Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας


Elenus Rufus

Recommended Posts

Δεν έγραψα ένα στοιχείο: ότι οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την 1/3/2012 και η εγκύκλιος 18/12 γράφει ότι "αναθεωρούνται με τις διατάξεις του αρ. 6 του 4030/11 με το θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο εκδόθηκαν εφόσον δεν περιλαμβάνουν αύξηση κάλυψης ΣΔ και ΣΟ. Δηλαδή εφόσον επέρχεται τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 494
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσκομίζουν σχέδια, μελέτες και λοιπά δικαιολογητικά (πχ διάγραμμα δόμησης και τοπογραφικό με νέες προδιαγραφές) σύμφωνα με τον 4030/11.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αν γίνεται κάποια διευκρίνηση...

 

Αδεια με ΓΟΚ είχε ισχύ μέχρι 30 Οκτ. 2014.

Θέλουμε να βγάλουμε καινούργια άδεια με ΝΟΚ.

 

Στο Αρθρο 29 Παρ.5α του ΝΟΚ:

"Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2011 παρατείνεται κατά τρία
έτη. Οικοδομικές άδειες, οι οποίες είχαν εκδοθεί και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την
1.3.2012, αναθεωρούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες του Ν.4030/2011 διατάξεις, εφόσον η
αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη.‘
 
Τελικά η προηγούμενη άδεια παρατείνεται μέχρι το 2017;
Δεν έχει κατασκευαστεί απολύτως τίποτα και η εντολή έναρξης εργασιών
απο την αρχαιολογία είχε δοθει στα μέσα του 2010.
 
Πάμε σε αναθεώρηση με ΝΟΚ ή σε καινούργια άδεια;
 
Ευχαριστώ για όποια απάντηση.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας, η περίπτωση μου και το ερώτημα μου είναι το εξής,

είχα "βγάλει" μία οικοδομική άδεια κατα ΓΟΚ (εκτός οικισμού), η οποία βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Κατά τη κατασκευή της διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την οικοδομική άδεια.Οι διαφορές μου ειναι οι εξής:

1) διαφοροποίηση στις όψεις ( 1-2 παράθυρα δεν κατασκευάστηκαν)

2) κατασκευάστηκε μεγαλύτερο υπόγειο (το οποίο πάντα περιορίζεται στο περίγραμμα του ισογείου)

3) η οικοδομή από τα σχέδια της άδειας ήταν ψηλοτάβανη, χωρίς να επηρεαστούν λοιπόν τα ύψη, κατασκευάστηκε σοφίτα που πληρεί τις προϋποθέσεις του ΝΟΚ , ώστε να μην προστεθεί στη δόμηση.

Θέλω να κάνω αναθεώρηση της άδειας για τις παραπάνω παραβάσεις, γνωρίζει κανείς σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά? Μου είπε ο υπάλληλος της πολεοδομίας ότι την αναθεώρηση μπορώ να τη κάνω ή κατά ΓΟΚ ή κατά ΝΟΚ , θα τη κάνω κατά ΝΟΚ, γιατί έχω και τις σοφίτες. σχετικά με τα σχέδια όμως? Διάγραμμα Δόμησης λογικά, αρχιτεκτονικά , στατικά και παθητική πυροπροστασία, λογικά δεν απαιτείται τίποτα άλλο, σωστά?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

έχω μία περίεργη περίπτωση στο γραφείο όπου εργάζομαι και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχει εκδοθεί το 2013 μία οικοδομική άδεια κατα ΓΟΚ (2 μεζονέτες με υπόγειο εκτός οικισμού) μας έπιασε ο νόμος με τους ελεγκτές δόμησης και περάσαμε τον 1ο έλεγχο, όμως ο 2ος ελεγκτης μας έκοψε. Η μόνη διαφορά απ΄ότι στην οικ. άδεια είναι ότι, έχει κατασκευαστεί μεγαλύτερο υπόγειο απ΄ότι στην οικοδομική άδεια και φτιάξαμε και 2 σοφίτες. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είπε ότι μπορώ να κάνω αναθεώρηση της οικ. άδειας είτε πλήρη κατα ΓΟΚ είτε πλήρη κατά ΝΟΚ. Οι σοφίτες πληρούν τις προυποθέσεις του ΝΟΚ και δεν προσμετριούνται στη δόμηση, ούτε το υπόγειο βέβαια. Από αυτα που κατάλαβα, κατά τη κατάθεση του φακέλου πρέπει να έχει πληρωθεί κάποια αμοιβή, πόση όμως?είδα ένα σχόλιο ότι :

 

Ότι κάνεις και σε μια καινούργια άδεια...
αιτήσεις, δηλώσεις (ανάθεση - ανάληψη) ..
Όσο για τις αμοιβές ... πας με διαφορά προϋπολογισμών
Αν δεν προκύπτει διαφορά ή αρνητική διαφορά τότε > Ελάχιστη αμοιβή

Έντυπο νέας άδειας δεν κάνεις αλλά γράφεται πάνω στο παλιό η αιτία της αναθεώρησης ...

Και φυσικά τα νέα σχέδια

ποιά είναι η ελάχιστη αμοιβή?

Διαφορά προϋπολογισμών, οκ. Ανοίγω νέο έργο στο ΤΕΕ, υπολογίζω τις αμοιβές για εκ νέου οικοδομή για να βρω το νέο προϋπολογισμό και μετά τι?

Παίδες, σόρρυ αλλά είμαι πολύ νέος στη δουλειά και μου φαίνεται βουνό. Σε περίπτωση που μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει θα είμαι ευγνώμων και σε αντίθετη περίπτωση, και πάλι ευχαριστώ πολύ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

όταν κάνω αναθεώρηση μελέτης ως προς τα αρχιτεκτονικα με ποσοστό κάνω και αναθεώρηση ως προς επίβλεψη; δηλαδη πρέπει να βάλω αμοιβη και για μελέτη και για επίβλεψη έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οταν γινει αναθεωρηση της αδειας...ειναι υποχρεωτικο να ερθει νεος ελεκτης δομησης για το πρωτο σταδιο? (ειχε ερθει για την αδεια πριν την αναθεωρηση).

Αναφερεται η υποχρεωση αυτη καπου?

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι ο νόμος 4030/11 αναφέρει υποχρέωση ελέγχου ελεγκτή δόμησης όταν πρόκειται για αναθεώρηση ως προς την παράταση ισχύος της άδειας. Η δική σου αναθεώρηση σε τι αφορά;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, 

έχει προκύψει το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας :

 

Οικοδομική άδεια 5 κτιρίων το 2010. Κατασκευάζονται τα 3 κτίρια και η άδεια θεωρείτε ως προς τα 3 το 2011. Γίνονται κανονικά οι πληρωμές για τις επιβλέψεις των τριών κτιρίων. Εκκρεμούν 2 ακόμη κτίρια να χτιστούν των οποίων οι ισχύς της άδειας τους λήγει το 2017 (μετά την γνωστή παράταση). Ήρθε η ώρα να κατασκευαστούν. Ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει όμως σε αρκετές αλλαγές και οι οποίες εμπίπτουν σε αναθεώρηση. Η αναθεώρηση θα γίνει (βάση του άρθρου 34 του ΝΟΚ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΟΚ.

 

Μέχρι εδώ όλα καλά. 

 

Στα 3 κτίρια που έχουν κατασκευαστεί έχουν γίνει αλλαγές χρήσης με τους Ν. 4014/2011 (έχουν συνεχίσει λόγω μεταβιβάσεων και στον 4178/2013) σε υπόγεια (όπου δεν προσμετρούνταν κατά την αρχική οικοδομική άδεια στον Σ.Δ.).

Το ερώτημα μου είναι θα μετρηθούν αυτοί οι "νομίμως υφιστάμενοι χώροι" στον συνολικό Σ.Δ. του οικοπέδου, κατά την διαδικασία της αναθεώρησης? Στο άρθρο 23 του ΝΟΚ αναφέρεται μόνο στη περίπτωση εκδοσης άδειας δόµησης προσθήκης. Εδώ έχουμε μια περίπτωση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας που υπάρχουν τα 2 αδόμητα κτίρια.

 

Δύο στοιχεία για να διαμορφώσετε μια εικόνα αν σας βοηθάει για την απάντηση σας είναι ότι :

- Στη αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που θα γίνει κατά ΝΟΚ, θα γίνουν σημαντικές αλλαγές. Αφαίρεση υπογείων, προσθήκη σοφιτών, διαφορετική διαμερισμάτοση στα κτίρια σε σχέση με την αρχική άδεια κτλ.

- Στο οικόπεδο μας δεν έχουν συσταθεί οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες πριν την 28/7/2011.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.