Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοιχώματα διωρόφου


 
sundance

Recommended Posts

  • 9 years later...
  • Απαντήσεις 183
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το σπορ... μήπως θυμάστε από πού προκύπτει ότι για 2όροφο (μέχρι και 3όροφο αν θυμάμαι καλά) δεν απαιτείται να έχουμε τοιχεία? Αναφέρομαι στον ΕΑΚ φυσικά, ο ΕΚ νομίζω δεν απαγορεύει πλαισιακή κατασκευή για όσους ορόφους θέλεις. Βέβαια στην περίπτωσή μου με ενδιαφέρει τι λέει ο ΕΑΚ. Πάντα ήξερα ότι μέχρι 3όροφο δεν απαιτείται να έχεις τοιχεία, που φυσικά αν ήθελες έβαζες, αλλά δεν ήταν υποχρεωτικό. Μήπως κάνω λάθος, μήπως είχα υιοθετήσει μόνος μου αυτόν τον κανόνα?

* Δεν εξετάζω την περίπτωση που υπάρχει πυλωτή ή η μείωση των τοιχοπληρώσεων είναι πάνω από 50% που σύμφωνα με την 4.1.7.1[4] είναι υποχρεωτικό το μικτό σύστημα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, Charlie said:

* Δεν εξετάζω την περίπτωση που υπάρχει πυλωτή ή η μείωση των τοιχοπληρώσεων είναι πάνω από 50% που σύμφωνα με την 4.1.7.1[4] είναι υποχρεωτικό το μικτό σύστημα.

Προσωπικά δεν θυμάμαι τον κανόνα που αναφέρεις, δηλ. ότι πάνω από 3-όροφο απαιτούνται τοιχώματα, άρα έως 3 ορόφους δεν απαιτούνται (99,9% βέβαιος ότι δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας + θυμάμαι μελέτες - είμαι στην μέση από κάτι άλλο αυτή την στιγμή, οπότε δίνω πιθανότητα 0,1% να κάνω λάθος).

Θεωρώ ότι μπερδεύσαι από την διάταξη που εξέταζε το απαιτούμενο μήκος τοιχωμάτων, στην περίπτωση που αυτά είναι υποχρεωτικά.

Link to comment
Share on other sites

@Charlie

4.1.4.2  Εξαιρέσεις από τον κανόνα αποφυγής πλαστικών αρθρώσεων σε υποστυλώματα.

[1] Εξαιρούνται από την υποχρεωτική εφαρμογή του κανόνα αποφυγής σχηματισμού πλαστικών αρθρώσεων στα υποστυλώματα οι ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Κτίρια με οποιοδήποτε στατικό σύστημα.

[1] Τα κατακόρυφα στοιχεία του ανωτάτου ορόφου καθώς και των τυχόν υπερκειμένων απολήξεων κλιμακοστασίων. Επίσης τα κατακόρυφα στοιχεία μονώροφων κτιρίων καθώς και κανονικών διωρόφων στα οποία δεν προβλέπεται προσθήκη άλλου ορόφου.

Edited by Apollο
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.