Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη δεξαμενών υγραερίου σε υπάρχον πρατήριο καυσίμων


zio7

Recommended Posts

Συνάδερφοι γεια σας. Θα ήθελα να επεκτείνω το ερώτημα για την προσθήκη υγραερίου σε υφιστάμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. Η ερώτησή μου είναι αν η δεξαμενές υγραερίου τοποθετηθεί επιχωματωμένη προσμετρά στην κάλυψη και στον συντελεστή δόμησης; Επίσης σύμφωνα με το οικ. 32880/2038 – 22/07/2009 αν τοποθετήσουμε υπόγεια δεξαμενή υγραερίου μέχρι 9 κ.μ. δεν απαιτείται φατνίο από μπετόν αλλά θα πρέπει να εδράζονται και να αγκυρώνονται σε βάση (πλάκα σκυροδέματος) , απαιτείται όμως, όπως και στην περίπτωση των επιχωματωμένων, περίφραξή η οποία θα στηρίζεται σε περιμετρικό τοιχείο από μπετόν ύψους 0,50 μ., σ’αυτήν την περίπτωση προσμετρά στην κάλυψη και στον συντελεστή δόμησης, χρειαζόμαστε οικοδομική άδεια για την τοποθέτηση της δεξαμενής; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντησή σας.

Στην αίτηση εργσιών μικρής κλίμακας στην παρ. 15 λέει ΄΄Μικρές διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι συν/πλην 0.30 μ από το φυσικό έδαφος΄΄συνεπώς για τοιχείο πάνω από 30cm θέλει οικοδομική άδεια

Link to comment
Share on other sites

Οι δεξαμενές υγραερίου στον ακάλυπτο χώρο, εάν δεχτούμε ότι είναι δεξαμενές υγρών καυσίμων, δεν μετράνε στην δόμηση (άρθρο 7 Ν.1577/85) αλλά μετράνε στην κάλυψη ((άρθρο 8 Ν.1577/85 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.2831/2000). Το ίδιο ισχύει και για όλες τις δεξαμενές υγρών καυσίμων. Το γεγονός ότι μετράνε στην κάλυψη ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θέλει ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Επίσης σύμφωνα με τον κανονισμό εγκαταστάσεων υγραερίου Υ.Α.31856/03 παρ. 3.1.2.1. αναφέρει ότι απαιτείται έγκριση σχετικής μελέτης από την πολεοδομία δηλαδή ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Άρα ακόμη και να δεχτούμε ότι οι δεξαμενές υγραερίου δεν είναι δεξαμενές υγρών καυσίμων απαιτείται οικοδομική άδεια χωρίς να προσμετρούνται στην δόμηση και την κάλυψη.

Επίσης υπάρχει η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Ο.Κ.Κ. με αρ. πρωτ. 5492/04 που αναφέρει ότι σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 του ΓΟΚ/85 δεν προσμετράτε στη δόμηση και την κάλυψη η τοποθέτηση υπόγειας δεξαμενής υγραερίου πράγμα που είναι ΛΑΘΟΣ εάν δεχτούμε ότι είναι δεξαμενές υγρών καυσίμων καθώς τα άρθρα αυτά αναφέρουν ρητά ότι προσμετράτε στην κάλυψη και ΣΩΣΤΟ εάν δεχτούμε ότι δεν είναι δεξαμενές υγρών καυσίμων .Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρει ότι σύμφωνα με την Υ.Α.31856/03 απαιτείται οικοδομική άδεια.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

….Δεν έχω την εγκύκλιο 46998/3352/6-8-2007 θα με βοηθούσε εάν μου την έστελνες..

[email protected]

 

 

Αν και καθυστερημένα σου έστειλα στο email την εγκύκλιο!Αν μπορείς ανέβασέ τη στα downloads για να την πάρουν και άλλοι συνάδελφοι. Το προσπαθώ και εγώ αλλά δε ξέρω γιατί δεν μου το περνάει! Ελπίζω να βοηθήσει!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 4 years later...

Καλησπέρα....Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Πρόκειται να πάρω ένα πρατήριο και θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να δώσω στο μηχανικό (σχεδια κτηρίου  κτλ) για να μου πει αν μπορεί να μπει υγραέριο στο υπάρχον  πρατήριο.

Edited by Pavlos33
τονισμός, ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

 

11 ώρες πριν, Ζαχος Μπιλιτσης said:

Καλησπέρα....Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Πρόκειται να πάρω ένα πρατήριο και θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να δώσω στο μηχανικό (σχεδια κτηρίου  κτλ) για να μου πει αν μπορεί να μπει υγραέριο στο υπάρχον  πρατήριο.

δλδ εννοείς οτι,

- ρωτησες τον μηχανικό σου και δεν ήξερε και  θα του τα πείς εσύ

- ή σου ζητησε ενα σωρο χαρτια και θες να τον ελεγξεις...???

υγ

σε ποιόν δεν αρεσε η απαντηση του παυλου και γιατί???:evil:

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. σε εμένα. Το ότι έχεις μια ιδιότητα ή έχεις σπουδάσεις κάτι δε σημαίνει ότι ξέρεις και να την εξασκείς. Δυστυχώς στην Ελλάδα στον κύκλο τωνμηχανικών κυκλοφορεί πολύ το "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω".....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και μιας και έβαλες εσύ την αρνητική θα σου πω το σκεπτικό της ερώτησής μου στο προηγούμενο. Πολλές φορές μπαίνουν ιδιώτες σε ενότητες μηχανικών και ποστάρουν ακόμη και βάζοντας λάθος την ιδιότητα στο προφίλ τους. Ερώτηση προς εξακρίβωση ήταν η δική μου διότι φάνηκε περίεργο ο Μ.Μ να κάνει αναφορά ότι θα δώσει σχέδια στο μηχανικό του. Συνήθως η αναφορά "θα δώσω ή θα απευθυνθώ στο μηχανικό μου" γίνεται από ιδιώτες. Αυτά και συνεχίζουμε εντός θέματος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.