Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΤΣΜΕΔΕ] Απλήρωτες εισφορές και πρόβλημα στην έκδοση βιβλιαρίου


balios

Recommended Posts

Χωρις να είμαι και γω σίγουρος απο ότι έχω δεί στο πρόγραμμα μισθοδοσίας έχει δηλωθεί η ημερομηνία εγγραφής μου στο ΤΣΜΕΔΕ,γιαυτό το λόγο έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι με έχουν δηλώσει στο ΤΣΜΕΔΕ

κανονικά απο τη σωστή ημερομηνία.

Απλά το θέμα είναι ότι ο λογιστής δεν ασχολείται με το θέμα των εισφορών του πριοηούμενου ετους όλο μου λέει θα το τακτοποιήσει και οταν τον πέρνω τηλ μου λέει ότι το ξέχασε κτλ.Αν ισχυε κάτι άλλο δεν έπρεπε να μου το πούν

οτι δηλαδή δεν με έχουν δηλωμένο στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2009 και άρα πρέπει να τα πληρώσω μόνος μου?Κάτι τέτοιο δεν μου το έχουν αναφέρει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Δουλεύω σε μια βιομηχανία σαν μισθωτός μηχανικός από το 2006 και αντιμετωπίζω ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να ανανεώσω το βιβλιάριο υγείας μου λόγω μη καταβολής των εισφορών του προηγούμενου έτους στο ταμείο από τον εργοδότη μου. Τον έχω προσεγγίσει, του έχω αναλύσει το πρόβλημα αλλά δεν φαίνεται να συγκινείται καθώς τη μια με στέλνει στο λογιστήριο και την άλλη μου κατεβάζει κάποιες απίθανες δικαιολογίες, κοινώς με "παίζει" εδώ και αρκετό καιρό με απίθανες δικαιολογίες και με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην έχω ασφάλεια. Αυτό που μου λένε από το "πολυαγαπημένο" ΤΣΜΕΔΕ είναι κάνε καταγγελία και την επόμενη μέρα σου το ανανεώνουμε. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά ο εργοδότης με απολύει αυτόματα (το έχει ξανακάνει σε εργαζόμενο που προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας) και ξαναβρίσκω δουλειά το 2054 όταν (και αν...) ξαναρχίσει η ανάπτυξη. Ποστάρω εδώ μέσα στην απελπισία μου για να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με μένα και αν υπάρχει κάποια άλλη πιθανή ενέργεια από μέρους μου εκτός από καταγγελία? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν παίρνει από λόγια ίσως η μόνη λύση είναι η καταγγελία, αλλά από την άλλη έχεις μπροστά σου το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Δυστυχώς εκεί μας έχει φτάσει η κατάσταση, τελικά ο εργαζόμενος να φοβάται και να βήξει για να μην τον σουτάρουν. Και το κακό είναι ότι την έχουν μυριστεί και οι εργοδότες την κατάσταση και παίζουν μπάλα όπως αυτοί θέλουν μην υπολογίζοντας τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eχω παρομοιο θεμα, με απληρωτες εισφορες απο την εταιρια. Βεβαια, το κλιμα ειναι καλο, παρολο που το εμαθα οταν ζητησα να πληρωθω απο το ΤΣΜΕΔΕ για ιατρικες δαπανες.

 

Η εταιρια ειχε κανει και παλιοτερα ρυθμιση, οι δοσεις της οποιας δεν πληρωθηκαν ποτε. Τελος παντων, συζητησα το ενδεχομενο να κανω καταγγελια, εφοσον δεν εχει οικονομικες συνεπειες για την εταιρια. Το ξερει κανεις αυτο?

 

Υπαρχει καποιο επιπλεον προστιμο, εκτος απο την οφειλη η οποια θα παραμεινει για το μελλον?

Η λογικη ειναι οτι με την καταγγελια θα με ξεκολλησει εμενα το ΤΣΜΕΔΕ και θα πρεπει να τα βρει με την εταιρια.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον συναδελφοι πρωην ασφαλισμενη του ΙΚΑ και νυν ΤΣΜΕΔΕ....για να βρειτε τις χρωστατε στο ΤΣΜΕΔΕ μπορειτε να κανετα το παρακατω.....

 

1. Τσεκαρετε την ημερομηνια εγγραφη σας στο ΤΣΜΕΔΕ πχ 15/10/2010(αντιστοιχη του ΤΕΕ)

 

2. Πηγαινετε στο ΙΚΑ που ησασταν και ζητατε τα ενσυμα σας για ολη την χρονια του 2010.

 

3. Οσο ισχυε η ασφαλεια του ΙΚΑ θα αναφερεται πανω στο χαρτι "ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ100". Απο τον Οκτωβριο και μετα που εχει γινει μεταβαση σε ΤΣΜΕΔΕ, θα αναγραφεται πανω "ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ 131"

 

4. Αν αναγραφεται το 131, η εταιρια εχει αλλαξει το πακετο και θα πρεπει να πληρωνει το ΤΣΜΕΔΕ αλλιως....ο μισθωτος θα πρεπει να πληρωσει τις εισφορες απο μονος του και να τα παρει πισω απο το ΙΚΑ (δεν τα παιρνει ποτε δηλαδη)

 

ελπιζω να βοηθησα...

Link to comment
Share on other sites

Τον 03/2008 έπιασα δουλειά τελειώνοντας από φαντάρος και χωρίς να έχω ακόμα δώσει εξετάσεις ΤΕΕ οπότε και χωρίς ΤΣΜΕΔΕ. Η εταιρία με ασφαλίζει στο ΙΚΑ καθώς δεν μπορεί να είμαι ανασφάλιστος, και μερικές μέρες δίνω εξετάσεις στο ΤΕΕ και η εγγραφή μου στο ΤΣΜΕΔΕ γίνεται 14/04/2008 αλλά αναγράφεται ότι η ασφάλιση μου στο ΤΣΜΕΔΕ ξεκινά από 03/2008. Στην δουλειά με άλλαξαν 01/04/2008 σε ΤΣΜΕΔΕ καθώς είχε βγει το αποτέλεσμα του ΤΕΕ και περίμενα την βεβαίωση του ΤΣΜΕΔΕ.

Τον 03/2008 η εταιρία πλήρωσε κανονικά εισφορές στο ΙΚΑ.

Πάω στο ΤΣΜΕΔΕ για σφραγίδα φέτος (3 χρόνια εισφορών) και μου λένε πως έχω απλήρωτες εισφορές τον 03/2008 και δεν μπορούν να μου βάλουν σφραγίδα. Τους εξηγώ πως η εταιρία πλήρωσε ΙΚΑ και μου απαντούν πως δεν τους νοιάζει και θέλουν να πληρώσει τώρα η εταιρία το ΤΣΜΕΔΕ για εκείνο τον μήνα. Φυσικά η εταρία είναι καλυμένη και δεν υποχρεούται να διπλοπληρώσει τις εισφορές μου.

Σαν γνήσιος νεοέλληνας φυγόπονος, προθυμοποιήθηκα να πληρώσω εγώ τον ένα μήνα εισφορών για να λήξει το θέμα και να ασφαλιστώ και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάρουν από εμένα το ποσό, γιατί πρέπει λέει να το πληρώσει ο εργοδότης. Ο εργοδότης φυσικά αρνείται να πληρώσει ΚΑΙ το ΤΣΜΕΔΕ αφού είναι καθόλα νόμιμος.

 

Έχω πραγματικά απελπιστεί με τον τρόπο που λειτουργούν κάποια πράγματα, αλλά ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι.

Link to comment
Share on other sites

Ας το πληρώσει ο εργοδότης σου και του τα δίνεις, το πρότεινές? Λέω τώρα με το μπάχαλο που επικρατεί...

Link to comment
Share on other sites

Ας το πληρώσει ο εργοδότης σου και του τα δίνεις, το πρότεινές? Λέω τώρα με το μπάχαλο που επικρατεί...

 

Εννοείτε πως το πρότεινα. Φυσικά ο εργοδότης αρνείτε να κάνει κάτι τέτοιο αφού θα βρεθεί εκτεθειμένος στο να πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί πλήρωσε 2 εισφορές και γιατί μου έκανε διπλές κρατήσεις κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πρέπει ο εργοδότης να πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ και να ζητήσει να του επιστραφεί το ποσό που έδωσε από το ΙΚΑ. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το ΙΚΑ συμψηφίζει τις εισφορές που χρωστάει με αυτές που θα καταβάλει ο εργοδότης στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ερώτηση!!!Δεν κατάφερα να βρώ πιο κον΄τινό θέμα στην απορία μου οπότε την εκφράζω εδώ! Να με συγχωρείτε αν όντως υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο!

...Έκανα εγγραφη σε ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ τον 10/2010 και πλήρωσα κανονικά τις εισφορές μου περίπου τον Γενάρη του 11 οπότε και έβγαλα βιβλιάριο, έναρξη κλπ κλπ.

Παράλληλα έκανα αίτηση να αφαιρεθεί η ειδική προσαύξηση για την ώρα και μου είχε έρθει και απαντητικό χαρτί πως το αίτημά μκου έγινε δεκτο. Πλήρωσα μάλιστα το ποσό χωρίς την ειδική προσαύξηση και πήρα την ενημερότητα που χρειαζόμουν για να βγάλω βιβλιάριο. Ως εδώ όλα μια χαρά!

 

Μου έρχεται λοιπόν το χαρτί να πληρώσω το τρέχον εξάμηνο, περίπου πρίν ένα μήνα και κάτι, στο οποίο όχι μόνο μου έχουν χρεώσει ΚΑΙ την ειδική προσαύξηση, είναι επιπλέον και κόκκινου χρώματος και γράφει "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ"! Αυτό τώρα πώς γίνεται;;; Να έχω εκκρεμότητα εφόσων μόλις γράφτηκα και πήρα την ενημερώτητα για το βιβλιάριο;; και η προσαύξηση;; Γιατί ξαναμπήκε ενώ έχω χαρτί οτι έχει αφαιρεθεί και δεν την πλήρωσα την προηγούμενη φορα;;

Το πρόβλημα μου είναι πως αφενός θέλω να πληρώσω εμπρόθεσμα και σε υποκατάστημα τράπεζας όπως έχω τη δυνατότητα μεχρι 30/6, για να αποφύγω να παω απο εκεί αφου εργάζομαι και δυσκολεύομαι πολύ να λείψω. Τί ποσό όμως να καταβάλλω;; Επίσης, απο 1/6/11 θα υπογράψω πρόσληψη και ο εργοδότης μου δεν με αφήνει να πληρώσω για τον Ιουνιο την ασφάλειά μου γιατι όπως λέει θα έχει πρόβλημα αν δεν το κάνει αυτός!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να επικοινωνήσω με κάποιον στο τηλ μήπως βγάλω άκρη και δεν το σηκώνει ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Τι κανουμε λοιπον σε τέτοιες περιπτώσεις.......;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.