Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αιγιαλός και παραλία


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

θέλω να μετρήσω ένα αγροτεμάχιο 50 στρεμμάτων και είναι παράκτιο είναι για συμβόλαια.

δεν έχει χαρακτεί ο αιγιαλός.έχει πρόσωπο στην θάλασσα περίπου 150-200 μέτρα.

τι πρέπει να κάνω

να κάνω τοπογραφικό για το συμβόλαιο και μετά να κάνω την διαδικασία για την χάραξη του αιγιαλού?

πόσα μέτρα πρέπει να αποτυπώσω δεξιά και αριστερά πέραν του αγροτεμαχίου?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ότι δεν έχει χαραχθεί ο αιγιαλός το ξέρεις σίγουρα?Έχεις ρωτήσει την Κτηματική?

Η περίπτωση του αιγιαλού είναι σύνθετη.Υπάρχουν 2 προσεγγίσεις:

α.Αναφέρεις στο τοπογραφικό ότι δεν έχει γίνει χάραξη αιγιαλού η οποία απαιτείται να γίνει.

β.Πείθεις τον ιδιοκτήτη να προχωρήσεις τη διαδικασία για χάραξη.Αλλά απαιτείται έξτρα αμοιβή για σένα σημαντική οπότε δεν ξέρω αν θα το ήθελε ο ιδιώτης, αποτύπωση ζώνης στεριάς σε μήκος πέρα από το πρόσωπο του ακινήτου και φυσικά μεγάλη αναμονή μέχρι να γίνει η οριοθέτηση (εμπλέκονται Κτηματική, ΓΕΝ κλπ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις βρίσκονται στον Ν2971-2001. Οι προδιαγραφές των διαγραμμάτων στο άρθρο 4 και η κυρίως διαδικασία στο άρθρο 5. Σου εφιστώ την προσοχή στην οικονομική συμφωνία που θα κάνεις καθώς είναι αρκετά σύνθετη και χρονοβόρα εργασία. Καλά ξεμπερδέματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε συμπλήρωση του φίλου jan σου παραθέτω τα συγκεκριμένα άρθρα

 

΄Αρθρο 4

Οριοθέτηση αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού με φωτοερμηνεία

1. Για την οριοθέτηση του αιγιαλού και του παλαιού αιγιαλού χρησιμοποιούνται έγχρωμοι ψηφιακοί ορθοφωτοχάρτες κλίμακας τουλάχιστον 1 προς 1.000, οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το ενιαίο κρατικό σύστημα αναφοράς συντεταγμένων, απεικονίζουν παράκτια ζώνη πλάτους τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων από την ακτή και παρέχουν υψομετρική πληροφορία.

2. Η χάραξη της οριογραμμής αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού στους ορθοφωτοχάρτες της παραγράφου 1 ανατίθεται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) ή εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν χάριν του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύονται από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο ανήκει το σύνολο του μετοχικού τους κεφαλαίου. Η ανάθεση γίνεται για το σύνολο ή τμήματα της επικράτειας με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργού, ο οποίος εποπτεύει το νομικό πρόσωπο, στο οποίο ανατίθεται η αρμοδιότητα αυτή και το οποίο στην συνέχεια θα αποκαλείται «ο Φορέας». Η απόφαση αυτή προσδιορίζει το ανατιθέμενο έργο και ό,τι αφορά στην εκτέλεσή του και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3. Ο Φορέας δημοσιεύει με δαπάνες του σχετική ανακοίνωση για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων σε δύο, τουλάχιστον, ημερήσιες εφημερίδες, οι οποίες εκδίδονται στο νομό, στον οποίο αφορά η κοινή υπουργική απόφαση της προηγουμένης παραγράφου και σε δύο, τουλάχιστον, ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες πανελλήνιας 5 κυκλοφορίας, οι οποίες εκδίδονται στην Αθήνα. Η ίδια ανακοίνωση κοινοποιείται σε όλα τα υπουργεία, στους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμού, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στους οικείους συμβολαιογραφικούς και δικηγορικούς συλλόγους. Τυχόν πλημμέλειες της δημοσιεύσεως δεν επηρεάζουν το κύρος της διαδικασίας οριοθετήσεως.

4. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαβιβάζει αυτεπάγγελτα, ατελώς και χωρίς καθυστέρηση στο Φορέα κάθε διοικητική πράξη καθορισμού αιγιαλού, παλαιού αιγιαλού και παραλίας

μαζί με τα διαγράμματα που τις συνοδεύουν.

5. Ο Φορέας προβαίνει σε αναγωγή των γεωμετρικών στοιχείων των οριογραμμών αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού, που έχουν ήδη καθορισθεί, στο αυτό σύστημα αναφοράς των ορθοφωτοχαρτών της παραγράφου 1 και αποτυπώνει τα στοιχεία αυτά στους ορθοφωτοχάρτες. Οι χαρασσόμενες οριογραμμές του αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού ταυτίζονται με τις καθορισμένες νόμιμα οριογραμμές αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού, εκτός εάν διαπιστώνεται αιτιολογημένα, ότι έχει σχηματισθεί στο μεταξύ παλαιός αιγιαλός ή ότι οι οριογραμμές

αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού, οι οποίες χαράχθηκαν στο παρελθόν, δεν μπορούν να εφαρμοσθούν ή είναι εσφαλμένες λόγω ουσιώδους πλάνης περί τα πράγματα. Στις περιπτώσεις αυτές ως προς μεν τον παλαιό αιγιαλό εφαρμόζεται η παράγραφος 7, ως προς δε τον αιγιαλό ο Φορέας χαράσσει την οριογραμμή του, αφού λάβει υπόψη τα στοιχεία της επόμενης παραγράφου.

6. Όπου δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις καθορισμού αιγιαλού, ο Φορέας χαράσσει στους ορθοφωτοχάρτες της παραγράφου 1 την οριογραμμή του αιγιαλού, αφού λάβει υπόψη του φυσικές ενδείξεις και λοιπούς παράγοντες, όπως:

α) τη γεωμορφολογία και κυρίως τις κλίσεις και το είδος του εδάφους, καθώς και το όριο της αυτοφυούς βλαστήσεως,

β) τη μορφολογία του πυθμένα,

γ) τα μετεωρολογικά δεδομένα και τα κυματικά στοιχεία της περιοχής,

δ) την ύπαρξη τεχνικών έργων,

ε) την ύπαρξη νόμιμα διαμορφωμένης ή καθορισμένης γραμμής δομήσεως.

7. Ο Φορέας ενημερώνει τους ορθοφωτοχάρτες της παραγράφου 1 με τα γεωμετρικά στοιχεία των εκτάσεων παλαιού αιγιαλού που έχουν επισημανθεί κατά τη διαδικασία του άρθρου 6 με την ένδειξη «Φερόμενος Ιδιοκτήτης: Ελληνικό Δημόσιο».

8. Ο Φορέας γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις κατά τόπο αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες δύο μήνες προ της υποβολής των ορθοφωτοχαρτών και αναφέρει τα στοιχεία των ήδη καθορισμένων αιγιαλών, με βάση τα οποία ενημέρωσε τους ορθοφωτοχάρτες. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του προηγουμένου εδαφίου υποβάλλει τους ορθοφωτοχάρτες με σχετική έκθεση στην αρμόδια κατά τόπο Κτηματική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει, αν οι οριογραμμές αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού, οι οποίες απεικονίζονται στους ορθοφωτοχάρτες,

έχουν χαραχθεί σύμφωνα με το νόμο, άλλως τις διορθώνει, αφού συντάξει σε κάθε περίπτωση σχετική έκθεση.

9. Οι Κτηματικές Υπηρεσίες μετά τον παραπάνω έλεγχο υποβάλλουν στο Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας την έκθεση και τους ορθοφωτοχάρτες, και σε ψηφιακή μορφή, εντός προθεσμίας έξι μηνών από την παραλαβή τους από το Φορέα. Η προθεσμία αυτή μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να παραταθεί για τρείς μήνες με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Άρθρο 5

Οριοθέτηση αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού με αυτοψία

1. Είναι δυνατόν η οριοθέτηση αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού να γίνεται από Επιτροπή κατόπιν αιτήσεως κάθε ενδιαφερόμενου στις εξής περιπτώσεις:

α) όπου δεν έχει γίνει ανάθεση της παραγωγής ορθοφωτοχαρτών σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 4,

β) όταν ο Φορέας δεν έχει προβεί ακόμη στη γνωστοποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 4, και

γ) όταν προκύψει ανάγκη επανακαθορισμού κατά τις διατάξεις του άρθρου 10. Η Επιτροπή συγκροτείται σε επίπεδο νομού με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας και αποτελείται από:

α) τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας ως πρόεδρο, ή το νόμιμο κατά τις ισχύουσες διατάξεις αναπληρωτή του,

β) έναν διπλωματούχο μηχανικό της Κτηματικής Υπηρεσίας με ειδικότητα τοπογράφου ή πολιτικού μηχανικού, ενώ, αν δεν υπάρχει, έναν τεχνολόγο τοπογράφο μηχανικό και

γ) τον αρμόδιο Λιμενάρχη ή το νόμιμο κατά τις ισχύουσες διατάξεις αναπληρωτή του. Αν η Κτηματική Υπηρεσία δε διαθέτει μηχανικό των παραπάνω ειδικοτήτων, συμμετέχει στην Επιτροπή μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) ή άλλης υπηρεσίας του Δημοσίου. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

2. Η Επιτροπή της παραγράφου 1 χαράσσει την οριογραμμή του αιγιαλού και του παλαιού αιγιαλού σε οριζοντιογραφικό –υψομετρικό υπόβαθρο (τοπογραφικό ή φωτογραμμετρικό διάγραμμα ή ορθοφωτοχάρτη), το οποίο έχει συνταχθεί σε κλίμακα τουλάχιστον 1:1000, είναι εξαρτημένο από το ενιαίο κρατικό σύστημα αναφοράς συντεταγμένων, αναφέρεται σε μήκος ακτής τουλάχιστον πεντακοσίων μέτρων ή περισσοτέρων, εφόσον το τμήμα, το οποίο απομένει μέχρι το επόμενο καθορισμένο τμήμα, δεν υπερβαίνει τα διακόσια μέτρα και

αποτυπώνει τα όρια τυχόν περιλαμβανομένων επί μέρους ιδιοκτησιών με μνεία των εικαζομένων κυρίων αυτών. Το υπόβαθρο αυτό συντάσσεται από φορείς του δημόσιου τομέα, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι έχουν από το νόμο το δικαίωμα για τη σύνταξη τέτοιων υποβάθρων. Στην τελευταία περίπτωση το διάγραμμα ελέγχεται και θεωρείται για την πληρότητα και την ακρίβειά του από μηχανικό της Κτηματικής Υπηρεσίας και, σε έλλειψη αυτού, από την Τ.Υ.Δ.Κ. του νομού.

3. Η Επιτροπή χαράσσει κατόπιν αυτοψίας, αφενός μεν την οριογραμμή του αιγιαλού ως πολυγωνική γραμμή πλησιέστερη στην πραγματική φυσική γραμμή, αφού λάβει υπόψη τις φυσικές και λοιπές ενδείξεις, οι οποίες επηρεάζουν το εύρος του αιγιαλού σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 4, αφετέρου δε την οριογραμμή του παλαιού αιγιαλού, αφού λάβει υπόψη όλα τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 4, τα οποία η Κ.Ε.Δ. χορηγεί κατά προτεραιότητα. Οι κορυφές των πολυγωνικών γραμμών έχουν ορθογώνιες συντεταγμένες εξαρτημένες από το ενιαίο κρατικό σύστημα αναφοράς συντεταγμένων. Η Επιτροπή συντάσσει έκθεση, στην οποία περιέχονται τα στοιχεία, τα οποία λήφθηκαν υπόψη για τη χάραξη των οριογραμμών αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού.

 

Όσον αφορά ενδεικτικές αμοιβές δες εδώ:

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?p=3052&highlight=#3052

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω άρθρο 4 από ποιό νομοθέτημα είναι;

γιατί ο Ν2971 2001 αναφέρει:

Ν 2971/2001: ΑΙΓΙΑΛΟΣ,ΠΑΡΑΛΙΑ.

 

Αρθρο 3

Επιτροπή καθορισμού αιγιαλού και παραλίας

 

1. Ο καθορισμός των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού

αιγιαλού γίνεται από Επιτροπή, η οποία συγκροτείται σε επίπεδο νομού με

απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και αποτελείται από: α) τον

προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας ως πρόεδρο, β) έναν μηχανικό της

Κτηματικής Υπηρεσίας με ειδικότητα τοπογράφου ή πολιτικού μηχανικού και

αν δεν υπάρχει έναν τεχνολόγο τοπογράφο μηχανικό, ενώ σε περίπτωση που

η Κτηματική Υπηρεσία δεν διαθέτει μηχανικό των ανωτέρω ειδικοτήτων,

συμμετέχει στην Επιτροπή μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και

Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) ή άλλης υπηρεσίας του Δημοσίου, γ) τον αρμόδιο

Λιμενάρχη, δ) τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχιακής

Αυτοδιοίκησης, ε) τον διευθυντή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της

Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας.

 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από εκτίμηση των πραγματικών

περιστατικών, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να συστήσει και δεύτερη

επιτροπή.

 

2. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται υπάλληλος της Κτηματικής

Υπηρεσίας.

 

3. Η Επιτροπή συνεδριάζει με πρόσκληση του Προέδρου τακτικά μια φορά

το μήνα και έκτακτα, προκειμένου να τηρείται η προθεσμία της παρ. 3 του

άρθρου 5 είτε κατά τις ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών είτε σε

άλλη ώρα. Το θέμα στην Επιτροπή εισηγείται ο Πρόεδρος.

 

4. Η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής ορίζεται με απόφαση του

Υπουργού Οικονομικών.

 

Αρθρο 4

Προδιαγραφές και διαγράμματα

 

1. Η οριογραμμή του αιγιαλού χαράσσεται από την Επιτροπή του άρθρου 3

ως πολυγωνική γραμμή πλησιέστερη στην πραγματική φυσική γραμμή και

απεικονίζεται στο σχετικό διάγραμμα με ερυθρό χρώμα. Οι οριογραμμές της

παραλίας και του παλαιού αιγιαλού απεικονίζονται με κίτρινο και κυανούν

χρώμα αντίστοιχα. Οι κορυφές των πολυγωνικών γραμμών έχουν ορθογώνιες

συντεταγμένες εξαρτημένες από το τριγωνομετρικό δίκτυο της χώρας.

 

2. Η χάραξη γίνεται σε κτηματογραφικό - υψομετρικό διάγραμμα, με

κλίμακα τουλάχιστον 1:1000 στο οποίο αποτυπώνονται και τα όρια των

περιλαμβανόμενων επί μέρους ιδιοκτησιών και οι εικαζόμενοι κύριοι

αυτών. Το διάγραμμα αυτό είναι εξαρτημένο από το τριγωνομετρικό δίκτυο

της χώρας, αναφέρεται σε μήκος ακτής τουλάχιστον πεντακοσίων (500)

μέτρων ή περισσοτέρων, εφόσον το τμήμα που απομένει μέχρι το επόμενο

καθορισμένο τμήμα δεν υπερβαίνει τα διακόσια (200) μέτρα, και

συντάσσεται από φορείς του δημόσιου τομέα, οργανισμούς τοπικής

αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή ιδιώτες μηχανικούς, που έχουν από το νόμο το

δικαίωμα για τη σύνταξη τέτοιων διαγραμμάτων. Στην τελευταία περίπτωση

το διάγραμμα συνοδεύεται από την απόδειξη παροχής υπηρεσιών του

συντάκτη του και ελέγχεται και θεωρείται για την ακρίβειά του από

μηχανικό της Κτηματικής Υπηρεσίας και ελλείψει αυτού από την Τ.Υ.Δ.Κ.

του νομού.

 

3. Η Επιτροπή του άρθρου 3 παράλληλα με τη χάραξη των οριογραμμών

συντάσσει υποχρεωτικά έκθεση, που συνοδεύεται από το σχετικό διάγραμμα.

 

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος,

Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές για

τη σύνταξη του διαγράμματος και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή

του άρθρου αυτού.

 

Αρθρο 5

Διαδικασία καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού,

παραλίας και παλαιού αιγιαλού

 

1. Εκτός της δυνατότητας της αυτεπάγγελτης κίνησης της διαδικασίας,

όποιος ενδιαφέρεται για τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας,

απευθύνεται στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, η οποία μέσα σε πέντε (5)

ημέρες από την υποβολή σχετικής αίτησης ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο αν

έχει ήδη γίνει καθορισμός. Σε περίπτωση, που δεν έχει γίνει ο

καθορισμός αιγιαλού και παραλίας, ο ενδιαφερόμενος δύναται να υποβάλει

στην Κτηματική Υπηρεσία αίτηση καθορισμού και τοπογραφικό διάγραμμα

σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 4.

 

2. Αν το διάγραμμα έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό, η Κτηματική

Υπηρεσία μεριμνά για τον έλεγχο και τη θεώρησή του εντός μηνός από την

υποβολή του και στη συνέχεια το θέμα εισάγεται ενώπιον της Επιτροπής

στην πρώτη τακτική συνεδρίασή της.

 

3. Η Επιτροπή καθορίζει τις οριογραμμές του αιγιαλού, της παραλίας

και του παλαιού αιγιαλού εντός μηνός από την εισαγωγή της υπόθεσης σε

αυτήν και συντάσσει σχετική έκθεση. Η Επιτροπή καθορίζει την παλαιά

θέση του αιγιαλού, που υπήρχε μέχρι το έτος 1884 αν υφίστανται κατοχές

ιδιωτών, αλλά και προγενέστερα εάν δεν υφίστανται τέτοιες κατοχές,

εφόσον η θέση του παλαιού αιγιαλού προκύπτει από ενδείξεις επί του

εδάφους ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία εξαιρουμένων των μαρτυρικών

καταθέσεων.

 

4. Δεν μπορούν να περιληφθούν οικίες ή κτίσματα εντός της ζώνης του

αιγιαλού, του οποίου για πρώτη φορά χαράσσεται η οριογραμμή, εφόσον

έχει γίνει διάβρωση της ακτής πριν από τη χάραξη και τα κτίσματα είχαν

ανεγερθεί πριν από τη διάβρωση και εκτός του τμήματος μέχρι του οποίου

έφθανε άλλοτε η θάλασσα κατά τις μεγαλύτερες αλλά συνήθεις αναβάσεις

των κυμάτων της. Τα κτίσματα αυτά δύνανται να απαλλοτριώνονται σύμφωνα

με το άρθρο 7 του νόμου αυτού.

 

5. Η έκθεση και το διάγραμμα επικυρώνονται, κατόπιν σύμφωνης γνώμης

του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.), με απόφαση του Υπουργού

Οικονομικών και δημοσιεύονται μαζί με την επικυρωτική αυτή απόφαση στην

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η παραπάνω σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν.

διατυπώνεται το αργότερο εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών. Η έκθεση και

το διάγραμμα αναρτώνται στο δημοτικό ή κοινοτικό κατάστημα του αρμόδιου

κατά τόπο δήμου ή κοινότητας για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες. Η

ανάρτηση αποδεικνύεται από έκθεση του δημάρχου ή προέδρου της

κοινότητας, η οποία αποστέλλεται εντός μηνός στην αρμόδια Κτηματική

Υπηρεσία.

 

6. Μετά την κατά την προηγούμενη παράγραφο δημοσίευσή της στην

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών

μεταγράφεται μαζί με την έκθεση και το διάγραμμα με φροντίδα της

αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας στη μερίδα του Δημοσίου στα βιβλία

μεταγραφών του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου ή Υποθηκοφυλακείων, αν η

περιοχή καθορισμού εμπίπτει στην περιφέρεια περισσότερων

Υποθηκοφυλακείων.

 

7. Το πρωτότυπο της έκθεσης της Επιτροπής και του διαγράμματος μαζί

με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και το Φ.Ε.Κ. δημοσίευσής της

παραμένουν στο αρχείο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

 

8. Η Κτηματική Υπηρεσία στέλνει ένα θεωρημένο αντίγραφο του

τοπογραφικού διαγράμματος με σημείωση επ` αυτού του Φ.Ε.Κ. που

δημοσιεύθηκε, στις παρακάτω Υπηρεσίες:

α) στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών,

β) στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) Γ.Ε.Ν.,

γ) στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της οικείας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης,

δ) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων/

Διεύθυνση Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού,

ε) στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας/Διεύθυνση Λιμένων και Λιμενικών

Εργων και στο αρμόδιο Λιμεναρχείο,

στ) στον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα,

ζ) στην Κτηματολόγιο Α.Ε.,

η) στο Υπουργείο Γεωργίας/Γενική Διεύθυνση Αλιείας και

θ) στο Υπουργείο Αιγαίου για τις περιοχές της αρμοδιότητάς του.

9. Σε περίπτωση εσφαλμένου καθορισμού της οριογραμμής του αιγιαλού ή

του παλαιού αιγιαλού ή της παραλίας επιτρέπεται ο επανακαθορισμός κατά

τη διαδικασία του παρόντος άρθρου. Η διαδικασία για τον επανακαθορισμό

κινείται είτε αυτεπαγγέλτως από την Κτηματική Υπηρεσία είτε ύστερα από

αίτηση κάθε ενδιαφερομένου και προσκόμιση στοιχείων που να αποδεικνύουν

το σφάλμα του πρώτου καθορισμού. Ο επανακαθορισμός της παραλίας, εφόσον

συνεπάγεται μείωση της ζώνης της παραλίας που είχε αρχικώς καθορισθεί

επιτρέπεται μόνον αν δεν έχει συντελεσθεί η σχετική αναγκαστική

απαλλοτρίωση.

 

10. Η προηγούμενη παράγραφος έχει εφαρμογή και στις περιπτώσεις, κατά

τις οποίες τα όρια του αιγιαλού, παλαιού αιγιαλού ή παραλίας έχουν

καθοριστεί με βάση τον α.ν. 2344/1940.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε 2016 έχεις απόλυτο δίκιο ζητάω χίλια συγγνώμη :oops: .

Αυτό που παράθεσα ήταν το σχέδιο νόμου. Ο νόμος 2971/2001 είναι αυτός ακριβώς που παράθεσες.

Αυτά παθαίνεις αν ανοίγεις ένα αρχείο χωρίς να προσέξεις τον τίτλο του.Ευτυχώς πάντως που μου το ανάφερες για να το σβήσω από τον υπολογιστή μου και να μη ξαναμπερδευτώ στο μέλλον :wink: .

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε agios το αστείο είναι ότι και εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα ψάχνοντας στο google με τις φράσεις του δικού σου κειμένου βρήκα το σχέδιο νόμου και ψάχνοντας στη νομοθεσία δεν βρήκα ότι έχει αλλάξει ο Ν2971. Το σημαντικό είναι ότι ενημερωθήκαμε για το νόμο, ότι υπάρχει κάποια διαδικασία αλλαγης του νόμου και ότι με τη συμμετοχή μας στο φόρουμ βοηθάμε ό ενας τον άλλο ουσιαστικά. :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Εγω θα ηθελα να ρωτησω...μιλαμε για 500 μ μηκος ακτη (περιπου 250 εκατερωθεν της ιδιοκτησιας)..για ποσο πλατος ομως μιλαμε??? δε διευκρινιζει ο νομος....50μ η παραπανω?

Link to comment
Share on other sites

Τα 50 μέτρα συνήθως αρκούν για συνήθη μορφολογία αλλά θα σου πρότεινα να φτάσεις έτσι και αλλιώς και σε ορθομετρικό υψόμετρο περίπου 10μ. Επίσης αν υπάρχουν προσχώσεις όπου πιθανόν να χρήζει καθορισμός παλαιού αιγιαλού ομοίως "ανοίγεις" τη ζώνη.

:wink:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.