Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή συντεταγμένων - Coord.Gr


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα. Προσπαθώ να του εισάγω συντεταγμένες φ,λ (ED50 Ελλάς) και να τις μετασχηματίσω σε ΕΓΣΑ'87. Δυστυχώς μου βγάζει λάθος αποτελέσματα και στις συντεταγμένες χι και ψι και ως προς το χάρτη 1:5.000. Όταν όμως κάνω την ανάποδη εργασία, δηλαδή από ΕΓΣΑ'87 σε φ,λ μου βγάζει τα σωστά αποτελέσματα. Προσπάθησα να εισάγω συντεταγμένες με διάφορους τρόπους (με κόμμα, με τελεία κτλ), απεγκατέστησα και εγκατέστησα ξανά το πρόγραμμα αλλά τίποτα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε προσοχή με τα φ, λ έχει πολλά συστήματα. Δοκίμασε με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 84 (WGS84). Τις φ και λ από google-earth τις έχεις? Να υπολογίζεις ούτως ή άλλως μεγάλες αποκλίσεις...

 

Και κάτι δικό μου:

Έβαλα Windows 7 64-bit. Το πρόγραμμα δεν τρέχει...Μόλις πληκτρολογήσω συντεταγμένες και πατήσω έντερ μου βγάζει "Run time error"...Ξέρετε τι μπορώ να κάνω?

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε δεξί κλικ πάνω στο εκτελέσιμο -> ιδιότητες -> συμβατότητα -> εκτέλεση σε λειτουργία συμβατότητας για "Windows XP"...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Γιάννης αλλά και πάλι τζίφος. Το έκανα και μου βγάζει απόκλιση από το επιθυμητό. Αυτό που κάνω είναι να επαληθεύω κάποιες συντεταγμένες που έχω (από φ,λ σε χι και ψι και τούμπαλιν) ώστε να δω τι πάει λάθος και δεν μπορώ να υπολογίσω αυτές που πραγματικά θέλω να μετατρέψω. Και εκεί από χι και ψι σε φ,λ μου τα βγάζει κανονικά ενώ το αντίθετο όχι....Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι το Coord-GR κάνει μαζικές μετατροπές (αρχεία) συντεταγμένων. 

Αφού γίνει η μετατροπή ενός οποιουδήποτε σημείου ενεργοποιείται η επιλογή "Χρήση αρχείων" στο μενού "Αρχείο" του προγράμματος.

Στη συνέχεια αφού επιλεχθεί το αρχείο η δυνατότητα μετατροπής του ενεργοποιείται δίνοντας στη θέση "Κλειδί" τον κωδικό     .PLEASE. (προσοχή στις τελείες αρχή και τέλος).

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.