.

 

Τα επαγγελματικά δικαιώματα, μας έχουν απασχολήσει όλους κατά καιρούς. Από τον απλό μηχανικό ιδιώτη-υπάλληλο μέχρι και τα συνδικαλιστικά όργανα της κάθε ειδικότητας ΑΕΙ-ΤΕΙ. Φυσικά και μας έχουν απασχολήσει (συχνά με "πάγωμα" των αντίστοιχων thread από mods λόγω παρεκτροπών, το λιγότερο) και στο forum.

 

Θεωρώ περιττό να δηλώσω ότι ως mod αλλά και ως απλό μέλος, έχω διαφωνήσει συχνά με τη συντονιστική ομάδα, καθώς θεωρώ το ίδιο παράνομο να παρέχονται συμβουλές, οδηγίες, λύσεις-χρυσάφι σε όποιο μηχανικό (ΠΕ ή ΤΕ) ενώ Δ Ε Ν έχει τα εκ νόμου δικαιώματα να υπογράψει μία τέτοια δουλειά με το διατεθούν μέσω του forum τα γνωστά και μη εξαιρετέα excelάκια με τα τριγωνομετρικά της Ελλάδας.

 

Αλήθεια ποια η γνώμη όλων σας;;;

 

Επίσης, όσοι παρατηρητικοί παλιότεροι θα δείτε πολλά και χρήσιμα (...και για σας τους πολιτικούς μηχανικούς) μέλη ΑΤΜ (ενδεχομένως και άλλων ειδικοτήτων) έχουν όχι απλά πάψει προ πολλού να ποστάρουν αλλά και να "μπαίνουν" στο forum, αγανακτισμένοι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την α ν ο μ ί α αυτής της χώρας, που εν μέρει συντηρείται εδώ μέσα.

 

Προσωπικά:

 

Ένας πολύ καλός μου φίλος Ηλεκτ/γος Μηχ/κος, συζητώντας για τα νέα δεδομένα, πολύ σοφά μου είπε ότι σε περιπτώσεις σαν και αυτήν ο Νομοθέτης ακολουθεί την πραγματικότητα.

 

Και η πραγματικότητα ποια είναι αυτή τη στιγμή;;

Ο ΠΣΔΑΤΜ και τα αντίστοιχα τοπικά-περιφερειακά τμήματα επικοινώνησαν

α) με την Κτηματολόγιο Α.Ε. που με τη σειρά της που έστειλε έγγραφο προς όλα τα Λειτουργούντα Κτηματολογικά Γραφεία της Χώρας

β) το ΥΠΕΚΑ, το οποίο με τη σειρά του απέστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας

 

ζητώντας απλά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

 

Μέχρι και σήμερα όμως, στις περισσότερες υπηρεσίες ΔΕΝ άλλαξε τίποτα.

Είτε γιατί ο έλεγχος των διαγραμμάτων στις υπηρεσίες γίνεται πολύ συχνά από μηχανικούς ΤΕ (δεν θέλουν να ***ήσουν τη φάρα τους ή να τους καταγγείλουν γιατί και οι ίδιοι "μετράνε" σε καθημερινή βάση -όπως και οι αντίστοιχοι δημόσιοι υπάλληλοι ΑΤΜ που τα απογεύματα βολτάρουν στα κατα τόπους αγροκτήματα-),

είτε γιατί οι Προϊστάμενοι (ΑΤΜ ή μη) έγιναν Προϊστάμενοι γιατί έγλυφαν -και γλύφουν- τους κwλους όλων ανεξαρτήτων των Μηχανικών,

είτε γιατί ειδικά στην επαρχία ΟΛΟΙ είναι γνωστοί και αν κάποιος δημόσιος ρίξει "πόρτα" θα στιγματιστεί,

είτε για τον ίδιο λόγο με προηγουμένως ο ιδιώτης ΑΤΜ δεν θέλει να "ρίξει" καρφώνοντας τον αδερφό-συνεργάτη-κολλητό-γκόμενα/ο-ψηφοφόρο-γνωστό και να στιγματιστεί-περιθωριοποιηθεί,

είτε, είτε...

Εδώ νομίζω μας χρειάζεται ένας tpanag.

 

Ο Νομοθέτης λοιπόν ανοίγοντας το επάγγελμα και σε συνδυασμό με την πείνα που έρχεται (σίγουρα δεν ήρθε ακόμη) θα καταφέρει για όλους τους μηχανικούς, ότι χρόνια συμβαίνει για τους ΑΤΜ (μπορεί να συμβαίνει κ σε άλλους, δεν αντιλέγω):

να παίρνουν πενταροδεκάρες για τη δουλειά τους βλέποντας ειδικότητες που δεν έχουν το δικαίωμα βάσει νόμου να υπογράφουν αντίστοιχες δουλειές

 

Ας γίνει λοιπόν. Στα σκ@τ@ όλοι μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικα θα εχετε καταλαβει οτι σε τετοια θεματα ΔΕΝ συμμετεχω...

 

Ο λογος ειναι απλος..

 

1. Στα καλουβαχατα των επαγγελματικων δικαιωματων

2. Στη σχετικοτητα των δικαιωματων αυτων.. (πχ ξερω φιλους ΤΕ που ασχολουνται μονο με τοπογραφικα και βαζουν τα γυαλια σε τοπογραφους με πηρα 25ετιας...κυριολεχτω..)

 

Γενικα ειμαι υπερ της ξεκαθαρισης τον επ. δικαιωματων.. Οριστικης ξεκαρισης..

Δλδ στατικα μονο Πολ. μηχανικοι ---Τελος...

τοπογραφικα μονο τοπογραφοι----- Τελος..

Αυτο δεν προκειται να γινει ΠΟΤΕ..

και θα το δειτε...λογω του αριθμου των πολ. μηχανικων (δεν με συμφερει το ξερω, την αληθεια λεω..)

 

Λοιπον.. συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ να μου αφαιρεσουν το δικαιωμα υπογραφης τοπογραφικων..αλλα να ξεκαθαριστουν και τα δικαιωματατων των υπολοιπων ειδικοτητων..ΟΛΩΝ και ΠΕ και ΤΕ....!!

 

Συμφωνω με την υπογραφη των τοπογραφικων..και εγω τις ΕΓΣΑ θελω, χωρις να ξερω τι σημαινουν... (γιαυτο και μου κανει αλλος τα τοπογραφικα..στις μετρησεις οκ...αλλα στην συνταξη του τοπογραφικου ας ερθει να μου κανει ΟΠΟΙΟΣ θελει παρατηση...ουτε να τα σκεφτεται...)

 

Λοιπον, συναφελφοι τοπογραφοι, ΣΥΜΦΩΝΩ μαζι σας, αλλα ο συλλογος σας που ηταν τωρα 10 χρονια???? Δεν ειναι λιγο οξυμορο να μιλαμε τωρα που επεσαν οι δουλειες για δικαιωμμα υπογραφης?? Τοσο χρονια που εισασταν??? Αν θελετε να εισανταν σωστοι ας καναντε την περεμβαση σας τωρα 10 χρονια..οχι σημερα επειδη επεσαν οι δουλειες...

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ,

 

ο Σύλλογος τις συνισταμένες αυτές προσπάθειες τις ξεκίνησε εδώ και 1+ χρόνο. Δεν γίναν χθες, χωρίς να βάζω στην άκρη ότι χρόνια τώρα κοιμόταν.

Link to comment
Share on other sites

Ειδες λοιπον οτι εχω δικιο....

 

 

Εγω μαζι σας παντως... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ξεκαθαριστουν τα επ. δικαιωματα...

 

Και ερωτω... (απο προσωπικη πειρα...)

 

Μηχανικοι ΤΕ που ασχολουνται ΜΟΝΟ με τοπογραφικα (αποδεδειγμενα ΚΑΛΟΙ στη δουλεια τους...) τι θα κανουν??? Για πειτε μου...???

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.