Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κανονισμός Πυροπροστασίας κτηρίων Κ.Υ.Α. Φ15/οικ. 1589/104/2006


Bushido

Recommended Posts

Μίλησα με την Π.Υ. και μου είπαν ότι για βιομηχανικά κτίρια σε βιομηχανικές ζώνες πρέπει να συντάσετε μελέτη βάση του 1589/104/2006. Μέχρι στιγμής δεν μου είχε τύχει να κάνω χρήση του 1589/104/2006 καθώς δούλευα συνήθως πάνω στον 71/88, αλλά απ' ότι βλέπω στο ΦΕΚ του 1589, απαιτεί πάρα πολλές λεπτομέριες / πληροφορίες... Το κτίριο μου είναι κατηγορίας Αβ εργοστάσιο χάρτου.

 

1) Ήθελα να ρωτήσω βασικά το εξής, για να παραδώσεις μία μελέτη βάση 1589 απαιτείται να είναι συμπληρωμένη 100% βάση του ΦΕΚ η μελέτη; Δηλαδή, αν εγώ στην μελέτη που θα παραδώσω στην Π.Υ. δεν συμπληρώσω (λέμε τώρα) την παράγραφο Η ή την παράγραφο ΣΤ ή την παράγραφο Γ (γιατί μπορεί να μην γνωρίζω τι φορτίο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού επακριβώς θα έχει το κτίριο) υπάρχει περίπτωση να μου την απορίψει η Π.Υ.; Ακόμα και η παράγραφος "Α" ζητάει πληροφορίες τις οποίες ούτε ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει... Είναι απαραίτητα όλα αυτά; Με τον 71/88 μόνο θέση, χρήση κτιρίου και ιδιοκτήτη δήλωνα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα από τις Π.Υ.

 

2) Το παράρτημα "Α" (για την σύνθεση ομάδος πυροπροστασίας) είναι απαραίτητο;

 

Έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο thread γιαυτό έκανα καινούργιο, αν έκανα κάποιο λάθος παρακαλώ κάντε το merge με κάποιο υφιστάμενο αν χρειάζεται και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.

 

Edit: Υπάρχει κάποιο παράδειγμα μελέτης 1589 να ρίξω μια ματιά στον τρόπο που συμπληρώνονται οι παράγραφοι Δ-Η; Έψαξα και στα downloads αλλά δεν βρήκα κάτι εκτός από το ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει

1. να γνωριζεις την εγκ. ισχυ σε KW.απο τα μηχανηματα τα οποια θα ειναι και στα σχεδια

2. ποσα τ. μ. ειναι? για να δεις αν θελει πυροσβεστικο δυκτιο [ συμπλ. μελετη ]

3.σχεδια τοπογρ. κατοψεις

4 αν υπαρχουν επικινδ.χωροι [ λεβητοστασιο-μηχανοστασιο- αντλιοστασιο- δεξ. καυσιμων...]

5.θα πρεπει να συμπλ. τα παντα

6 τα παραρτηματα...εαν θα απασχολουνται πανω απο 2-3 ατομα

7 οι θεσεις των πυροσβεστηρων- αποστασεις οπως στην ΚΥΑ

Link to comment
Share on other sites

1. Οπότε πρέπει να ζητήσω αυτές τις πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη;

2. ειναι κάπου στα 900τμ, δεν χρειάζεται

3. Τα έχω

4. Δεν υπάρχουν

5-6. Μα πως θα συμπληρωθούν αφού ούτε ο ιδιοκτήτης δεν τα γνωρίζει αυτά; Προσωπικό ακόμα δεν έχει προσλάβει, πως θα βγάλω πρόγραμμα πυρασφάλειας; Πλάκα μας κάνει η Π.Υ.; Στον 71/88 μόνο χρήση και θέση κτιρίου θέλει, κι εδώ θέλει σε καινούργιο κτίριο που είναι ακόμα στα σχέδια να του πω και πόσες γυναίκες και άντρες υπάρχουν στην επιχείρηση! Είναι δυνατόν;

7. Ναι

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν Bushido, η πυροσβετική δεν κάνει πλάκα (οχι για σου πάω κόντρα) αλλά αντιλαμβάνομαι οτι έχεις εμπειρία μόνο απο μελέτες πυρασφάλειας σε εμπορικά καταστήματα, απο άδειες πολεοδομίας σε αστικά κέντρα (ισόγεια καταστήματα με ορόφους γραφείων ή κατοικιών) και δεν έχεις ασχοληθεί με άδειες για εργαστήρια - βιοτεχνίες - βιομηχανίες και κατα συνέπεια με την 1589/06.

Τώρα, για να σε βοηθήσω, όσον αφορά το 6. (προσωπικό) θα γράψεις στη μελέτη ''οτι θα ορισθούν'' & και οταν με το καλό φτιαχτεί το κτήριο και έρθει η ώρα για το πιστοποιητικό πυρασφαλειας, θα γράψεις τα άτομα που θα απαρτίζουν την ομάδα πυρασφάλεια, για όσα οκτάωρα λειτουργεί η επιχείρηση.

Αυτά προς το παρών.

Link to comment
Share on other sites

Το σχέδιο που θα φτιάξεις δεν έχει αρχή και τέλος στην ΠΥ. Πρέπει να υπάρχει μία ταυτοποίηση των σχεδίων με σχέδια που έχουν πάει ή που θα πάνε αργότερα σε άλλες υπηρεσίες. Άρα, στο σχέδιο πρέπει να δείξεις επακριβώς το μηχανολογικό εξοπλισμό, για να μην έχεις πρόβλημα εσύ ή κάποιος άλλος συνάδελφος στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα, δύο σύντομες ερωτήσεις αν γνωρίζει κάποιος :

 

1. Σε βιοτεχνία χαμηλού κινδύνου (Αα) το μηχανοστάσιο περιέχει ψυκτικές μονάδες μόνο , δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος λέβητας ή αποθήκευση υγρών καυσίμων γενικά.

Αρκούν δύο φορητοί πυροσβεστήρες για το χώρο αυτό, ο οποίος θα είναι ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα?

Η μελέτη θα γίνει σύμφωνα με την Φ1589.

 

2. Στην ίδια βιοτεχνία σε χώρο εσωτερικό της υπάρχουν 3 φιάλες φορητές, οι οποίες ξεπερνούν τα 25 Kgr.

Οι φιάλες περιέχουν CO2 και άζωτο και χρησιμοποιούνται για μηχανές συσκευασίας.

Απαιτούνται κάποια πρόσθετα μέτρα πυροπροστασίας εκτός των φορητών πυροσβεστήρων ξηράς σκόνης 6 Kgr και των σημείων υδροληψίας/πυροσβεστικές φωλιές?

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.