Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θερμοκήπιο σε Εκτός Σχεδίου


Recommended Posts

Θα ήθελα να ερωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο: Μελετώντας τον ΓΟΚ και το Π.Δ. για εκτός σχεδίου δόμηση καταλαβαίνω ότι μπορώ να σχεδιάσω ένα θερμοκήπιο ως παθητικό ηλιακό σύστημα, σε μια νέα κατοικία, εκτός σχεδίου. Το θερμοκήπιο δεν προσμετράται στο ΣΔ και στην κάλυψη και μπορεί να κατασκευαστεί και μέσα στην ελάχιστη απόσταση από τα όρια με τα γύρω οικόπεδα. Το ίδιο ισχύει και για μια ανοικτή πισίνα, ή και για μια πισίνα που είναι μέσα στο θερμοκήπιο. Γνωρίζει κανείς κάτι που να αντιτίθεται στα παραπάνω ή κάτι που να τα επιβεβαιώνει; Η πολεοδομία ασφαλώς δεν έχει ως τώρα αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εάν θέλεις κάνε μία παράθεση το τμήμα της νομοθεσίας (που έχεις υπόψιν) το οποίο περιγράφει τη δυνατότητα κατασκευής παθητικών ηλιακών συστημάτων για τα εκτός σχεδίου.

 

Ο ΓΟΚ του '85 (μετά της βασικής εγκυκλίου του) κάνει κυρίως αναφορά σε υφιστάμενα και χαμηλά κτήρια όταν εξαιρεί από δόμηση και υποχρεωτικές αποστάσεις τέτοιες κατασκευές. Από 'κει και πέρα πώς διαμορφώνεται εσωτερικά αυτός ο χώρος (με κολ. δεξαμενή ή όχι) δεν έχει σημασία...βέβαια ένας ηλιακός χώρος-θερμοκήπιο ενός μικρού κτηρίου δε χρειάζεται πολύ μεγάλες διαστάσεις για να αποδίδει (πλάτος πάνω κάτω 2 μέτρα) οπότε τί να χωρέσει μέσα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ΠΔ για εκτός σχεδίου αναφέρει θερμοκήπια για αγροτική χρήση μόνο.

Ο ΓΟΚ δεν αναφέρει κάτι για θερμοκήπια (πέρα από τους ορισμούς) και δεν τα εξαιρεί από τον υπολογισμό στη δόμηση.

Υπάρχει κάτι επιπλέον???

Link to comment
Share on other sites

το καλύτερο είναι μια παράθεση του άρθρου που κοιτάζεις έτσι ώστε να δούμε ακριβώς τι αναφέρει. Διαβάζοντας την ανάρτησή σου 'βλέπω' κλειστές θερμαινόμενες πισίνες που δεν μετρούν στη δόμηση, πράγμα σημαντικό εαν όντως ισχύουν τα συμπεράσματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.