Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περιεχόμενο σπουδών Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού


-jayhawk-

Recommended Posts

Καλησπερα :D

θα μπω κατευθειαν στο ψητο..

συγκεντρωσα φετος 18420 μορια στο 4ο πεδιο και σκεφτομαι να δηλωσω την σχολη των ΑΤΜ..

θα ηθελα να με ενημερωσετε για το:

1.αν τα μαθηματικα/γεωμετρια της σχολης ειναι "υποφερτα" (λατρης της χημειας βλεπετε).

2.αν μαθηματα οπως τηλεπισκοπηση, εφαρμοσμενη υδραυλικη κλπ προκαλουν ενδιαφερον διοτι δεν ξερω καν τι ειναι.

3.αν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση σε Ελλαδα και εξωτερικο.

 

Σκεφτομουν και τους χημ.μηχ. αλλα οποιον ρωτησω μου λεει ενα μεγαλο οχι καθως δεν υπαρχουν χημ.βιομηχανιες στην Ελλαδα..

 

ευχαριστω και βιαστειτε γτ την Δευτερα δινω μηχανογραφικο 8-)

Link to comment
Share on other sites

συγχαρητήρια για την υψηλή βαθμολογία και καλή σταδιοδρομία ότι κι αν ακολουθήσεις.δε ξέρω σε τί βάση κυμαίνεται τώρα η σχολή των τοπογράφων αλλά με το βαθμό αυτό δε σκέφτεσαι καθόλου πολιτικούς μηχανικούς επαρχία?

1)εμένα μου φάνηκαν υποφερτά 2)υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μαθήματα μπες στην ιστοσελίδα της σχολής και δες το πρόγραμμα σπουδών να δεις αν όντως σε ενδιαφέρουν 3)οι συνθήκες στην αγορά εργασίας να ξέρεις πως αλλάζουν.μία διαφορά σχετικά με χημικούς μηχανικούς είναι η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος πρακτικά.χημεία εγώ είχα κάνει στη σχολή (τώρα νομίζω την έβγαλαν).μην αμελείς και το τί πραγματικά σου αρέσει.μην επηρεάζεσαι από τα όχι ατόμων οι οποίοι δεν ασκούν το ίδιο επάγγελμα δηλ το όχι στο είπε χημικός μηχανικός?

Link to comment
Share on other sites

θελω μονο Αθηνα και στο ΕΜΠ πιανω (με τις τωρινες βασεις) τους ΑΤΜ/ΧΜ/Μεταλλουργους. Δεν θα ειχα προβλημα μεταξυ ατμ και χημ.μηχ. Επισης θελω να ρωτησω κατα ποσο τα μαθηματικα χρειάζονται στην ασκηση του επαγγελματος (δεν ειναι οτι δεν τα καταφερνω, ειναι οτι δεν μου αρεσουν). Τωρα οσον αφορα τα μαθηματα οντως ακουγονται ενδιαφεροντα αλλα δεν ξερω πανω κατω τι ειναι :D

Link to comment
Share on other sites

από τα μαθηματικά ο τομέας που ασχολείται περισσότερο η σχολή και αργότερα λιγότερο η αγορά εργασίας είναι η τριγωνομετρία και η στατιστική.Το ότι δε σου αρέσουν τα μαθηματικά δε σημαίνει ότι δεν θα τη τελειώσεις, μην νομίζεις ότι θα είναι κάτι τα άπιαστα απλά, θα χρειαστείς να κουραστείς περισσότερο.η γενική φιλοσοφία είναι ότι όσο περισσότερο παρακολουθείς τις διαλέξεις τόσο ευκολότερα περνάς.

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σου πω κάτι που μου είπαν και εμένα όταν πέρασα στην σχολή και ρώτησα ένα ΑΤΜ που είδα να μετρά ,για το επάγγελμα του ΑΤΜ Μου είπε πως πας από περπάτημα Ε λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο τον έχω θυμηθεί πολλές φορές Το καλό με τους ΑΤΜ (και ίσως γενικά για τους μηχανικούς)είναι ότι συνδιάζουμε την εργασία στο ύπαιθρο και στο γραφείο δηλ. δεν πιάνεται ο απάυτός μας από την καρέκλα. Τώρα σίγουρα χρειάζονται τα μαθηματικά (κυρίως τριγωνομετρία) και εγώ παρόλο που υπάρχουν προγράμματα που κάνουν τα πάντα νομίζω ότι οι γνώσεις απαιτούνται γιατί δεν μπορείς να εμβαθύνεις στα προβλήματα που πρόκειται να επιλύσεις κυρίως στο ύπαιθρο. καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις

Link to comment
Share on other sites

Σου αρέσει η Χημεία; Ε! τι το σκέφτεσαι τότε; Δήλωσε χημικός μηχανικός! Υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να δουλέψεις σε "χημική" βιομηχανία. Μπορείς να δουλέψεις σε μια μεγάλη λίστα βιομηχανιών. Επίσης, μπορείς να ασχοληθείς με το ελεύθερο επάγγελμα συντάσσοντας μελέτες (χημικοτεχνικές και περιβαλλοντικών επιπτώσεων βιομηχανιών) και εκτελώντας έργα (βιολογικούς καθαρισμούς κλπ).

Ο τοπογράφος θέλει γνώση και αντίληψη μαθηματικών και πολύ περπάτημα (όπως σου είπε ο Μιχαήλ). Δες τι σου αρέσει λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.