Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη Ισχύος Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης


gior35

Recommended Posts

εξεδωσε κανεις αδεια με κενακ?η δικη μας πολεοδομια δεν εκδιδει.

 

Άν μας πείς σε ποιά περιοχή της επικράτειας είναι η ''δική σας πολεοδομία'' , θα σου πούμε και εμείς για την ''δική μας'' πολεοδομία στα Σούρμενα τι κάνει !!!!!

 

Ας γίνουμε όλοι μας, λίγο περισσότερο σαφείς στα λεγόμενα μας !!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ απλα τα πραγματα....

Δεν ξερουν να ελεγξουν τη ΜΕΑ....

Και φυσικα λιγοι συναδελφοι γνωριζουν να την συνταξουν....

 

Οποτε οι ΟΑ εχουν κολλησει...

Link to comment
Share on other sites

Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορήθηκα πως από όλες τις εταιρίες που αναμένουν πιστοποίηση για τα προγράμματα που θα βγάλουν σχετικά με τον ΚΕνΑΚ μόνο η 4Μ πιστοποιήθηκε με δικά της έξοδα , τώρα πως γίνεται αυτό δεν το έχω ψάξει. Σε λίγο καιρό αναμένεται να πιστοποιηθούν και οι άλλες. Επίσης δεν νομίζω να χάνεται κάποιος χωρίς υπολογισμούς. Λίγο καλό excel και είσαι μια χαρά. Εγώ αυτό που φοβάμαι στα προγράμματα είναι η υπερδιαστασιολόγηση, Πλέον αυτό θα είναι πρόβλημα στις ΜΕΑ μιας και δεν θα βγαίνουν Β αν κάνουμε είτε εμείς είτε κάποιο πρόγραμμα υπερδιαστασιολόγηση.

 

Σχετικά με αυτό που ανέφερες για την χρηση excel.

Για να κατατεθει πληρης ενεργειακη μελετη απαιτουνται ολες οι Η-Μ μελετες

(συμφωνα με την τελευταια τροποποιηση του αρθρου 25) αλλα και μελετη φωτισμου, διαστασιολογηση ηλιακων κλπ (συμφωνα με ΚΕΝΑΚ).

Μπορουμε να συνεργασθουμε και να δημιουργησουμε ολα τα excel που χρειαζονται. Με την προυποθεση βεβαια οτι θα τα εχουμε πιστοποιησει (συμφωνα με ΚΕΝΑΚ).

Αν πιστευεις εσυ η οποιοσδηποτε αλλος μπορουμε να το προσπαθησουμε. Εξαλλου σε αυτα τα λογισμικα θα υπαρχουν προβληματα οπως εξαλλου και στα ηδη υπαρχοντα πριν τον ΚΕΝΑΚ

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο δύσκολο να πιστοποιήσουμε λογισμικό στηριγμένο στο excel. Η πιστοποίηση ισχύει μόνο για συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού και δεν υπάρχει τρόπος να πιστοποιηθεί η έκδοση του λογισμικού που θα τρέχει στο excel.

 

Επιπλέον ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει όλες οι ΤΟΤΕΕ, θα δημοσιευθούν ακόμα τρεις.

Link to comment
Share on other sites

Να μην τα ξαναλέμε πάλι.

 

Μόνο το λογισμικό για τον υπολοσμισμο της ενεργειακής κατάταξης του κτιρίου θέλει ΕΓΚΡΙΣΗ (και όχι πιστοποίηση).

 

Ένα μικρο κομμάτι δηλαδή της ΜΕΑ. Το υπόλοιπο γινεται και με excel και δεν θέλεις καμία έγκριση. Όλες τις άλλες μελέτες τις κάνετε όπως τις κάνατε μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Όντως έγκριση θέλει, όχι πιστοποίηση.

 

Ακόμα και αν χρησιμοποιείται η μηχανή του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ όπως συμβαίνει με τα εμπορικά πακέτα, πάλι χρειάζεται έγκριση.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι για την ΜΕΑ χρειάζεται μόνο το λογισμικό του ΤΕΕ. Τις υπόλοιπες μελέτες (φωτισμού - Διαστασιολόγηση ηλιακών, Θέρμανσης, Ψύξης) μπορείς να τις κάνεις χωρίς χρήση λογισμικού. Αυτό φαίνεται και από το παράδειγμα της πρότυπης μελέτης που έχει αναρτηθεί στο ΤΕΕ. Για να κάνεις π.χ. μελέτη φωτισμού δεν χρειάζεται να το κάνεις από πιστοποιημένο πρόγραμμα ή την διατασιολόγηση Ηλιακών. Τώρα αν χρησιμοποιήσεις excel για αυτές τις μελέτες ή λογισμικό από εταιρείες είναι θέμα του μελετητή κατα πόσο θέλει να έχει αυτός τον απόλυτο έλεγχο ή να εμπιστευθεί το πρόγραμμα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.