Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Πράξη κατάτμησης σε οικόπεδο εκτός σχεδίου


xoxos

Recommended Posts

Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι το ύφος του προηγούμενου μηνύματός μου δεν ήταν επιτιμητικό, ώστε να θεωρήσεις ότι έπρεπε να ζητήσεις συγγνώμη, πολύ περισσότερο μάλιστα που στο προφίλ σου αναγράφεται ότι δεν είσαι μηχανικός και δεν γνωρίζεις τη γλώσσα τους.

 

Η συμπληρωματική περιγραφή ξεκαθαρίζει, αποκλειστικά και μόνον, το ιστορικό και όχι την ουσία του θέματος, η οποία παραμένει όπως στην ανέλυσε ο GRTOPO και εγώ παραπάνω. Συγκεκριμένα, ο μεσίτης αγόρασε ολόκληρο το "χωράφι" και, προκειμένου να επιχειρήσει να το κατατμήσει και να πουλήσει τα τρία τμήματα, ζήτησε από τα 3 αδέλφια να συντάξουν το συγκεκριμένο έγγραφο, ενώπιον του Ειρηνοδίκη.

 

Στην πραγματικότητα, και πέραν του γεγονότος ότι από τη συμπληρωματική περιγραφή αναδεικνύεται και θέμα έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας, θεωρώ απαραίτητο να συμβουλευτείς, όχι μόνο δικηγόρο αλλά και, συμβ/φο της εμπιστοσύνης σου και όχι εκείνον του μεσίτη, για τις περαιτέρω ενέργειές σου, έχοντας στο μυαλό σου ότι το αρχικό "χωράφι" ουδέποτε κατατμήθηκε και εξακολουθεί να παραμένει ενιαίο.

 

ΥΓ Γράφαμε ταυτόχρονα με τον erling. Τα μόνα συμβόλαια που υπάρχουν, αν κατάλαβα καλά, είναι α) εκείνο της αγοράς το 1927 και β) εκείνο της πώλησης στον μεσίτη το 2004. Είναι αξιοσημείωτο ότι από την εποχή εκείνη ο μεσίτης ψάχνει για υποψήφιους αγοραστές.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς ενα μεγάλο ευχαρηστώ σε όλα τα παιδιά για το ενδιαφέρων και την βοήθεια.

 

Έχετε δίκιο παιδιά, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το νομιμοποιήσω;

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο παιδιά, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το νομιμοποιήσω;

 

Πριν από κάθε ενέργεια, συμβουλεύσου ένα συμβ/φο της εμπιστοσύνης σου, αφού του αναλύσεις όλα τα δεδομένα.

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Έκλεισα ραντεβού με συμβ/φο για την δευτέρα. Σε ευχαριστώ.

 

 

Το συμβόλαιο το αναφέρει ως διαιρετό ή εξ αδιαιρέτου ?

Το συμβόλαιο το αναφέρει ως διαιρετό.

Συγνώμη για την καθυστέρηση, έπρεπε να ρωτήσω την δικηγόρο μου.

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο το αναφέρει ως διαιρετό.

Συγνώμη για την καθυστέρηση, έπρεπε να ρωτήσω την δικηγόρο μου.

 

Όταν λες ότι "Το συμβόλαιο το αναφέρει ως διαιρετό", εννοείς ότι ο μεσίτης αγόρασε το 2004 τρία ξεχωριστά τμήματα από το αρχικό "χωράφι" ή ότι αγόρασε το συνολικό "χωράφι" το οποίο, σύμφωνα με τη δήλωση των 3 αδελφών ενώπιον του Ειρηνοδίκου, μπορεί να χωριστεί σε 3 τμήματα;

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι ο μεσίτης αγόρασε το 2004 σίγουρα μόνο το χωράφι 2000τμ με το σπίτι. Μετά απο περίπου 5 μήνες πέθανε απο καρκίνο. Έγινε αποδοχή κληρονομιάς, και τώρα έχει περάσει κατα 70% στα παιδιά και κατα 30 στην γυναίκα του η οποία το πουλάει. Έψαξα και βρήκα τους διπλανούς ιδιοκτήτες. Το ένα κομματι συνεχίζει να ανήκει στην μία αδελφή που ανήκε εξαρχής, η οποία δεν το πουλάει με τίποτα από ότι μου είπε τουλάχιστον και το άλλο μου είπε ότι πουλήθηκε πρόσφατα από τον άλλο αδερφό.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά παράξενα πράγματα.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά μήπως το κτίσμα είναι στην άδεια αγροτική αποθήκη?

Μήπως παίζει κάτι που βεβαιώνει παρέκκλιση προ 17.10.78 του τμήματος των 2000μ²? Αλλά η "εξωδικαστική" πράξη έγινε το 2003!!!! Σίγουρα το 2003 δεν μπορούσε να γίνει η κατάτμηση.

Τι γράφει το τοπογραφικό της αγοράς άραγε? Για ρίξε μια ματιά μήπως σου λυθούν οι απορίες....

Link to comment
Share on other sites

Το κτίσμα στην άδεια είναι σπίτι.

 

Σου ζητώ συγνώμη αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς λέγοντας (Μήπως παίζει κάτι που βεβαιώνει παρέκκλιση προ 17.10.78 του τμήματος των 2000μ²?)???

 

Η άδεια είναι τον 08/1978 με τον παλιό ΓΟΚ. Η Δικηγόρος μου σε μια κουβέντα που είχε κάνει με έναν συμβολαιογράφο της είπε να δει τον ΓΟΚ το 1973 μήπως αναφέρει κάτι για αρτιότητα στα 2000τμ, αλλά ο ΓΟΚ δεν αναφέρει τιποτα σχετικό με αρτιότητες. Που μπορούμε να το δούμε αυτό.

 

Την τιμή του μετά από πολλά παζάρια την έριξα στα 110.000.

Έχει 2000τμ χωράφι, έχει φάτσα σε αγροτικό δρόμο ασφαλτοστρωμένο εδω και πολλά χρόνια και με πολύ κίνηση καθημερινά. είναι 210τμ, 2όροφο με 105τμ ανά όροφο. Βέβαια θέλει καμιά 100.000euro για να το κάνεις σπίτι. (μπορώ να επισημάνω και φωτογραφίες) έχει απίστευτη θέα άκλειστη.

 

Θέλω να βάλω φωτοβολταϊκά στη σκεπή (η πολεοδομία μου απάντησε πως για την άδεια δεν ΕΛΕΓΧΟΥΝ την αρτιότητα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα) τα οποία στην 25ετία θα μου αποσβέσουν τα έξοδα αγοράς του σπιτιού, σύμφωνα με την μελέτη της εταιρίας του ξαδέρφου μου (Μηχανολόγου μηχανικού). Οπότε είναι σαν να μου κοστίζει ολοκληρωμένο 100.000euro.

 

Στην τελική δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ άλλο με το σπίτι, έχω ξεπεράσει το 5μηνο ερευνών. Και αν είναι να ζω μετά μέσα στο άγχος της αμφισβήτησης, αξίζει τον κόπο;

 

Σας ζητώ όλους συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.

───────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 8 περί άσκοπης παράθεσης. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

@xoxos

Με το post #17 διευκρινίζεις, για πρώτη φορά, ότι ο μεσίτης αγόρασε το 2004 ΜΟΝΟΝ το μεσαίο τμήμα των 2000 τμ. με το σπίτι και, επομένως, το 2004, κατατμήθηκε το ενιαίο χωράφι σε τρία τμήματα.

 

Όπως ρώτησε ο erling, στο διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο υπάρχει η δήλωση του μηχανικού για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του τμήματος των 2000 τ.μ. Πρέπει να μας μεταφέρεις αυτά που αναφέρονται στη δήλωση. Με βάση τα στοιχεία που δίνεις, η κατάτμηση του αρχικού χωραφιού, που έγινε το 2004, είναι ΑΚΥΡΗ και νομίζω ότι, αυτή η άποψη θα επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα από τον συμβ/φο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.