Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επένδυση εξωτερικών τοίχων


Recommended Posts

κάναμε μια απόπειρα με τον ΚΕΝΑΚ (κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων) αλλά ο έλεγχος δόθηκε σε μηχανολόγους. Δυστυχώς το μόνο που προβλέπεται είναι κτήρια με κακό σχεδιασμό και καλά μηχανήματα. (δείτε το στα downloads του φότουμ) Άλλη μία ήττα της αρχιτεκτονικής και των αρχιτεκτόνων με συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλά οικόπεδα διαμπερή διαμερίσματα, ίσως να συνεπάγεται διαμπερή οροφοδιαμερίσματα.

Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για την εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού είναι και η κρίση στο τραπεζικό σύστημα.

Η ζήτηση για ακίνητα έχει περιοριστεί σε αυτά τα διαμερίσματα με μικρό εμβαδό (60 - 80 μ² το πολύ, αφού οι τράπεζες δεν βοηθάνε πια την αγορά).

Άρα ένας επιπλέον βαθμός δυσκολίας προστίθεται στον βιοκλιματικό σχεδιασμό

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
εκεί κάνουμε σίγουρο ότι τα μπαλκόνια γεμίζουν με αναριχόμενα όπως και με αυτά που κρέμονται, φυλλοβόλα φυτά. Χρησιμοποιούμε σωστή σκίαση και σωστά τζάμια. Αερίζουμε διαμπερώς και χρησιμοποιούμε νυκτερινό αερισμό για αποβολή των θερμικών κερδών της ημέρας. Εγκαθιστούμε ανεμιστήρες οροφής διότι αυξάνουν την ανέχεια κατά 4 βαθμούς κελσίου. Σκιάζουμε την ταράστα με πέργκολα με αναριχόμενο (δεν τσιμπάμε στους γερμανούς για τις φυτεμένμες ταράτσες).

Συνδέουμε ΟΛΟΥΣ τους ακάλυπτους σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο πρασίνου που μειώνει τη θερμοκρασία της θερμικής νησίδας δραματικά και επιτρέπει σε παιδιά και πολίτες να ζούν και να κυκλοφορούν ανθρώπινα.

Αυτά, χωρίς να σκεφτούμε πολύ, εαν σκεφτούμε βρίσκουμε και άλλα. Σου φαίνεται ακόμη τόσο δύσκολο όσο το κάνουν να φαντάζει?

Πολύ καλές οι προτάσεις σου realach μόνο που κι αυτά ακόμα, τα απλά, δύσκολο μου φαίνεται να εφαρμοστούν σε 6m δρόμο με πολυόροφες οικοδομές στις δυο πλευρές και με ακάλυπτους που ως επί το πλείστον από κάτω έχουν γκαράζ. Άντε να βάλεις αναρριχώμενα και κρεμαστά φυτά στα μπαλκόνια και κανένα λουλουδάκι σε χώμα πάνω από τα γκαράζ γιατί πράσινο πραγματικά δεν παίζει. Σύνδεση των ακάλυπτων; Πραγματικά πολύ ωραίο και ανθρώπινο μου φαίνεται για να το δω να γίνεται στην Ελλάδα. Όσο για διαμπερή αερισμό, προσανατολισμούς και σκιάσεις, δυστυχώς πορεύεσαι με ό,τι υπάρχει.

Και όλα αυτά αν δεν σου τύχει κανένα στραβόξυλο. Στην πολυκατοικία που μένω ο ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων και πέργκολας στο δώμα, λόγω αποκλειστικής χρήσης και για την αποφυγή διάνοιξης οπών, επικαλούμενος για αυτό ένα εργολαβικό προσύμφωνο. Κι είναι και αρχιτέκτονας τρομάρα του. Θα μου πεις αν πας δικαστικά βρίσκεις (?) άκρη. Ναι αλλά πότε; Και το θέμα είναι να μην μπλέξει κανείς έτσι (βλέπεις είμαστε και δικομανείς οι Έλληνες).

Και κάτι για τον ΚΕΝΑΚ και τις σχετικές ΤΟΤΕΕ. Δυστυχώς, προσωπικά, απογοητεύτηκα γιατί βλέπω ότι δίνει και πάλι έμφαση στην θερμομόνωση των νέων κτιρίων και όχι στον βιοκλιματικό σχεδιασμό αυτών.

131 σελίδες τεύχος υπολογισμών, κατά κύριο λόγο θερμομονωτικής επάρκειας και θερμογεφυρών, έχει το παράδειγμα του ΤΕΕ που υπάρχει στην ιστοσελίδα του. Αν ήταν έτσι έφτανε μια υποχρεωτική εφαρμογή του υπάρχοντος κανονισμού θερμομόνωσης και έλεγχος των κατασκευών από τις πολεοδομίες -που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να υπάρχει- και όχι όλος αυτός ο όγκος δουλειάς και το χαρτοβασίλειο που προστίθεται. Στο τελευταίο τεύχος (Σεπτ. 2010) του ΠΣΔΜ-Η έχει ένα πολύ καλό (προσωπική άποψη και πάλι) άρθρο του κ. Απόστολου Ευθυμιάδη σχετικά με την "Ενεργειακή αξιολόγηση νοτίων ανοιγμάτων κτιρίων κατοικιών".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν τίποτα ιδέες σχετικά με το εξής. Υπάρχει ένα μεταλλικό κτίριο, το οποίο η εξωτερική τοιχοποιία είναι από λαμαρίνα. Αυτό λειτουργεί σαν κατάστημα και θέλω την εξωτερική τοιχοποιία να την επικαλύψω με υλικό σαν αυτό που βάζουν στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και με με ποιο τρόπο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γνωρίζει κανείς αν πάνω σε θερμοπρόσοψη μπορώ να τοποθετήσω σε μεγάλο ύψος πχ 9μ

με επιτυχια, διακοσμητικές λιθοδομές, κουρασάνι κτλπ.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.