Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμινάρια για φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

απλά μία σημείωση από την ημερομηνία ανακοίνωσης μεσολαβούν ώρες μέχρι τα σεμινάρια να κλείσουν από κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

ΑΝΝΑ ΝΟΥΣΙΑ Προσωπικά μία πλήρη μελέτη Φ/Β συστήματος χωρίζεται:

1) Στην αυτοψία του χώρου

2) Εκτίμηση συνολικής εφαρμοζόμενης ισχύος

3) Διαστασιολόγηση inverter-καλωδίων-ηλεκτρικών διατάξεων

4) Σύνταξη οικονομικής προσφοράς

 

Για το 1) δε χρειάζεσαι κάποιο σεμινάριο απλά μετράς και καταγράφεις τα εμπόδια.

 

Το 2) είναι το κυριότερο γιατί πρέπει να εφαρμόσεις τις διατάξεις και τους περιορισμού του νόμου ώστε να δεις τι "χωράει" τελικά η στέγη με τις λιγότερες απώλειες λόγω σκιάσεων από εμπόδια.Αυτό επιτυγχάνεται με λογισμικά όπως το PVSYST,PVSOL κ.ά.Τώρα σεμινάρια εξολοκλήρου για λογισμικά δεν ξέρω.Πάντως υπάρχουν κατά τόπους από εκπαιδευτικούς φορείς σεμινάρια που περιλαμβάνουν και αναφορές σ αυτά τα προγράμματα τα οποία δε νομίζω να σου παρέχουν εξειδικευμένη γνώση.

 

Επιπλέον εργαλείο για χωροθετήσεις είναι το autocad όπου μπορείς σε ένα βαθμό να κάνεις τη δουλειά σου.Σεμινάρια για autocad παντού.

 

Για το 3) σεμινάρια βρίσκεις από τις ίδιες τις εταιρείες inverter όπως SMA και KOSTAL που έχουν αναφέρει συνάδελφοι κι επιπλέον θα προσθέσω την bigsolar(solaredge).

 

Για καλώδια μπορείς να έχεις εκτίμηση από τα ίδια τα προγράμματα διαστασιολόγησης των inverter ή να κάτσεις να διαβάσεις καμία βιβλιογραφία.Γενικά υπάρχουν συγκεκριμένες διατομές-αποστάσεις-ισχύς.

 

Για τις ηλεκτρικές διατάξεις μπορείς να κάνεις το σεμινάριο της ΕΛΕΜΚΟ όπου αναφέρεται σε γειώσεις και διατάξεις αντικεραυνικής προστασίας.

 

Το 4) είναι δικό σου θέμα πόσο θα κοστολογίσεις το έργο αλλά για την χρηματική απόδοση του έργου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λογισμικά που σου έχω αναφέρει ή να βγάζεις τις αποδόσεις σου από το site

pvgis.Δεν είναι δύσκολο.

 

Επιπλέον υπάρχει το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜΤΕΕ με κωδικό ΕΝΕΡΓ8 "Μεθοδολογία Υπολογισμού Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Χρηματοοικονομική αξιολόγηση της επένδυσής τους" 'οπως και κύκλος σπουδών της master-d αλλά ακριβό και όχι τόσο για διασυνδεδεμένα συστήματα.

 

Πάντως με λίγο ψάξιμο θα βρεις πολλά.!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ξεκίνα αν θες με τα σεμινάρια της SMA ,τα οποία είναι δωρεάν,αλλά βγαίνουν ημερομηνίες για καινούρια σεμινάρια στο τέλος κάθε μήνα και κλείνουν οι θέσεις πολύ γρήγορα..επίσης και ο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ θα κάνει σχετικό σεμινάριο τον Νοέμβρη..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Kalhmera,

 

mhpws exei kanei kanenas seminaria sthn engineering-intellingence?

Καλημέρα el98176 επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο της engineering-intellingence, τελικά πήγες; Αν ναι, είσαι ικανοποιημένος-η;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα σεμιναρια της SMA Hellas ειναι αρκετά καλά . Θα σου κάνουν μια γνωριμία με την διαδικασία μελέτης , αλλά μονο σε οτι αφορά προιοντα της εταιρίας τους . Είναι αρκετα χρήσιμα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τώαρ να μαθαίνει κάποια πράγματα .

Για να προλάβεις κάλεσε την γραμματεία και δώσε το email σου , ώστε στο επόμενο σεμινάριο να σου στείλουν ενημερωτικό και να προλάβεις .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σε όλους...Ξέρει κανείς αν αξίζει το ακόλουθο... http://www.goseminar...2095&Itemid=524

Edited by requiem_for_a_dream
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλησπέρα σας, 

Έχω βρει μια σελίδα στο youtube που έχει μαθήματα για Φωτοβολταικα , καθώς και ύπαρχει ιστοσελίδα με σεμινάριο. https://youtu.be/WKxe3CYus-0

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.