Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγος ΤΕΙ μετά την λήψη του πτυχίου


Recommended Posts

Καλησπέρα Φίλες και Φίλοι συνάδελφοι,

 

Είναι η πρώτη δημοσίευση μου και μπαίνω κατευθείαν στο <<ψητό>>

 

Λοιπόν έχω τελειώσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Κοζάνης και εδώ και χρόνια λείπω και δουλεύω, επί το πλείστον, σαν επιβλέπων μηχανικός στην Vestas Wind Systems (Εταιρία Κατασκευής, Συντήρησης και Ανάπτυξης αιολικών πάρκων) αναλαμβάνοντας διάφορα Projects στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Αυτη τη στιγμη ετοιμαζομαι να εγκατασταθω μονιμα Ελλαδα και σκεφτομαι να συνεχισω παραλληλα με την δουλεια τις σπουδες μου, μιας και, τελειωνοντας τη σχολη, μου επεσαν ολα μαζι (επαγγελματικα) και παραλληλα σκεφτομουν οτι ενα μεταπτυχιακο καλο ειναι να συνοδευεται απο μια καλη προυπηρεσια.

Λοιπον αυτες ειναι οι επιλογες μου:

 

1.Μεταπτυχιακο Τιτλο σε πανεπιστημιο εξωτερικου

2.Κατατακτήριες Εξετασεις σε Πολυτεχνειο

 

Και λογικα εχω καποιες αποριες...

 

1.Στο εξωτερικο το πτυχιο ΤΕΙ ειναι ισοτιμο με τιτλο Bachelor's Degree...Αν λοιπον κανω ενα μεταπτυχιακο σε αναγνωρισμενο πανεπιστιμιο και γυρισω πισω Ελλαδα μπορω να κανω αιτηση ισοτιμιας οπως εχουν κανει αρκετοι φιλοι που εχουν τελειωσει ενα πανεπιστιμιο εξωτερικου (Bachelor) + τελειωσαν και ενα master???

 

2.Αξιζει να μπω Πολυτεχνειο ( δεν το φοβαμαι, με τα μαθηματικα τα παω τελεια) και να τρεχω 4-5 χρονια η να περιμενω καποια εξελιξη στην διαδικασια αναβαθμισης των ΤΕΙ. Γνωριζει κανεις τπτ για αυτο το θεμα γιατι λοιπω και αρκετο καιρο.Ποσα μαθηματα σου αναγνωριζουν μετα απο κατατακτηριες???

 

3.Μετα απο πολλες ωρες συζητησης με ξενους συναδελφους καθομαι και σκεφτομαι τι εχει μεγαλυτερη βαρυτητα σε ενα βιογραφικο..ενα master σε ενα πολυ καλο ιδρυμα του Εξωτερικου ή ενα 2ο Πτυχιο απο ενα Ιδρυμα (NTUA) που <<κακα τα ψεματα>> πλεον δεν εχει καμμια ιδιαιτερη παγκοσμια αξιολογηση π.χ:

α)Aν τελειωσω NTUA αναγνωριζεται στην Ευρωπη σαν bachelor + master

β)αν εχοντας το χαρτι απο ΤΕΙ και κανω ενα καλο master θα αναγνωριζετε παλι σαν bachelor + master με την διαφορα ομως οτι το master θα εχει γινει σε ενα πολυ καλυτερο πανεπιστιμιο απο το ΝTUA...

 

Ειμαι 29 χρονων και γενικως εχω και ορεξη και διαθεση απλα πρεπει να το κανω τωρα γιατι τα επαγγελματικα τρεχουν και μετα σε παιρνει η μπαλα χωρις να το καταλαβεις...

 

Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε απαντηση

Link to comment
Share on other sites

λοιπον φιλε θα μπω και γω κατευθειαν στο ψητο...δεν υπαρχει καμιααααα μα καμια περιπτωση να αναγνωριστεις σαν μηχανικος σε αυτη τη χωρα εχοντας σαν πρωτο πτυχιο ατει..οσα master και διδακτορικα να κανεις για την Ελλαδα θα εισαι ο τελευταιοος των τελευταιων..και που χρησιμοποιεις τον ορο μηχανικος για πολλους ειναι σαν να κανεις φονο.....ακομα και διδακτορικο απο το ΜΙΤ να επαιρνες εδω θα σε αναφερουν σαν τεχνολογο....anyway αποψη μου ειναι φυσικα να κανεις ενα καλο master και αυτο λογο του οτι εχεις αποκτησει επαγγελματικη εμπειρια και με την αποκτηση του master θα εξιδικευτεις ακομη περισσοτερο.δεν σου χρειαζονται οι γενικες γνωσεις της σχολης αφου ηδη εχεις ενα πρωτο πτυχιο μιας σχολης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε για master στο εξωτερικό σε καλό ίδρυμα. Μετά, αφού έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία, κινήσου για να πάρεις το τίτλο chartered. Ο τίτλος αυτός σου επιτρέπει να σε εγγράψει το ΤΕΕ. Το οποίο φυσικά θα σε αρνηθεί αλλά μετά βάζεις δικηγόρο, πας ΣτΕ και τέλος. Είναι ή 5 χρόνια στο NTUA για να πάρεις ένα MEng ή 1 χρόνο + chartership + ΣτΕ για να πάρεις MSc & αναγνώριση.

Και μην ξεχνάμε πως ακόμα και η Αννούλα του ΤΕΕ (Διαμαντοπούλου) είπε πως μέσα στο 2010 θα βγουν επιτέλους τα ΠΔ των ΤΕΙ. Τα οποία αν είναι του Πανάρετου είναι αισχρά αλλά δείχνουν μία τάση προς επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

Kάνε ένα καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και μείνε εκεί .

 

Αν φτάσεις σε σημείο να μπορείς να ανοίξεις δική σου επιχείρηση στην Ελλάδα , επιχείρηση όχι γραφείο , τότε το θέμα της υπογραφής η θα έχει λυθέι η απλά δεν θα σε απασχολεί σαν εργοδότη .

Link to comment
Share on other sites

Σεβαστες οι αποψεις αλλα εχω καποιες αποριες...

 

Τι ακριβως ειναι η διαδικασια charter και ποια ειναι τα βηματα που πρεπει καποιος να ακολουθησει ???

 

Μπορω αν εχω γραφτει Πολυτεχνειο να παρακολουθησω συγχρονως και ενα μαστερ στο εξωτερικο???

 

Αναγνωριζονται και ποσα περιπου μαθηματα μετα τις κατατακτηριες???

Link to comment
Share on other sites

Chartered είναι ανώτερος τίτλος μηχανικού στην Αγγλία. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά γίνετε. Στο ECUK για περισσότερες λεπτομέρειες. Ο TOPAP επίσης ξέρει πολλά για αυτό το θέμα.

 

Το πολυτεχνείο θεωρητικά δεν θέλει παρακολούθηση άρα μπορείς να είσαι εξωτερικό. Από κατατακτήριες στο ίδιο αντικείμενο θα μπεις στο 3ο έτος.

Link to comment
Share on other sites

Για το πολυτεχνείο με κατατακτήριες απόφοιτους Τει πέρνουν ελάχισττους( αν θυμάμαι 6 άτομα, κοίτα στο site του ntua των μηχ μηχανικών).Απορία....Εγγράφεσαι στο 3 έτος αλλά σου αναγνωρίζονται όλα τα μαθήματα μέχρι το 3 έτος ή τα χρωστάς όλα??????

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω πως οτι κι αν πας να κανεις στην ηλικια που εισαι θα ειναι χαμενος χρονος.Μπες στην αγορα εργασιας να αξιοποιησεις την πειρα σου!Εκτος κι αν θες να μπεις δημοσιο τοτε κανε παραπερα σπουδες.

Link to comment
Share on other sites

Χαμενος χρονος???

Αφου θα γινει παραλληλα με τη δουλεια μου...

Να μπω στην αγορα εργασιας???

Αφου ηδη δουλευω εδω και 4 χρονια...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧ. Τ.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 35ΧΡΟΝΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ''ΕΤΟΙΜΗ'' ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟΣ(24) ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΛΑΔΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΚΛΠ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΣΕ ΤΕΙ-ΑΕΙ-ΚΟΛΛΕΓΙΟ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ  ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.