Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

PVcalc VS PVestimation


sakis@

Recommended Posts

καλησπέρα σας.Καινούργιο μέλος εδώ και έχω μια απορία.Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός απο τα δύο λογισμικά δηλαδη το "PVcalc" και το "PVestimation".Με ενδιαφέρει ουσιαστικά

 

1)α)να υπολογίζει τη βέλτιστη κλίση των πάνελ για τη κάθε περιοχή (ανάλογα με τις εδαφικές ανωμαλίες),β)τη τοποθέτηση τους π.χ. 5*12 κτλ.,γ)βαση στήριξης

 

2)Τις ετήσιες KWh

 

3)α)τις διατομές καλωδίων και γείωσης.β)μονογραμμικό

 

4)οικονομική ανάλυση της επένδυσης

 

5)έλεγχος συμβατότητας Πάνελ-inverter

 

Γνωρίζει κανεις για αυτά τα δύο να μου δώσει κάποιες πληροφορίες.Ευχαριστώ πάρα πολυ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Το PVEstimation σίγουρα δεν παράγει μονογραμμικό. Αλλά και με το PVcalc πρόσεξε γιατί έχει πολλές διφορετικές εκδόσεις, η απλή ας πούμε δεν κάνει μονογραμμικό ούτε οικονομική ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

CHOUTOS ευχαριστω για την απαντηση.Εχω μπερδευτει παρα πολυ.δουλευω και τα PVsyst και PVsol για να τα συγκρινω και ακομα περισσοτερο μπερδεμα.Ασε που δεν υπαρχουν και μανουαλ για αποριες κτλ..που θα παει θα τα καταφερουμε..

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε κανένα από τα δύο προγράμματα (PVEstimation και 4Μ). Θεωρώ ότι η σωστή εισαγωγή κλιματικών δεδομένων είναι πολύ βασική για να βγάλλουμε σωστά αποτελέσματα και αποδόσεις της επένδυσης. Τα PVsyst και PVsol έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το PVcalc έχει κλιματικά δεδομένα από 50 σταθμούς ανά την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν δέχεται αυτόματη εισαγωγή κλιματικών δεδομένων από προγράμματα που κυκλοφορούν, όπως Meteonorm ή satellight. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους μου διευκρίνησαν ότι μπορείς να εισάγεις δεδομένα σε μορφή txt, αλλά τι να το κάνεις? Να τα περνάς ένα ένα εσυ?

 

Μη σας φοβίζουν τα 2 παραπάνω προγράμματα. Αν κατέχετε καλά το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο και διαβάσετε το help του κάθε προγράμματος θα καταλάβετε τη λειτουργία του. Sakis δεν κυκλοφορεί κάποιο manual. Απλά διαβάζεις το Help Menu του κάθε προγράμματος. Ειδικά του PVsyst είναι πολύ καλό.

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω για το pvsyst. υπλογισμό διατομών κάνει όμωσ?

όσο και αν εψαξα δεν το βρήκα πως το εμφανίζει

Link to comment
Share on other sites

Το pvsyst και το pvsol πωλούνται και σε ελληνική έκδοση?

Επίσης , έχει κανείς άποψη για το πρόγραμμα φ/β της 4Μ? (εννοώ πιο φρέσκια από αυτές που έχω ήδη διαβάσει)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

To pvcalc υπολογίζει καλώδια, ασφάλειες-διακόπτες δηλαδή κάνει μον/κο και στην Μέση Τάση. Στην εισαγωγή μετεορολογικών δεν βλέπω πρόβλημα. Εχει database αναβαθμίζεται κατα καιρους με επίγειους σταθμούς. Τα δορυφορικά δίνουν τις περισσότερες κουφές τιμές. Αν έχεις αρχείο με ανα ώρα μετρησεις τις εισάγεις με τη μία. Περιγράφεις εμπόδια & ορίζοντα κλπ. Φιλικό στο χρήστη. Κάνει και υπολογισμούς αν θές με χαρακτηριστική του inverter (άπειρα σημεία) - Δηλαδή αντι να δώσεις βαθμό απόδοσης "ζωγραφίζεις" την χαρακτηριστική. Γενικά καλύτερο του αναμενόμενου.

Η 4Μ δεν έχει αντίστοιχη λύση.

Το pvestimation φτιαγμένο από καθηγητη για μαθητή. Δεν κάνει για μηχανικό.

Τα ξένα pvsol-pvsyst προσπαθούν να τα κάνουν όλα και στο τέλος δεν κάνουν τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Της 4Μ που το είδα από κοντά τελικά, έτσι όπως είναι τώρα δε λέει με τίποτα. Καταρχάς δεν τσεκάρει συμβατότητα inverter-panel οπότε όλη η κουβέντα σταματάει εκεί. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι παράγει τη χαρτούρα που θέλουν οι υπηρεσίες και έχει και 2 default μονογραμμικά τα οποία αλλάζεις ανάλογα με την περίπτωση. Κοινώς, δεν κάνει μελέτη φ/β συστήματος. Αν κάνουν κάποιο update μελλοντικά δεν το γνωρίζω αλλά για την ώρα είναι πεταμένα λεφτά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.