Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολώνα της Δ.Ε.Η. σε πεζοδρόμιο


Recommended Posts

Εξω απο το σπιτι μου και πανω στο πεζοδρομιο που πληρωνω εδω και χρονια στον Δημο η ΔΕΗ εχει τοποθετησει μετασχηματιστη. Υπαχει καποιος νομος που μπορω να επικαλεστω για την μεταφορα του;

Link to comment
Share on other sites

Άλλο στο οικόπεδό σου μέσα κι άλλο στο πεζοδρόμιο, έξω δηλαδή από τη Ρ.Γ. που είναι κοινόχρηστος δημοτικός χώρος. Αν είναι στο οικόπεδό σου κάνεις αίτηση στη ΔΕΗ για τη μεταφορά. Ο ξύλινος στύλος της ΔΕΗ νομίζω ότι λέγεται επίτονος.

Πληροφοριακά, στο σπίτι μου έκανα αίτηση στη ΔΕΗ για τη μεταφορά καλωδίου που περνούσε από τον "εναέριο χώρο του οικοπέδου μου και τη δέχθηκαν. Η αίτηση συνοδεύονταν από τοπογραφικό διάγραμμα και υπήρχε σημειωμένη εναλλακτική πρόταση για τη θέση του επίμαχου καλωδίου.

 

Δείτε κι ΑΥΤΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χάρη εσυ απλα ζητησες μεταφορα της γραμμης χωρις να εμποδιζει την οικοδομη;

Περναει πανω απ το οικοπεδο μου γραμμη μεσης τασης (τρια καλωδια)και θελω να φυγει, να παει στο συνορο με το δημοτικο δρομο ή πιο κατω στο συνορο με το γειτονα. Εσενα προφανως ηταν παρομοια περιπτωση. Βασιστηκες σε καποιο νόμο και εκανες την αιτηση; Υπαρχει περιπτωση να μου πουν "δε γινεται". πως θα τους πεισω, που να βασιστω, ξερεις; θα με βαλουν να πληρωσω τα εξοδα;

Link to comment
Share on other sites

sakistsalikis δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, σύμφωνα με άρθρο 13 Ν1672/1951 και με Ν 2941/2001 η ΔΕΗ ΑΕ έχει ιδιόμορφο και άμεσο δικαίωμα να εγκαθιστά δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης σε αστικά και αγροτικά ακίνητα και σε κοινόχρηστους χώρους.

Εαν δεν έχεις οικοδομική άδεια για να οικοδομήσεις στο εν λόγω οικόπεδο δεν μπορείς να μετακινήσεις τον στύλο.

Link to comment
Share on other sites

Οι γραμμές για να μεταφερθούν είτε καποιος από τους εκατέρωθεν στύλους θα μετακινηθεί ή θα προστεθεί καινούργιος.

Λίγη σημασία έχει καθώς αυτό που καταλαμβάνει η ΔΕΗ είναι η όδευση, πάνω στην όδευση υπάρχουν και στύλοι. Πιστεύω ότι πρακτικά για αυτούς είναι το ίδιο είτε ζητάς μετατόπιση στύλου ή γραμμών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.