Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια άσκησης επαγγέλματος ΤΕΕ - περίοδος Ιουνίου 2010


Petros81

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτος Αγγλίας και την Πέμπτη θα δώσω εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος στο ΤΕΕ Αθηνών, με θέμα πάνω στην διπλωματική μου εργασία(Ανεμογγενήτριες-λειτουργία συστηματων τους,control systems,αποτελέσματα απο δοκιμές κλπ)

Ζητώ από κάποιον συνάδελφο να με βοηθήσει δίνοντας μους κάποιες γενικές οδηγίες για το ύφος των εξετάσεων και αν θυμάται τις όποιες ερωτήσεις του έκαναν, μιας και έχω διαβάσει/ακούσει πολλά και η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα λίγο.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

δε θέλω να σε λυπήσω, αλλά και μόνο που θα δούν οτι είσαι απόφοιτος μη ελληνικού πολυτεχνείου, θα σε λιώσουν στις ερωτήσεις...Πλανάται η φήμη ότι το ΤΕΕ έχει την τάση αυτούς που τελείωσαν έξω να τους κόβει από τις εξετάσεις (μόνο την πρώτη φορά, μη πανικοβληθείς...) ώστε να δείχνει ότι το επίπεδο των ελληνικών πολυτεχνείων είναι πιο ανεβασμένο (τρίχες κατσαρές...)

Οπότε: μη μασήσεις αλλά μη πάσας και να πουλήσεις τσαμπουκά...θα σε ζαλίσουν για κάθε είδους ερωτήσεις (εμένα μου ζήτησαν τον νόμο του Ohm, whatever...) αλλά το πολύ πολύ να μη θέλουν να χάσουν χρόνο και να σε περάσουν...

(by the way, ζήλεψα την διπλωματική σου, σε μας δε δίναν τέτοια θέματα...)

Link to comment
Share on other sites

Παιχνιδακι. Και εγω απο Αγγλια ειμαι και μονο που δεν ηπιαμε καφε γιατι βιαζομουν. Το ιδιο συνεβει και σε αλλους συμφοιτητες μου. Η πλακα ειναι οτι πριν απο εμενα ηταν ενας απο Ε.Μ.Π και τον καρατησανε 15'. Γενικα δεν εχω ακουσει να εχει κοπει ποτε καποιος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που έδωσα πέρυσι στο ΤΕΕ Αθήνας με ρωτούσαν άσχετα. Η διπλωματική μου είναι πάνω στον αντισεισμικό σχεδιασμό κτιρίων και με ρωτούσαν για τα τσουνάμι και τι επιπτώσεις έχουν στα λιμενικά έργα. Ό,τι να 'ναι λέμε. Και είμαι και απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Απλα να πληροφορησω ότι όσοι είναι απο ΔΟΑΤΑΠ δεν νομίζω να αντιμετωπίσουνε πρόβλημα. Εγω στην χθεσινή εξέταση δεν έκατσα πάνω απο 5 λεπτά μέσα. Με το που με ρωτησανε τι μαθήματα χρωστάω...ήτανε καλλημένοι και με αφήσανε να φύγω.

Βέβαια γνωρίζουνε ότι όταν περάσω τα μαθήματα θα με ξαναδούνε...μιας και θα πρέπει να ξαναδώσω.....αλλά ήπαμε όχι και έτσι.... Τσάμπα το άνγχος που είχα!!!

 

Τώρα τι θα γίνει με την ειδικότητα που δίνουνε σε αυτές τις περιπτώσεις (Μηχανικός κατασκευών μη σεισμικών δράσεων) δεν γνωρίζω και πολλά αλλά ούτε και εκείνοι. Απο παλαιούς συμφοιτητές που τους έδωσαν τον ιδιο τίτλο. ακόμα προσπάθούν να μάθουν απο το ΤΕΕ τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουν και τι μπορούν να υπογράψουν.

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτή την περίπτωση παρακάλω ας ενημερώσει λιγο και εμάς τα ψαράκια :)

 

 

 

Καλη επιτυχία στους υπόλοιπους εξεταζόμενους!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

 

Αναφέρω τι με ρώτησαν σήμερα στις εξετάσεις του ΤΕΕ όπως υποσχέθηκα παραπάνω.

 

Τι ρεύμα χρησιμοποιεί ένας μετασχηματιστής+ να ζωγραφίσω έναν!

Γιατί χρησιμοποιούμε εναλλασόμενο ρεύμα.

2 ερωτήσεις πάνω σε ανεμογεννήτριες που ήταν το θέμα της πτυχιακής μου.

Πώς αλλάζω το AC se DC!

Και τελικά, να σχολιάσω πώς αντιμετωπίζονται οι υπερτάσεις+ πόσον ειδών έχουμε.

 

Όλα πηγαν πολύ καλά,τελικά δεν ήταν τίποτα το τρομερό, εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ μια από τα ίδια. Μια κουβεντούλα για την πτυχιακή μου και μετά χαλαρά.. είχαν βαρεθεί και είχαν δει πως δεν είμαι εντελώς άσχετος, αυτό πιστεύω κοιτάνε μόνο. 2-3 ερωτησούλες της πλάκας και γεια σας.. καλή επιτυχία στους επόμενους χωρίς φόβο και πάθος!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας για τις εξετάσεις όσοι έχουμε δηλώσει να εξεταστούμε με διπλωματική.Μία περίληψη;Επίσης υπάρχει περίπτωση να μας ρωτήσουν τίποτε άλλο πέρα από την διπλωματική;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Την περίληψη την καταθέτεις μαζί με τα άλλα δικαιλογιτικά όταν δηλώνεις συμμετοχή στις εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν χρειάζεται. Μόνο η ταυτότητα είναι απαραίτητη.

Όταν είχα δώσει εγώ είχα πάρει μαζί μου ένα τεύχος της διπλωματικής για παν ενδεχόμενο. Φυσικά δεν χρειάστηκε.

Τώρα όσον αφορά την εξέταση. Στην αρχή είπα δυο λόγια για τη διπλωματική (τι έκανα, πολύ λίγα αποτελέσματα, κλπ) Μετά κουβεντιάσαμε λίγο για τι δουλειά του μηχανολόγου και πως είναι γενικά τα πράγματα στον τομέα των μηχανικών. Επειδή εγώ τους είπα ότι ήδη εργαζόμουν σε ένα τεχνικό γραφείο ρώτησαν αν έχει δουλειά, αν πληρώνονται τα έργα και διάφορα άλλα.

Όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Είναι μια τυπική διαδικασία.

Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή σταδιοδρομία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.