Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλικία συνταξιοδότησης και ποσό σύνταξης


kibari

Recommended Posts

Εμεις οι 'νεοι' θα πρεπει να εχουμε 40 χρονια εγγεγραμμενοι στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ συμφωνα με το νομοσχεδιο.

 

Το ΕΤΑΑ δεν ενωνεται με τα άλλα ταμεια, αλλά για να του κανουν αυτη την 'χαρη' το 'τιμωρουν' με το να πληρωνει ΚΑΙ την βασικη συνταξη των 360 Ευρώ απο τα δικα του (μας) χρηματα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Παιδιά, αυτά τα 2.000 € και τα 1.800 € παλιά...

'Οσοι πήρανε , πήρανε.

Όλοι οι άλλοι θα βολευτούμε με ένα σύνολο γύρω στα 850€ χωρίς να είναι εξασφαλισμένο ούτε ένα ευρώ!!! Το άθροισμα προκύπτει από 3 είδη συντάξεων και ως εκ τούτου το ταμείο θα μπορεί να λέει, έχω(?) να δώσω την βασική (κάπου στα 350€) αλλά για επικουρική κλπ δεν υπάρχει σάλιο (δομημένα, επενδύσεις κλπ δεν πήγαν καλά οπότε δεν έχει).

Τώρα, ένα άλλο βασικό θέμα είναι και οι αυξήσεις λόγω πληθωρισμού κλπ. αν τις παγώνουν για 5 χρόνια π.χ. (γιατί πάλι δεν υπάρχει σάλιο) σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα καταλήξουμε να παίρνουμε μετά από 40 χρόνια 1.000 € όσο δηλαδή θα κοστίζει τότε 1 κιλό κρέας... άντε 2...

 

Αυτά θέλατε, αυτά θα πάρετε!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

oφέλη θα είχες μεγάλη σύνταξη εαν η κυβέρνηση δεν μας τοποθετούσε στο ίδιο χρεωκοπημένο τσουβάλι των άλλων ταμειών.τώρα που μας ζητανε εως και 60% μείωση της σύνταξης κλαφτα.μα ειναι τραγικό συναδελφοι.τόσες εισφορές και τόσο υγιές ταμείο και να μν μπορούμε να αξιώσουμε τις καλές συντάξεις των αναλογιστικών μελετων που έχουν γίνει σε βάθος 30ετίας? :(

Link to comment
Share on other sites

TO ΔΣ του ΕΤΑΑ και το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ ειχαν αποφασισει απο την αρχη του χρονου να δωσουν 20% αυξηση στους ηδη συνταξιουχους επειτα απο αναλογιστικη μελετη του Ταμειου μας..

Δυστυχως πρεπει το τελικο ΟΚ να το δωσει ο υπ. Εργασιας κι αυτος δεν ....

Τωρα με το καινουργιο ασφαλιστικο πλεον μας πηρε και μας σηκωσε....

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω και εγώ μία ρύθμιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 3863 (δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ 115/Α/2010) που περιλαμβάνεται στο άρθρο 16 και αφορά όλους τους μηχανικούς που είτε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από κάποιο φορέα (δημόσιο κλπ) από σήμερα είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί στο παρελθόν προτίθενται να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα.

 

Ενώ μέχρι σήμερα, οι μηχανικοί αυτής της κατηγορίας μπορούσαν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα χωρίς περικοπή της σύνταξής τους, με το νέο νόμο, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 14.7.2010 εξαιρούνται από την περικοπή μέχρι 31.12.2013 και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν από 16.7.2010 θα πρέπει να υποστούν περικοπή της σύνταξης (!!!). Περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρω ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

@erling

Ίσως δεν έγινε κατανοητή η ρύθμιση που έγινε με το νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κλπ, που εργάστηκαν για 35 (περίπου) χρόνια σε ένα φορέα (πχ Δημόσιο), είχαν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενοι μέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν από τον ασφαλιστικό τους φορέα (πχ ΤΣΜΕΔΕ στην περίπτωση των μηχανικών).

 

Θεωρείς ότι είναι δίκαιο μέτρο η "υποχρεωτική" συνταξιοδότηση του μηχανικού έστω στην ηλικία των 65 ετών, σύμφωνα με το νέο νόμο, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι με το να εργαζόμαστε μέχρι τα 70 ή και τα 75 καταφέραμε να έχει το ΤΣΜΕΔΕ την καλλίτερη σχέση εργασίας συνταξιούχων-εργαζομένων από όλα τα άλλα Ταμεία;

Link to comment
Share on other sites

MAKAP, εγώ κατάλαβα πως ταυτόχρονα είναι αυτοαπασχολούμενοι αλλά παίρνουν και την σύνταξή τους, για αυτό είπα πως μου φαίνεται δίκαιο. Αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, να μην παίρνουν την σύνταξή τους.

Πρέπει και οι νεώτεροι να εργαστούν για να φτάσουν κάποια στιγμή στην ηλικία τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.