Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια μικράς κλίμακας - πέργκολα


panmyr

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι, σε εκτός σχεδίου τεμαχίο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, μπορεί να βγει άδεια μικράς κλίμακας για πέργκολα; Είναι απαραίτητη η αρτιότητα;

Link to comment
Share on other sites

Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα δεν είναι απαραίτητα για την άδεια μικρής κλίμακας. Όμως, η ξύλινη πέργκολα είναι μια κατασκευή η οποία συνοδεύει κάποιο υπάρχον κτίριο. Αφορά εσωτερικούς χώρους, ακάλυπτους χώρους και βεράντες σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο? Προσωπικά, νομίζω πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

. Όμως, η ξύλινη πέργκολα είναι μια κατασκευή η οποία συνοδεύει κάποιο υπάρχον κτίριο.

 

Γιατί; Δεν μπορώ στο χωράφι μου να έχω μια πέργολα ώστε να κρεμάσω τη κληματαριά μου; Μόνο κολλητά σε σπίτι επιτρέπονται οι κληματαριές;

Στη περίπτωση που έχω φυτώριο, μια πέργολα με αναρριχόμενο θα επέτρεπε τη σκίαση μερικών φυτών χωρίς να είναι σε στεγασμένο χώρο, το κρέμασμα γλαστρών και άλλων πραγμάτων που θέλω να προφυλάξω χωρίς να κτίσω αποθήκη κλπ...

Υπάρχει κάπου σαφώς διατυπωμένο αυτό που είπες;

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως εχω δει αδεια μικρης κλιμακας, για περγκολα, σε εντος οικισμου οικοπεδο, χωρις να υπάρχει κτίριο ή αδεια για κτίριο.

 

Θεωρώ οτι σε οποιοδηποτε αγροτεμάχιο δεν απαγορευεται η περγκολα με αδεια μικρης κλιμακας διοτι οι περγκολες κατα βάση έχουν εφαρμογη σε αγροτεμάχια κι οχι σε σπιτια. Δεν γνωριζω και καποιον αλλο τροπο που να μπορει να φτιαξει καποιος κλιματαρια σε αγροτεμαχιο και να ειναι τυπικα νομιμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν για μια άδεια μικρής κλίμακας για εσωτερικά και εξωτερικά επιχρίσματα (χωρίς ικριώματα) και αλλάγή κουφωμάτων, απαιτείται να αναφέρω αναλυτικά τις εργασίες και τα τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχει καμία τεχνική έκθεση διαθέσιμη;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπερα συναδελφοι.

Η δικια μου περιπτωση ειναι η εξης:

Περγκολα με μεταλλικη κατασκευη σε ακαλυπτο χωρο σε μονοκατοικια.

Εδω τι θα χρειαστει να κανω?

Κανονικη αδεια επειδη ειναι μεταλλικη η κατασκυή ή με μικρης κλιμακας επειδη ειναι σε ακαλυπτο χωρο?

Ευχαριστω και περιμενω απαντηση

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι δεν απαιτείται κανονική άδεια όταν είναι πέργκολα στήριξης φυτών (ελαφρά κατασκευή) και επίσης είναι εντός του ιδεατού στερεού.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, ιδιοκτήτης καφετέριας θέλει να φτιάξει μπροστά απ' το κατάστημά του ξύλινη πέργκολα και να τοποθετήσει πάνω σ' αυτή τέντα για την σκίαση του χώρου.1) Επιτρέπεται να το κάνει αυτό;2) Μπορεί να βγεί άδεια μικρής κλίμακας ή θα πρέπει να βγάλει κανονική άδεια.

 

Βοήθεια πάνω στο θέμα;

 

Κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε για την ξυλινη πέργολα μπορείς να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας αλλά κανονικά από επάνω δεν επιτρέπεται ούτε καραβόπανο να υπάρχει. εξαρτάται όμως και από την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.