Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Εδώ μια χαρά τα συμφωνούμε και τα μοιράζουμε ωραία τα δικαιώματα μας μεγαλόψυχα . Έξω όμως δεν υπάρχει καμία φωνή λογικής και καμία τάση να ξεκαθαριστούν καταστάσεις . Η τάση είναι μία ... Όλα στη φτήνια να τους βγαίνει τσάμπα η δουλειά τους λεφτάδες .

 

Ότι πάει να ξεμπλέξει και να εξορθολογιστεί φαινομενικά γίνεται μόνο κατόπιν με επιταγή της Ε.Ε.

 

Τους κύριους αυτούς όμως, στην περίπτωση των μηχανικών,τους συμφέρει η κατάσταση ως έχει .Όλοι να τα κάνουν όλα καθώς οι ξεφτιλέ τιμές βοηθούν τις τσέπες των επιχειρηματιών. Όλα στο βωμό της ανάπτυξης.

 

 

Η επίθεση στον πολύ καλό συνάδελφο GRTOPO ήταν πέρα ως πέρα άδικη . Απλά έγραψε με ειλικρίνεια τις σκέψεις του που ταυτίζονται με πολλούς από εμάς . Κι αν έχει βοηθήσει εδώ μέσα και να το καλό που πήρε !!!

 

Προς τι ? αυτή η λάσπη και το μίσος ??? Το να καταφέρνεις να γίνεσαι αντιπαθητικός δε σε κάνει μάγκα...

Link to comment
Share on other sites

Διαβάθμιση Terry... διαβάθμιση.

Εγώ είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν το κλείσιμο των ΤΕΙ και την συνεχή αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τεχνολόγων συν τω χρόνο με αυτά των μηχανικών.

Έχει γεμίσει η χώρα με ΤΕΙ.... και στην πιο απομακρυσμένη περιφέρεια για:

α) Τόνωση της τοπικής οικονομίας, μιας και είμαστε ανίκανοι να προσφέρουμε κίνητρα σε κεφαλαιούχους να δημιουργήσουν εργοστάσια και θέσεις εργασίας.

β) Μιας και δεν γίνεται το παιδί του νεοέλληνα να ΜΗ μπει σε σχολή..... αλλιώς θα το στείλει ΈΞΩΤΕΡΙΚΟ

γ) Μιας και απαξιώνουμε συνεχώς την αγροτική παραγωγή..... ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

Η εξομοίωση - εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ ... δεν θα πρέπει να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη γιατί αυτό θα ήταν άδικο για όσους κατά την περίοδο των εισαγωγικών διέπρεψαν περισσότερο αλλά και φοίτησαν περισσότερο και με πιο δύσκολα μαθήματα, για χάρη μόνο πολιτικής ψηφοθηρίας.

 

Συν τω χρόνο, να μπορούν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ με κάποια κριτήρια (εμπειρίας, μετεκπαίδευσης κλπ) να αναβαθμίζουν τα πτυχία τους στο ίδιο επίπεδο και με τα ΙΔΙΑ δικαιώματα των αντίστοιχων ΑΕΙ.

 

Το θέλουμε ή όχι, οι τεχνολόγοι είναι μια πραγματικότητα!! ΔΕΝ γίνεται να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιούμαστε ότι ΔΕΝ υπάρχουν.

Αλλά ούτε και να συνεχίζεται αυτό το σύστημα και στο διηνεκές.... να παράγουμε φοιτητές ΤΕΙ , χωρίς προοπτική, χωρίς εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και συχνά υποκατηγορίες των ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι άδικο και εκτός πραγματικότητας να λέγεται ότι ο ΠΣΔΑΤΜ κοιμόταν τα περασμένα χρόνια και πριν ένα χρόνο έβαλε ζήτημα επαγγελματικών ζητημάτων. Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του την δεκαετία του 50 το πρωταρχικό ζήτημα της δράσης του ήταν το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος και τα επαγγελματικά δικαιωμάτων ΑΤΜ.

 

Οι συνθήκες και τα προβλήματα τις περασμένες δεκαετίες ήταν διαφορετικές από τις σημερινές. Ο αριθμός των μηχανικών ήταν μικρότερος, δεν υπήρχαν απόφοιτοι ΤΕΙ, δεν χρειαζόταν εξειδίκευση σε ένα ή λίγους τομείς (έκανες και αρχιτεκτονικά και στατικά και τοπογραφικά και πολεοδομικά και είχες και μελετητικό πτυχίο για καμία δουλειά από το δημόσιο). Και ως Πολιτικός και ως Αρχιτέκτονας και ως Τοπογράφος, ενίοτε και ως Μηχανολόγος.

Αυτή την περίοδο το βασικό και επιτακτικό ήταν η κατοχύρωση του ιδιαίτερου ρόλου του ΑΤΜ που ήταν υποβαθμισμένος και υποτιμημένος. Αυτή την περίοδο (1970-1990) η στόχευση ήταν 5ετία από 4ετία, εργοληπτικά, οικοδομικά-άδειες μέχρι κάποιο όριο, μελέτες συγκοινωνιακών, υδραυλικών και πολεοδομικών, πρόγραμμα σπουδών των σχολών ΑΤΜ κτλ. Αυτή τη περίοδο ο σύλλογος και όλοι οι ΑΤΜ όχι μόνο δεν κοιμόντουσαν, αλλά πέτυχαν πολύ σημαντικά πράγματα. Έφεραν τον ΑΤΜ στο προσκήνιο, ισότιμο με τις άλλες ειδικότητες, με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων κτλ.

 

Μετά την δεκαετία του 90 και ιδιαίτερα μετά το 2000 με τις νέες συνθήκες (μεγάλος αριθμός μηχανικών, ΤΕΙ, εξέλιξη τεχνολογίας ανάγκη για επαγγελματική απασχόληση σε λιγότερους τομείς λόγω εξειδίκευσης), ο σύλλογος άρχισε να στοχεύει πιο συστηματικά στο ζήτημα, ποιός συντάσσει τοπογραφικά διαγράμματα, ποιος τα υπογράφει και ποιός έχει την ευθύνη. Και εξελίχτηκε τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια από όλα τα ΔΣ του συλλόγου δραστηριότητα για την υπογραφή τοπογραφικών από Αρχιτέκτονες, Δασολόγους, Εμπειροτέχνες, Τεχνολόγους Δομικών και Υποδομής κτλ.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έγιναν και σημαντικές ενέργειες με πρώτες επιτυχίες και στην κατεύθυνση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί ως επιτυχία του σημερινού ΔΣ από όλους.

 

Για το ζήτημα των Πολιτικών Μηχανικών για διάφορους λόγους και αιτιολογίες που δεν είναι του παρόντος ο σύλλογος των ΑΤΜ δεν βάζει ζήτημα δικαιωμάτων στις τοπογραφικές μελέτες .

Και γενικά υπάρχει η αντίληψη και η αίσθηση και το κλίμα, ότι ΑΤΜ και Πολιτικοί συνεργάζονται αλληλοϋποστηρίζονται δεν έχουν σοβαρές διαφορές, υπάρχουν περισσότερα για συνεργασία και πολύ λιγότερα για αντιπαράθεση.

Όλα αυτά σε επίπεδο συλλόγου και συλλογικότητας ΑΤΜ. Ο καθένας ΑΤΜ ατομικά έχει δικαίωμα να έχει όποια άποψη νομίζει σωστή.

Link to comment
Share on other sites

ο Σύλλογος τις συνισταμένες αυτές προσπάθειες τις ξεκίνησε εδώ και 1+ χρόνο. Δεν γίναν χθες, χωρίς να βάζω στην άκρη ότι χρόνια τώρα κοιμόταν.

 

Συνάδελφε 2016, νομίζω ότι τόνισα ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι ασχολήθηκε σοβαρά τελευταία που οδήγησε σε "θεωρητικές" επιτυχίες γιατί στην πράξη..

Link to comment
Share on other sites

Λυπήθηκα πολύ που διάβασα μια τέτοια ανευ προηγουμένου επίθεση στον συνάδελφο GRTOPO ο οποίος με τα γραπτά του εδώ μέσα πέραν του ότι με έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων και αποριών πάνω στην δουλειά και τον ευχαριστώ, με έχει κάνει να συνταχθώ στον μεγαλύτερο βαθμό με τις απόψεις του. Και για τον λόγο αυτό θλίβομαι όταν ένας συνάδελφος πολιτικός μηχανικός υποβαθμίζει με τέτοιο τρόπο το πλέον λογικό αίτημα ημών των τοπογράφων, τον διαχωρισμό επιτέλους των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πέραν του γεγονότος πως αναμφισβήτητα οι τοπογράφοι μηχανικοί έχουν τυπικά περισσότερα εφόδια και γνώσεις στην σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, δεν καταλαβαίνω γιατί ακούγεται παράλογο να διεκδικούμε το "προνόμιο" να βλέπουμε τοπογραφικά διαγράμματα υπογεγραμμένα αποκλειστικά από τοπογράφους μηχανικούς. Και πόσο μάλλον, σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε τώρα η οποία πετυχημένα χαρακτηρίστικε "ισχνών αγελάδων"...Οι τόμες και οι αλλαγές στους περισσότερους τομείς επέρχονται σε περιόδους κρίσης.

Και για να μην παρεξηγούμαι, ο διαχωρισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων για να μην οδηγήσει σε συντεχνιακές αλλαζονικές συμπεριφορές, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από εξειδίκευση και ,πολύ βασικό , πιστοποίηση, τα μόνα δηλαδή εργαλεία αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που δεν θα επιτρέπουν στον οποιοδήποτε επαγγελματία να εφησυχάζεται. Οπως αναφέρθηκε, το δίπλωμα και η άδεια άσκησης δεν πιστεύω πως πρέπει να ανοίγουν δρόμους και να χαρίζουν επαγγελματικά δικαιώματα που να ισχύουν εσαεί. Τάσσομαι υπέρ της άποψης του συναδέλφου GRTOPO για πιστοποίηση ικανοτήτων και εξοπλισμού και αξιολόγηση και όποιος συνάδελφος θέλει την αναβάθμιση του επαγγέλματος του, θεωρώ πως θα συμφωνήσει πως μια τέτοια διαδικασία είναι απαραίτητη.

Οσο για τον σύλλογο, ποτέ δεν είχα εμπλακεί σε συνδικαλιστικές διαδικασίες, αλλά ομολογώ πως τον τελευταίο χρόνο όντως βλέπω μια κινητοποίηση η οποία είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Ισως επειδή αποτελείται από νέα παιδιά-συναδέλφους με περισσότερη όρεξη και κίνητρο. Καλή τους συνεχεια!

 

Υ.Γ. Astranalysis, μια συγγνώμη, όχι για το περιερχόμενο του μηνύματος σου το οποίο είναι η άποψη σου και δεν επιδέχεται σχόλια, αλλά για το ύφος του μηνύματος σου το οποίο ήταν επιεικώς...άσχημο, νομίζω πως επιβάλλεται.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι πολλοι μηχανικοι ΤΕ που κανουν εδω και χρονια τοπογραφικα θα αναγκαστουν να πληρωνουν εναν φιλο τους ΑΤΜ ή ΠΜ για να τους βαζει υπογραφη στο τοπογραφικο και να μπορουν να δουλεψουν.

 

Δε νομιζω οτι καποιος που κατεχει πιτα απο την αγορα θα κλεισει το γραφειο του.Καπου θα τη βρει την υπογραφη.

Link to comment
Share on other sites

Και να τα πάρουν από τους ΠΜ τα τοπογραφικά τί νομίζετε ότι θα επιτευχθεί?

 

Με μια πλαστή σφραγιδούλα τα πάντα λύνονται,όπως ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑ γίνεται στην περιοχή της έδρας μου.

 

ΚΑΙ καυτό χρήμα ΚΑΙ κατάμαυρο..........

 

Όπως επίσης και σε μερικούς ''συναδέλφους'' στην περιοχή της έδρας μου,οι οποίοι ΠΑΡΟΛΟ που τους ανακλήθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να σφραγίζουν.ΕΠΙΣΗΣ καυτό χρήμα και κατάμαυρο.Όπως και το προσωπικό της ΤΥ του Δήμου με τη γνωστή δανεική σφραγιδούλα........:lol:Μέχρι που έπεσε στα χέρια του φίλου μου του TheoTDM τοπογραφικό με αυτή τη σφραγιδούλα για εκτίμηση ακινήτου,κ με πήρε να με ρωτήσει τί ***** τρέχει με το συγκεκριμένο οικόπεδο.......κ ΓΕΕΕΕΕΕΕΕΛΙΑ που ρίξαμε!!!!!!!:lol:

 

Eδώ ρε μάγκες κυκλοφορούν σφραγίδες για μεταβιβάσεις αυθαιρέτων,οι περιορισμένες γνώσεις των ΠΜ στην Τοπογραφία σας μάραναν?

 

Επίσης,πόσοι κ πόσοι ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ μηχανικοί δεν λαστιχώνουν γήπεδα κ οικόπεδα?Μήπως τους φταίει η ανταγωνιστική αγορά και το κάνουν?Αφήστε τις υποκρισίες.......

Κ μη βρεθεί κάνας βλάκας να ρωτήσει πάλι γιατί δεν καταγγέλονται τέτοια περιστατικά.......είπαμε!

 

Big deal.........

 

Οπότε φίλε μου grtopo,χέστηκα να μάθω με τέτοια κατάσταση της αγοράς τί ακριβώς είναι το υπόβαθρο του ελλειψοειδούς κ τα @@ μου κουνιούνται.Άντε να πα να ***ηθούν όλοι τους ρε,έχουν ρημάξει τα πάντα κ βγαίνω εγώ να τρέμω σαν το ψάρι σε αυτές τις συνθήκες.2 κουμπάκια για ΕΓΣΑ και βουρ για δασαρχείο.Κ αν έχω ξεχάσει να φορτίσω τις μπαταρίες,τότε χειρός κ άγιος ο θεός.:lol:(απλά γλαφυρός γίνομαι,δεν το εννοώ,η πρόθεσή μου είναι να εκνευρίσω τον κολλητό μου,ξέρετε ποιόν!!:lol:)

 

Από τη στιγμή που δεν γίνεται έλεγχος και δεν πέφτουν κυρώσεις,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.Το πάρτυ ΚΡΑΤΑΕΙ καλά ακόμη!!!:lol:

 

Οπότε φίλε μου grtopo,ξέρεις πόσο σε εκτιμώ για το ήθος σου κ τη στάση σου μέχρι στιγμής,αλλά είναι αυτό που είπε ο terry:πρώτα ας ξεκαθαριστεί τί κομμάτι πίττας αναλογεί στον καθένα,κ μετά ας καταργηθούν τα ''υπερβάλλοντα'' δικαιωματα.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO πραγματικά έχεις πάρει μια ιδέα από την κατάσταση που επικρατεί και δυστυχώς την κατάλαβες με τον πλέον άσχημο τρόπο που μπορεί να νιώσει ένας επαγγελματίας. Για μένα ένα μπράβο σε όσα λες κι ας είμαι σε άσχετη ειδικότητα και στην "πίσω πλευρά του φεγγαριού". Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ που παίρνω μέρος στην συζήτηση και με χαρακτηρίσουν "καιροσκόπο".

Συμφωνώ σε μεγάλο μέρος σε όσα λες και δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο του "ΔΝΤ" για να πιέσουμε όλοι ώστε να μπει μια τάξη στα εργασιακά δικαιώματα όλων των μηχανικών. Αυτά που αναφέρεις τα είχαμε ξαναγράψει παλαιότερα σε άλλο θέμα αλλά πέρασαν στα "ψιλά".

Να πω το εξής που παρατήρησα και οφείλετε στις πιέσεις του συλλόγου σας. Προφανώς από την δραστηριοποίησή του "ταρακουνήθηκαν" αρκετοί κι αυτό έφτασε στα αυτιά του ΤΕΕ. Επρεπε το ΤΕΕ να πράξει άμεσα ώστε από τη μία να φανεί ότι το επιμελητήριό σας νοιάζεται κι ενεργεί κι από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τα άλλα μέλη του.

Τί έκανε ? μα αυτό που κάνει χρόνια τώρα, βρήκε την ρίζα της αναδουλειάς σας ...κι είναι οι μηχανικοί ΤΕ που σας παίρνουν την δουλειά χωρίς να έχουν το δικαίωμα.

Έστειλε στις Δημ.Υπηρεσίες και στα Υπουργεία, σαν επιστολή-φιρμάνι, το οποίο "υπενθύμιζε" τα χουντικά και βασιλικά διατάγματα περί δικαιωμάτων σύνταξης τοπογραφικών και ζητούσε από τις Υπηρεσίες να μην δέχονται τοπογραφικά υπογεγραμμένα από μηχανικούς ΤΕ χωρίς συν-υπογραφή ή μέχρι κάποιου ορίου από τοπο-πολ ΤΕ. Τυχαίο ?? δεν νομίζω

Αν διαβάσατε το ενημερωτικό σας δελτίο σε κάποιο σημείο ζητάει να ελέγχει κι αυτό μετά την θεώρηση από τις Υπηρεσίες τα τοπογραφικά γιατί περνάνε τοπογραφικά υπογεγραμμένα από ΤΕ χωρίς να μπορεί να τα μπλοκάρει. Τυχαίο ? δεν νομίζω.

Πιστεύετε ότι έτσι θα λύσει το πρόβλημα??

Αυτό που ζητάς και πιστεύω ότι είναι δίκαιο, "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί ???

Οι διοικούντες του τεχνικού συμβούλου του κράτους δεν μπορούν να σκεφτούν απλά και δίκαια και να βάλουν μια τάξη στις τάξεις των μηχανικών ??

...πάλι πολλά είπα...:(

Link to comment
Share on other sites

Έλειπα για το τελευταίο 5ήμερο του φετινού καλοκαιριού και δυστυχώς έχασα την αρχή.

 

 

 

Επίσης να βάλουμε σε νέα βάση τα ΕΔ με την λογική της ομάδας έργου και των 3 επιπέδων ευθύνης που θα ισχύουν γιά όλους , ενώ επιτέλους η εμπειρία και οι επιπλέον σπουδές να αποκτήσουν αντίκρυσμα .

 

Για έμφαση η παράθεση. Όπως (σχεδόν) πάντα, εύστοχος. (Τo boldάρισμα δικό μου).

 

Για να επιστρέψω στο θέμα της παρούσης, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι νομιμο να απορρίπτεται τοπογραφικό διαγραμμα από Τοπογράφο Μηχ. ΤΕ ή Πολ. Μηχ. ΤΕ το οποίο έχει εξαρτηθεί από υπάρχον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο; Επιμένω διότι αν και σε δικές μου δουλειές δεν αντιμετώπισα προβλήματα, συνάδελφος Τοπ. Μηχ. ΤΕ είχε θέμα με κτηματολογικό γραφείο.

 

Από ΠΜ Τ.Ε. ναι. Είναι νόμιμο να απορρίπτεται και όφειλε να γίνεται εδώ και χρόνια. Δεν έχουν δικαίωμα εκπόνησης τοπογραφικών οι Δομικών Έργων και οι Έργων Υποδομής. Ορισμένοι μάλιστα, άρχισαν να ...δηλώνουν ξαφνικά "Πολιτικοί υπομηχανικοί" (γιατί μόνο αυτοί και όσοι είναι εν ενεργεία ακόμα, έχουν περιορισμένο δικαίωμα σε τοπογραφικά) ενώ μέχρι πρότινος απέρριπταν μετά βδελυγμίας τον συγκεκριμένο τίτλο. Περιμένω απαντήσεις από όσους είχα έρθει παλιότερα σε ρήξη γιατί έκανα το μέγα σφάλμα να τους "υποτιμήσω" αποκαλώντας τους "υπομηχανικούς". Που να ήξεραν ότι σύντομα θα προέκυπτε ότι ουσιαστικά τους "αναβάθμιζα"... Είδες κάτι γυρίσματα που έχει ο καιρός; :wink:

 

Ωραια η προταση αλλα εμενα πχ που δεν ασχολουμαι, δεν θελω ή δεν ξερω απο στατικα, θα με πεταξεις στην ακρη ? Στην τελικη για ποιο λογω να εχω διδαχθει ενα καρο μαθηματα, παρα να πηγαινα 1-2 χρονια μονο, σερι ολες τις στατικες και να τελειωνα, εφοσον δεν θα μου δωσεις ΕΔ για τπτ αλλο ?

 

Ε καλά κι εγώ διδάχθηκα 2 μαθήματα οικονομικά στο ΕΜΠ. Να ζητήσω να μου δώσουν επαγγελματικό δικαίωμα στα λογιστικά, και όταν αποφασίσω ότι δε μου αρέσει η Γεωδαισία να κάνω το λογιστή; Και νομικά επίσης είχα μερικά μαθήματα. Να κάνω και το Δικηγορο; Ασε συνάδελφε. Όλοι "ένα κάρο μαθήματα" κάναμε και ψάχνουμε να βρούμε το δίκιο μας τώρα... Με 61 μαθήματα πήραμε δίπλωμα κι εμείς.

Κατανοώ βέβαια ότι επιλέξατε τη σχολή πολλοί από εσάς γιατί φαινόταν να έχει ευρύτατο αντικείμενο.

 

Οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι οι πάντες, αλλά έχουν δικαίωμα από τον νόμο να εκπονούν τοπογραφικά είτε σου αρέσει είτε όχι.

 

Και πολύ καλά κάνανε, το πρόβλημά σου ποιό είναι?

 

Φταίνε οι πολιτικοί μηχανικοί που είσαι ανίκανος να αξιοποιήσεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα?

 

Επαναλαμβάνω ασχολούνται με εργασία που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να κάνουν από τον ΝΟΜΟ χώρίς να χρειάζονται την άδεια κανενός GRTOPO.

 

Ντροπής πράγματα. Με εξέπληξες και εμένα ομολογώ. Θα αλλάξει ο νόμος συνάδελφε. Τους νόμους που είναι άδικοι και δεν μας κάνουν τους αλλάζουμε. Αυτό είπαμε και τίποτα παραπάνω.

 

Μηχανικοι ΤΕ που ασχολουνται ΜΟΝΟ με τοπογραφικα (αποδεδειγμενα ΚΑΛΟΙ στη δουλεια τους...) τι θα κανουν??? Για πειτε μου...???

 

 

Εγώ τι θα κάνω αδερφέ; θα πάω να ανοίξω σουβλατζίδικο; Γιατί κάποιοι μέχρι σήμερα επέμεναν να μην εφαρμόζουν τα αυτονόητα και το νόμο; Λυπάμαι που θα το πω αλλά δε με απασχολεί τι θα κάνουν. Θα τους κάνω συνεργάτες μου αν είναι καλοί και θέλουν, πολύ ευχαρίστως. Εγώ θα τους δίνω το "κατιτίς" τους όμως και όχι αυτοί σε εμένα όπως ίσχυε ως σήμερα (λόγια και γεγονότα του περιβάλλοντός μου περί του "κατιτίς" που επιμένουν να δίνουν και δέχονται να παίρνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι συνάδελφοί μου διπλωματούχοι).

 

Το θεμα ειναι οτι πολλοι μηχανικοι ΤΕ που κανουν εδω και χρονια τοπογραφικα θα αναγκαστουν να πληρωνουν εναν φιλο τους ΑΤΜ ή ΠΜ για να τους βαζει υπογραφη στο τοπογραφικο και να μπορουν να δουλεψουν.

 

Δε νομιζω οτι καποιος που κατεχει πιτα απο την αγορα θα κλεισει το γραφειο του.Καπου θα τη βρει την υπογραφη.

 

Παλιά στο Τέξας αυτά. Εκτός του ότι λύνεται το ζήτημα εύκολα (έλεγχος είναι η μαγική λέξη), φορολογικά δεν συμφέρει. Θα "ματώσουν" κάποιοι και θα κλάψουν φέτος, ίσως και του χρόνου αλλά θα το διαπιστώσουν και δεν πρόκειται να ξανακάνουν το λάθος.

 

 

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, ήμουν μέχρι σήμερα στην Κάρυστο, την πατρίδα του φίλου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. Τεχνικό γραφείο πάνω από την πλατεία: "Αρχιτέκτων τάδε Ε.Μ.Π.- Αρχιτέκτων δείνα Ε.Μ.Π." (άρρεν-θήλυ)

Μελέτες-επιβλέψεις-κατασκευές μπλα μπλα μπλα, "Τοπογραφήσεις" (LOL), "Φωτοερμηνείες". Υποθέτω ότι ο λεβέντης και η λεβέντισα έχουν συνεργάτες που αναλαμβάνουν τα δυο τελευταία έτσι; Μήπως όφειλαν να τους αναφέρουν έστω σαν "Συνεργάτες"; Γιατί εξ όσων γνωρίζω, το θέμα των "τοπογραφήσεων" από Αρχιτέκτονες εκτός οικοδομικών αδειών είναι λυμένο εδώ και χρόνια, στις δε "Φωτοερμηνείες" η σχέση των Αρχιτεκτόνων, είναι όση είναι η σχέση του Φάντη με το ρετσινόλαδο. Φταίω μετά που τα παίρνω και θέλω να τα κάνω λίμπα;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.