Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί δηλώνω με 18500+ ;


dimopoulos

Recommended Posts

Εγώ θα ρωτούσα το βασικότερο:

 

Τι δουλειά κάνετε κύριε Δημόπουλε;

Κάνετε κάτι (εσείς ή συγγενής σας με τον οποίο έχετε καλές σχέσεις) σχετικό με "μηχανιλίκι"; Αν ναι, το παιδί θα βγει στην αγορά με βάσεις και στήριγμα τις πλάτες τις δικές σας.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρότεινα πολιτικός μηχανικός (έναντι του αρχιτέκτονα και του τοπογράφου) ή μηχανολόγος (έναντι των υπολοίπων).

Ζητώ συγνώμη αν θίγω κάποιους συναδέλφους, αλλά από την εμπειρία μου στην επαρχία, αυτό βλέπω.

 

Αν δεν έχετε κάποια σχετική επαγγελματική δραστηριότητα, να διαλέξει κάτι το παιδί που θα του φέρει δουλειά με το πτυχίο. Επειδή -επαναλαμβάνω- είστε από επαρχία (συγκριτικά με άλλες πόλεις) το παιδί δεν θα πρέπει να φτάσει 35 χρονών κι ακόμα να σπουδάζει. Ένα πτυχίο για να βγει στην αγορά είναι αρκετό. Κι ένα μεταπτυχιακό ακόμα είναι υπεραρκετό.

 

Επίσης στρατό να πάει οπωσδήποτε ΜΕΤΑ τις σπουδές.

 

Από προσωπικές εμπειρίες αυτά, καθαρά προσωπική γνώμη!

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Στην εκπαίδευση κατέληξα....

 

Τελικά έβγαλε 19100 στο 4ο πεδίο.

 

Σκέφτεται μεταξύ ΠΜ-ΗΜΜΥ-Μηχανολόγους αφού μελέτησε τα δεδομένα. Εχει θείο ΠΜ αλλά μάλλον δεν του πολυαρέσει το αντικείμενο.

 

Μάλλον σε ΗΜΤΥ Πάτρας ή Μηχανολόγους Πάτρας τον κόβω να δηλώνει. Για το ΕΜΠ δεν ακούμε και τα καλύτερα (από θέμα γερασμένων καθηγητών, υπερβολικά άσχετων με την αγορά εργασίας, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

τι ακουω χριστε μου... οχι και ασχετοι καθηγητες στο ΕΜΠ.. ελεος... ποιος ανθρωπος στα λεει αυτα, θα τρελαθω.. ολες τις καλες δουλειες εκει εξω οι καθηγητες τις εχουνε

Link to comment
Share on other sites

Μηπως οι καθηγητες στα ΤΕΙ ειναι καλυτεροι γιατι ειναι πιο σχετικοι με την αγορα εργασιας?

 

Ελεος...Για το Μετσοβιο μιλαμε. Η ελιτ των ελιτ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο γιος σας ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιστήμη της πληροφορικής κατά τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή είναι ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ο τομέας είναι top, ειδικά στις βάσεις δεδομένων σπέρνει. Και ο τομέας ενέργειας είναι πολύ καλός αυτή τη στιγμή, ο αυτόματος έλεγχος επίσης αλλά στους ΗΜΜΥ οι καθηγητές ΣΑΕ είναι πιο πολύ του θεωρητικού.

Αν του αρέσει ο αυτόματος έλεγχος θα έλεγα καλύτερα μηχανολόγους, οι καθηγητές που διδάσκουν αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικοί, με σοβαρό ερευνητικό έργο και προπαντώς νέοι και με όρεξη. Έχουν στήσει και πολύ καλά εγαστήρια. Για τις υπόλοιπες κατευθύνσεις των μηχανολόγων δεν έχω εικόνα ούτε και για τις υπόλοιπες σχολές που αναφέρετε. Απλώς αν τον ενδιαφέρει κάτι από τα παραπάνω ας το σκεφτεί για ΕΜΠ, αυτά που αναφέρετε περί γερασμένων καθηγητών γενικά δεν ισχύουν, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που δε λένε να ξεκολλήσουν από την καρέκλα αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

μα και στα τει ακομα απο το πολυτεχνειο διδασκουν... πανε επαρχια στην αρχη προπτυχιακα και μετα τρεχουν για μεταγραφες στο εμπ ή μολις τελειωσουν για μεταπτυχιακο.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι εφόσον έχει τα μόρια, θα δηλώσει ΕΜΠ.

Μη κάνετε το λάθος να ακούτε γνώμες ατόμων που πιθανότατα δεν έχουν ιδέα.

Άτομα που έχουν τελειώσει τη σχολή τους πριν 20 χρόνια είτε άτομα που δεν έχουν σπουδάσει στο Μετσόβιο, καλό είναι να μη τα δίνετε σημασία σε όσα λένε. Ας αρκεστούν στο να σας ενημερώσουν για την αγορά εργασίας και το τι επικρατεί για τους μηχανικούς εκεί έξω, κι ας αφήσουν τις σπουδές και τις θεωρίες περί γερασμένων καθηγητών.

 

Καλό είναι να κάνετε και μια έρευνα μόνος σας να δείτε ότι οι καθηγητές του ΕΜΠ (και όχι μόνο, αλλά επειδή αναφερόμαστε σ' αυτό) έχουν σημαντικές θέσεις σε διάφορους τομείς του κράτους, σε οργανισμούς, ως συνεργάτες υπουργείων, στα μεγαλύτερα δημόσια έργα, βασικοί ομιλητές σε παγκόσμια συνέδρια κτλ κτλ...

 

Και φυσικά πέρα από το επίπεδο των σπουδών, που δυσκολεύει αφάνταστα χρόνο με το χρόνο, οι υποδομές του δεν υστερούν σε τίποτα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Ενδεικτικά να αναφέρω τα ολοκαίνουρια κτίρια των Ηλεκτρολόγων μηχανικών με νέα εργαστήρια, τα νέα κτίρια στους πολιτικούς μηχανικούς...

Επίσης, το εργαστήριο υψηλών τάσεων της σχολής ΗΜΜΥ είχε βραβευτεί πριν 3-4 χρόνια ως το καλύτερο εργαστήριο της Ευρώπης, και πρόσφατα το ΕΜΠ κατέλαβε την 6η θέση παγκοσμίως και 2η στην Ευρώπη για την ερευνητική ενασχόληση σε θέματα Ηλεκτρικής Ενέργειας! Και φυσικά φαντάζομαι ότι ανάλογες επιτυχίες υπάρχουν και για άλλες σχολές του ΕΜΠ εκτός της ΣΗΜΜΥ.

 

Ας μη βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, αλλά ας κοιτάμε και τη δουλειά που γίνεται στα πανεπιστήμια μας. Σίγουρα η ελληνική πραγματικότητα κάνει την εμφάνιση της και μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά ας μην προτρέχουμε να βγάλουμε άχρηστους τους πάντες και τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το επίπεδο του ΕΜΠ και χρειάζεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να συντηρείται σε υψηλό σημείο το επίπεδο των σπουδών που παρέχει.

Γιατί όμως να μη δηλώσει κάποιο ΑΤΕΙ , αλλά κι όσοι άλλοι έχουν αριστεύσει για να ανέβουν οι βάσεις στα ΑΤΕΙ και να εφαρμοστεί στη πράξη η ανωτατοποίηση τους; Και να λήξει και αυτή η κόντρα που υπάρχει και μόνο κακό κάνει στο χώρο της παιδείας αλλά και του έθνους! (μαθαίνει από νωρίς στα παιδιά να διχάζονται και να καταφεύγουν σε αντιδράσεις και καταλήψεις με συνέπεια να πέφτει το επίπεδο της διδασκαλίας σε όλα τα ιδρύματα.)

Σημειωτέων είναι κατά ένα χρόνο μικρότερη η διάρκεια των σπουδών και καλούνται μηχανικοί Τ.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω συνεχιζω και αναρωτιεμαι (χωρις να θελω να προσβαλλω τον ανθρωπο που ανοιξε το θεμα):

 

Το ερωτημα θα επρεπε να ειναι:

 

τι δηλωνω με χ μορια

ή

 

ποια σχολη εχει ενδιαφερον αντικειμενο, σχετικα καλες επαγγελματικες προοπτικες?

Link to comment
Share on other sites

Μόλις δοθούν σοβαρά επαγγελματικά δικαιώματα οι βάσεις θα πάνε από 15000-18000 . Είναι απλά τα πράγματα προσφορά και ζήτηση .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.