Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία ΠΠΕΑ συναρμόδιοι φορείς


Recommended Posts

'Ηθελα να ρωτήσω ποια ακριβώς είναι η ακουλουθητέα διαδικασία προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης για την περίπτωση κατασκευής προαστιακού σιδηροδρόμου (Λαύριο).

Υπάρχει κάποια επιτροπή που υποκαθιστά τις γνωμες των συναρμόδιων φορέων όπως γίνεται με τα λιμενικά έργα (ΕΣΑΛ) και αν όχι ποιοι είναι τελικά οι συναρμόδιοι φορείς που γνωμοδοτούν σχετικά (εκτός απο τους προφανείς ΕΥΠΕ-Μεταφορών);

οι κτηματικές υπηρεσίες ενημερώνονται;

πρόκειται για ειδικό έργο υπαγόμενο στην πρώτη κατηγορία πρώτη υποκατηγορία του πίνακα 10 της ΗΠ:15393/2332 (φεκ 1022 β 2002)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μόνο να πιθανολογήσω μπορώ γιατί το ποιοι φορείς γνωμοδοτούν ανά έργο δεν είναι γραμμένο πουθενά αλλά βασίζεται σε μία λογική συσχέτιση έργου-υπηρεσίας.

 

Πιστεύω ότι για ένα τέτοιο έργο θα γνωμοδοτήσουν σίγουρα:

 

Το νομαρχιακό συμβούλιο, η ΕΥΠΕ, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού της περιοχής εάν υπάρχει, αρχαιολογίες, δασαρχείο

 

Πιθανόν να κληθούν να γνωμοδοτήσουν το Υπουργείο Μεταφορών και η ΕΥΔΕ (αν υπάρχει κάτι τέτοιο για σιδηρόδρομους, δεν το γνωρίζω)

 

Μικρές οι πιθανότητες να γνωμοδοτήσουν οι δήμοι απ τους οποίους περνάει ο προαστιακός, κάτι που αν γίνει θα υπάρξουν τρομερές καθυστερήσεις κατά τη γνώμη μου.

 

Η κτηματική υπηρεσία είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχουν απαλλοτριώσεις δημόσιας γης, τις περισσότερες φορές όμως οι απαλλοτριώσεις προηγούνται των περιβαλλοντικών μελετών, συνεπώς μπορείς να προσκομίσεις κάποια χαρτιά στην υπηρεσία και να τις αποφύγεις.

 

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να τηλεφωνήσεις στο Υπουργείο και να ρωτήσεις και τους υπαλλήλους εάν θες πιο σίγουρες πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.