Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβές σταδίων μελετών


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα.

Μπορεί κανείς να διαλευκάνει αν στον υπολογισμό των αμοιβών των μελετών πρέπει να συμπεριλάβουμε υποχρεωτικά και τα τρία στάδια (προμελέτη, οριστική μελέτη, μελέτη εφαρομγής)? Νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (βλ. γειτονικό thread περί αμοιβών πισίνας) η προμελέτη τουλάχιστον θα πρέπει να αφαιρεθεί καθώς οδηγούμαστε σε υπερβολικό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Η προμελέτη πως θα αφαιρεθει δλδ?? Και γτ να αφαιρεθει? Αν δεν κανεις προμελετη πως θα κανεις την οριστικη μελετη?

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί πχ στο civil έχει παράθυρο δίπλα από κάθε στάδιο που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε.

Επί της ουσίας, κάποιες φορές είναι κατά την γνώμη μου περιττή και οδηγεί σε δυσανάλογα μεγάλο κόστος αδείας πχ για μία πισίνα 40 τμ οι τρεις μελέτες ταυτόχρονα δίνουν συνολικό κόστος περίπου 6.5 χιλ. ευρώ!

 

ps παρεπιπτόντως έχει καταφέρει κανείς να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του ΤΕΕ-τμήμα αμοιβών (2103291206) τις τελευταίες εβδομάδες και να μην είναι κατειλημμένο? Εγώ πάντως όχι!

Link to comment
Share on other sites

Mε το λογισμικο σου το κανεις. Το ΤΕΕ δεν ξερω αν το δεχεται και η πολεοδομια σιγουρα οχι...Γτ ετσι θα ησουνα 25-35% πιο "φτηνος" απο τους υπολοιπους..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, όλες οι μελέτες που κατατίθενται στην πολεοδομία για έγκριση,είναι στο στάδιο της μελέτης εφαρμογής (λέμε τώρα). Για να φτάσεις στο στάδιο της εφαρμογής, πρέπει να έχεις περάσει από τα άλλα δύο στάδια, δηλαδή προμελέτη και οριστική μελέτη.

Για αρχιτεκτονικά είναι 35-25-40 και για στατικά/μηχανολογικά 25-35-40

Το σύνολο είναι 100% και αυτό πρέπει να υπολογισθεί για την αντίστοιχη αμοιβή μελέτης.

Ο μόνος τρόπο να παραληφθεί κάποιο στάδιο για κάποιον μελετητή είναι να έχει γίνει από κάποιον άλλο μελετητή. Αλλά και πάλι, η συνολική αμοιβή μελέτης θα είναι η ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις γρήγορες απαντήσεις. Φιλε erling ομολογώ ότι αυτό που αναφέρεις για ύπαρξη δεύτερου μελετητή δεν το είχα σκεφθεί γιαυτό και αναρωτιώμουν γιατί να μπορείς να απενεργοποιήσεις κάποια μελέτη.

Το θέμα αυτό ξεκίνησε όταν υπολόγισα τις αμοιβές για να δώσω προσφορά για μία ορθογωνική πισίνα 40 τμ.

βλ. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1081&page=4

Σκέψου ότι πρέπει να εξηγήσω ότι το κόστος της άδειας υπερβαίνει τις 6χιλ. ευρώ όταν το συνολικό κόστος κατασκευής μπορεί να κυμανθεί στις 20-25 χιλ. ευρώ. Προβλέπω οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν στην ελληνική λύση ("έλα μωρέ τώρα που θα βγάλουμε και άδεια για μια πισίνα") ή θα πάνε σε κατασκευάστική εταιρεία που θα τους δώσει πακέτο και την άδεια...

Link to comment
Share on other sites

...Αλλά και πάλι, η συνολική αμοιβή μελέτης θα είναι η ίδια.

 

Και όχι μόνο η ίδια αλλά λίγο παραπάνω. Αν θυμάμαι καλά το σχετικό διάταγμα προβλέπει αποζημίωση προς τον μελετητή που κάνει την προμελέτη όταν στην συνέχεια επιλαμβάνεται άλλος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.