Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διακανονισμός εισφορών ελεύθερου επαγγελματία


tpanag

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω τι είναι αυτό το άρθρο που λες αλλά εγώ που ρώτησα αυτοπροσώπως στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι δεν γίνεται διακανονισμός κι αν δεν εχεις τωρα θα ενσωματωθούν στο επόμενο εξαμηνο με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου πρότειναν από μόνοι τους να πληρώσω με δόσεις ένα εξάμηνο που χρωστάω. Το πρόστιμο δεν το γλιτώνεις, αλλά έχεις μια μικρή έκπτωση στο σύνολο...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τα γνωρίζω αυτά που λέτε για την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών. Μιλάω για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπου διακανονισμός γινόταν και γίνεται κανονικότατα. Βάσει του άρθρου 61 του Ν. 2676/99 σε όλα τα ταμεία (http://www.tsmede.eu/Παρεχόμενεςυπηρεσίες/Ασφάλιση/Εισφορές/ΕυνοϊκόςΔιακανονισμός/tabid/302/language/el-GR/Default.aspx).

Το ερώτημά μου είναι αν ο νέος νόμος (εξαιρετικά ευνοϊκότερος αν τον διαβάσετε) που προανέφερα, πιάνει και τους ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ καθώς δεν έχω βρει αναφορά σε αυτόν στο site του ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Για ένα εξάμηνο καθυστέρηση πόσο είναι το πρόστιμο, γνωρίζει κανείς;

Άκυρο, το βρήκα

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια, ποσο ειναι? Περιμενω εδω και 2 χρονια μια επιστροφη περι τα 500 Ευρω και λεω να μην πληρωσω ΤΣΜΕΔΕ μεχρι να τα παρω τα λεφτα...

 

Σημειωση, οπως με συμβουλεψε καποιος συναδελφος εδω περα εχω στειλει αναφορα στο Συνηγορο του Πολιτη και περιμενω εξελιξεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαντώ μόνος μου τελικά καθώς σήμερα το διευκρίνησα. Ισχύει κανονικά και για ασφαλισμένους ΤΣΜΕΔΕ ο νόμος που προανέφερα. Για αιτήσεις μέχρι 31/10/2010 από όσο θυμάμαι. Στο site τους όπως είπα, κάνουν την πάπια. Χρειάζεται πληρωμή των εισφορών των μηνών που αναλογούν στο τρέχον 6μηνο (από όσο κατάλαβα από τα νούμερα που μου έδωσαν) και της πρώτης δόσης εκ των (μέχρι) 36 που γίνεται διακανονισμός. Δεν υπάρχει υποχρέωση άλλης προκαταβολής, υπάρχει έκπτωση 20% στου τόκους των καθυστερούμενων από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση και υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών εισφορών από την αίτηση και στο εξής, καθώς και μη παράλειψη δόσης για τους πρώτους 6 (ή 8 δε θυμάμαι ακριβώς) μήνες. Αν παραλειφθεί δόση, ο διακανονισμός χάνεται και δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης έχουμε μετά 1 χρόνο τουλάχιστον. Παίρνουμε ασφαλιστική ενημερότητα με ισχύ 1 μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Για ένα εξάμηνο καθυστέρηση πόσο είναι το πρόστιμο, γνωρίζει κανείς;

Άκυρο, το βρήκα

 

Τελικά πόσο ειναι το πρόστιμο για καθυστέρηση στο ΤΣΜΕΔΕ πως το υπολογίζουν ?

Link to comment
Share on other sites

3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρης και 1% για κάθε επόμενο. Παίρνεις την κάθε δόση 6μήνου που χρωστάς και τη φέρνεις μέχρι το "σήμερα" με τα επιτόκια που ανέφερα. Τουλάχιστον αυτό μου προέκυψε εμένα (το νούμερο που έβγαζα μόνος μου ήταν πολύ κοντά σε αυτό που μου υπολόγισαν).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.