Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ιστόγραμμα στο excel


mdermez

Recommended Posts

:confused: Θα ήθελα τη βοήθεια σας για ένα θέμα στο Excel. Εχω ένα πίνακα τιμών έστω από το 1 μέχρι το 20 (πχ. 1,19,19,...,4,20,18,18 κτλ). Θεωρώ επίσης ότι όλες οι τιμές απο το 1 μέχρι το 20 εμφανίζονται στον πίνακα. θέλω μία συνάρτηση στο excel η οποία να μου βγάζει τη συχνότητα για τη κάθε μία τιμή του πίνακα. Πχ. το 5 εμφανίζεται 12 φορές. Το χρειάζομαι ώστε να κάνω ένα ιστόγραμμα(μάλλον - δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι το σωστό γράφημα) (γράφημα τιμών με την συχνότητα εμφάνισής τους) για να διακρίνω εκεί τι γίνεται με τις τιμές. Βρήκα τη συνάρτηση frequency αλλά μπερδεύομαι με τις κλάσεις.
Link to comment
Share on other sites

Ένας απλός τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι με την συνάρτηση countif. Επιλέγεις την περιοχή, βάζεις τη συνθήκη (πχ πόσες φορές υπάρχει ο αριθμός 3) και σου εμφανίζει την συχνότητα. Αυτό για την περίπτωση που έχεις να μετρήσεις λίγες τιμές. Για πολλές τιμές δεν θα ήταν και το καλύτερο (θα χρειαζόταν να τρέξεις την συνάρτηση πολλές φορές). Αν κάποιος άλλος ξέρει κανένα καλό "κολπάκι" ας το πει... :wink:

 

Edit: Γιώργο με πρόλαβες... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.