Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός εκσκαφής


 

Recommended Posts

'Εχω το εξής πρόβλημα με ένα πελάτη μου. Έχει κάνει εκσκαφή στο αγροτεμάχιό του για δημιουργία ενός βιομηχανικού κτιρίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βρίσκει με τον χωματουργό για τα κυβικά της εκσκαφής καθώς λόγω ιδιατερότητας της εκσκαφής ήταν αδύνατον να γίνει αποτύπωση του χώρου πριν και μετά την εκσκαφή. Έτσι, καταλήξαμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να κυβίσουμε τα αμάξια της απομάκρυνσης των προιόντων εκσκαφής. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ του "σκαμένου" χώματος και του "άσκαφτου' σε μ3. Απ' 'οτι ξέρω γενικά αυτό έχει να κάνει με την μορφή του χώματος. (π.χ. βράχος, απλό χώμα, κ.λ.π.). Στην συγκεκριμένη περίπτωση το χώμα είναι συμπαγές (λεπίδα). Γνώμη μου είναι να διαιρέσω τα κυβικά των αμαξιών με 1,3 για να βρω τα πραγματικά τα κυβικά της εκσκαφής. Μήπως κάποιος μπορεί να μου πει πιο συγκεκριμένα που μπορώ να βρω κάποιο επίσημο πίνακα για να υπολογίσω τα ακριβή κυβικά της εκσκαφής θεωρώντας την μορφή του εδάφους όπως ανέφερα παραπάνω?

(π.χ. από ΥΠΕΧΩΔΕ?).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Στην πράξη έχω συναντήσει περιπτώσεις (βράχος) που ο συντελεστής φτάνει το 1,7. Κάτω από 1,4 το βρίσκω δύσκολο να πέσει, μόνο ίσως σε χαλαρές γαίες... Αλλά ότι και να πει κανείς η απόκλιση με την πραγματικότητα θα είναι μεγάλη. Απ' όσο ξέρω στα δημόσια έργα δεν προβλέπεται τέτοια μέθοδος ογκομέτρησης...

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη, ο πελάτης σου έμπλεξε...

Πολύ δύσκολα να έχεις ακρίβεια με αυτή τη μέθοδο, εκτός και αν έχεις εμπειρία στο συγκεκριμένο έδαφος, στη συγκεκριμένη περιοχή...

Αν δεν έχεις τελειώσει με τις εκσκαφές, θα μπορούσες να κάνεις μια εμπειρική συσχέτιση σκάβοντας 2-3 φορτηγά...

Καλά ξεμπερδέματα...

Link to comment
Share on other sites

φιλε antoni μου φαινεται περιεργο να ηταν ακατορθωτη η αποτυπωση πριν και μετα..προφανως ο ιδιοκτητης θεληεε να την αποφυγει και τωρα μαλλον εμπλεξε..!

Link to comment
Share on other sites

Η απορία η δική μου είναι ότι αφού εξαρχής γνωρίζε και ο πελάτης σου αλλά και ο χωματουργός ότι δεν "κυβίζεται" η εκσκαφή γιατί δεν κανονίσανε τιμή επ αυτοκινήτου..... Ότι και να κάνεις τώρα Αντώνη, θα χεις μεγάλη απόκλιση.

( Φαντάσου πόσα αμάξια θα έφυγαν μισογεμάτα για να καταλάβεις )

Εν πάσει περιπτώσει, εγώ θα πολλαπλασίαζα ότι κουβάλησαν τα αυτοκίνητα με 0,77 και θα βλεπα στο περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.