Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμβουλή για κατηγορίες μελετητικών πτυχίων


vroum

Recommended Posts

Θα ήθελα να ζητήσω συμβουλη απο παλαιότερους σχετικά με την δεύτερη κατηγορία μελετών που θα δηλώσω για την λήψη μελετητικόυ πτυχίου απο το ΥΠΕΧΩΔΕ. Προφανώς η πρώτη ειναι η 16 κατηγορία (τοπογραφικά) και καλοβλέπω την 10 (οδοποιία).

Ειχα ακούσει οτι η 27 (περιβαλλοντικά) έχει ενδιαφέρον και νομιζω εχουμε δικαίωμα να την παρουμε.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται κάποιο μτχ σε σχέση με περιβάλλον για να το δηλώσεις.

 

Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

thomas κάπου το έξω ξαναποστάρει , χρειάζεσαι ή μεταπτυχιακό , ή αναλυτική βαθμολογία από όπου να προκύπτουν τα μαθήματα που έχεις κάνει σχετικά με περιβάλλον - ΜΠΕ .Τα δε κριτήρια για την χορήγηση ή όχι απλά δεν υπάρχουν (ή μας τα κρατάνε μυστικά :razz: ) και είναι στην κρίση της εκάστοτε επιτροπής

Πάντως θεωρείται σχετικά εύκολο να το πάρεις αφού το έχει πάρει σχεδόν κάθε ¨πικραμένη" ειδικότητα , έχουν ήδη παραπάνω από 2500 άτομα ενώ πχ στατικές είναι κάτω από 1500

Link to comment
Share on other sites

http://www.ypex-mele.gr

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ (Α' Τάξης Πτυχίου)

 

1. ΑΙΤΗΣΗ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΧΡΙ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)

 

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν εμπίπτετε στους περιορισμούς του άρθρου 3, παρ. 2 του Νόμου 716/77, για την απόκτηση της ιδιότητας του Μελετητή, δηλαδή, θα γράφετε κατά λέξη τα εξής:

α.Έχω συμπληρώσει τετραετία /οκταετία/δωδεκαετία από του χρόνου Κτήσεως του Διπλώματός μου.

β. Δεν τελώ υπό υπαλληλική σχέση οιασδήποτε μορφής (δηλ. είμαι ελεύθερος επαγγελματίας). Δεν ανήκω στο ΔΕΠ (λέκτορας, επίκουρος κλπ).

γ. Δεν είμαι εν ενεργεία Καθηγητής Ανωτάτων ή Ανωτέρων Σχολών.

δ. Δεν είμαι κάτοχος πτυχίου εργολήπτη Δημ.Έργων αλλά ούτε και παρέχω με οποιοδήποτε τρόπο τις υπηρεσίες μου σε εργολήπτες Δημοσίων Έργων.

ε. Δεν είμαι συνταξιούχος (ή είμαι συνταξιούχος από ........................................ ) του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως προσδιορίζεται με την παρ. 15 του αρ 4 του Ν. 2229/94 με τον οποίο προστίθεται στο άρθρο 17 του Ν.1418/84 η παρ. 13 και στον οποίο περιλαμβάνονται και αυτοί των κοινωφελών οργανισμών, τραπεζών του δημόσιου τομέα, ΔΕΗ, ΟΤΕ και γενικά επιχειρήσεων, που ελέγχονται από το Δημόσιο.

 

3. Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο να αναφέρεται η επιστημονική και επαγγελματική σας σταδιοδρομία με αποδεικτικούς τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, βραβείων ή διακρίσεων, που τυχόν σας χορηγήθηκαν καθώς και σύντομη περιγραφή του είδους της παρούσης επαγγελματικής κατάστασής σας (με ημερομηνία, υπογραφή και σφραγίδα).

 

4. Αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο. (Όταν πρόκειται για πτυχία εξωτερικού, απαιτείται επίσημη μετάφραση από το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και η αναγνώριση του πτυχίου σας από το ΔΙΚΑΤΣΑ).

 

5. Άδεια άσκησης επαγγέλματος επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, από αντίστοιχα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ (ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ-ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

6. Αν πρόκειται για τη χορήγηση της κατηγορίας -27- (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ), απαιτείται αναλυτική κατάσταση διδαχθέντων μαθημάτων βασικού πτυχίου και τυχόν πιστοποιητικά MASTER ή λοιπών σπουδών.

 

7. Σε περίπτωση συνταξιούχου, να υποβληθεί το ΦΕΚ όπου έχει δημοσιευθεί η πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της διαπιστωτικής πράξης αποχώρησης από την Υπηρεσία

 

8. Απόδειξη καταβολής εισφοράς , σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα , με βάση τη μεγαλύτερη τάξη που ζητά ο αιτών , σύμφωνα με τον Πίνακα που ακολουθεί :

ΑΤΟΜΙΚΑ

 

Α΄ 60 ΕΥΡΩ

Β΄ 75 ΕΥΡΩ

Γ΄ 105 ΕΥΡΩ

στον αρ. λογαριασμού 09055 ΥΠΕΧΩΔΕ / ΓΓΔΕ ( ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ )

 

9. ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ

Link to comment
Share on other sites

Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε μου η επιλογή της δεύτερης κατηγορίας εναπόκειται καθαρά στην προσωπική σου εκτίμηση σχετικά με την τάση των μελετών τα επόμενα χρόνια. Αν πιστεύεις οτι τα περιβαλλοντικά έχουν μελετητικό μέλλον για σένα και όχι γενικά στην Ελλάδα τότε καλώς θα κάνεις να το κυνηγήσεις. Από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω οτι μετράνε πάνω απ'όλα οι προσβάσεις που έχεις σε πιθανούς εργοδότες σου και όχι τόσο οι πραγματικές γνώσεις επί του αντικειμένου (το οποίο άλλωστε αν χρειαστεί μπόρείς με βοήθεια ή προσωπικό κόπο να το διαβάσεις). Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το πως αντιμετωπίζονται από οικονομικής άποψης τα μελετητικά αντικείμενα, δηλαδή αν οι προεκτιμώμενες αμοιβές θεωρούνται καλές,πολύ καλές ή όχι... Για παράδειγμα οι αμοιβές των υδραυλικών μελετών θεωρούνται πάρα πολύ καλές σε σχέση με το φυσικό αντικείμενο...

Όπως και να'χει ο Α' τάξης μελετητής έχει ένα χρονικό περιθώριο να διαπιστώσει "τι παίζει' και χωρίς ιδιαίτερο κόστος να αλλάξει κατηγορία εγκαίρως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.