Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση αγροτικής αποθήκης εκτός σχεδίου


MarKanELE

Recommended Posts

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και έχω έναν υποψήφιο ενδιαφερόμενο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη αγροτικής αποθήκης.

 

Η αποθήκη είναι περίπου 280τ.μ.. Βρίσκεται σε αγροτεμάχιο περίπου 40 στρέμματα. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση τριφυλλιού και φύλαξη γεωργικών μηχανημάτων. Στη μία γωνία, εντός της αποθήκης, υπάρχει διαμορφωμένο "σπιτάκι" περίπου 30τ.μ., με ένα δωμάτιο, λουτρό και κουζινίτσα (το χρησιμοποιούν στα διαλείματα των αγροτικών εργασιών).

Χτίστηκε μάλλον το 1995 (προηγουμένως υπήρχε μια πλίθινη αποθήκη, πολύ μικρότερη, στην ίδια θέση, καθώς και ένα μαντρί, που τώρα έχουν γκρεμιστεί). Το μαντρί είχε ηλεκτροδοτηθεί, οπότε όταν χτίστηκε η νέα αποθήκη, "κληρονόμησε" τη σύνδεση της ΔΕΗ.

 

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια (οπότε δεν μπορώ να πάρω και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που απαιτείται για τα φωτοβολταϊκά). Ο ιδιοκτήτης λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να νομιμοποιήσει την αποθήκη (που βρίσκεται στη μέση του πουθενά), εκτός αν τον συμφέρει για να γίνει η επένδυση με τα φωτοβολταϊκά.

 

Διαβάζοντας εν συντομία παρόμοια θέματα, καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει (1) εξαίρεση από κατεδάφιση (2) νομιμοποίηση;

 

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια κατεύθυνση ή/και εκτίμηση κόστους, ώστε να καταλάβω λίγο τη διαδικασία και να πάω προετοιμασμένη στον πολιτικό μηχανικό που συνεργάζομαι;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν έλεγξε αν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Είσαι εντάξει από θέμα αποστάσεων, κάλυψης, δόμησης κλπ; Αν ήθελες να βγάλεις σήμερα μια άδεια ανέγερσης αυτής της αποθήκης θα δικαιούσουν;

Επειδή είσαι εκτός σχεδίου και δε μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση, για να κάνεις κοστολόγηση μίλα με την Πολεοδομία και ρώτα τι μελέτες απαιτούνται για την εξαίρεση κατεδάφισης και νομιμοποίησης ώστε να είσαι σίγουρη οτι δεν θα σου προκύψει κάτι μετά.

Έχε υπόψη σου οτι στα εκτός σχεδίου απαιτείται δασαρχείο που είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Επίσης απαιτείται αρχαιολογία και εκεί υπάρχει ένα θέμα καθώς η αρχαιολογία ζητά να είναι παρούσα στις εκσκαφές. Στις νομιμοποιήσεις τι γίνεται; Πρέπει να το ρωτήσεις οπωδήποτε.

 

Γενικά πάντως να ξέρεις πως αυτές οι υποθέσεις είναι χρονοβόρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.