Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προδιαγραφές τοπογραφικού


Recommended Posts

Συναδελφοι, θέλω να βγάλω 1 άδεια για καποιους φίλους σε 1 πολυκατοικία στον Πειραια, για κάποιες εργασίες ελαιοχρωματισμών με χρηση ικριωμάτων (Αναλυτικός Προυπολογισμός). Λογικό είναι βέβαια να αναρωτηθείτε, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με Τοπογραφία - Χωροταξία κλπ? Ε λοιπόν, έχει, περισσότερο απ όσο - τουλάχιστον εγω - φανταζόμουν, από τη στιγμή που επισκέφθηκα την Πολεοδομία Πειραια! Εκει λοιπόν, ο υπεύθυνος - 1 ειναι... - μου ζητά για τη συγκεκριμένη άδεια - η οποία βγάζει ελάχιστη αμοιβη - Τοπογραφικό 5 αστέρων!!!! Ενω αρχικά εγώ πήγα με το τοπογραφικό της αδείας (του 1970) ελαφρώς ρετουσαρισμενο επί της ουσίας, εκεινος μου ζήτησε όμορρα, τριγωνομετρία, Υψομετρική αποτύπωση, Ρυμοτομικές από όλα τα ΟΤ που περιβάλουν το ΟΤ που βρισκεται το κτήριο, αποτυπωση στοών (εχουμε και τέτοιες....) και άλλα που μου διαφεύγουν... Η αμοιβή για 1 τέτοιο Τοπογραφικό, με 1 πρόχειρη εκτίμιση του insoft ειναι με το ΦΠΑ 1750 ευρω!!!! Τι να κάνω αδέρφια? Να γίνω Τοπογράφος στα 35 μου? Δεν ειμαι.... αλλά να το παλεψω... Να φωνάξω Τοπογράφο και να του δώσω 1750 από τα..... 1162 που θα πάρω? Η να πάρω τους ιδιοκτήτες και να τους πω ότι για να βάψουν την πολυκατοικία τους προέκυψε 1 έκτακτη αμοιβουλα κάτι λιγότερο από.... 2 χιλιάρικα για τοπογραφικό 5 αστέρων? Επιπλέον ο κυριος αυτός μου λέει ότι απαιτείται κανονικότατα αμοιβή τοπογραφικού! Εντωμεταξύ μέχρι το Τοπογραφικό να συναντήσει τα κριτήρια που μου ζητά, δεν παιρνω ούτε... Πρωτόκολο μου λέει!!!! :(

Μπορεί κάποιος να μου πεί, τι τοπογραφικό απαιτείται (προδιαγραφες) για 1 απλό... βάψιμο πολυκατοικίας, αν απαιτείται αμοιβή γι αυτό και σε ποιά νομοθεσία να ανατρέξω για να δω σχετικά? Έχετε συναντήσει κάτι αντίστοιχο? Τι σας ζητάνε συνήθως απ το Τοπογραφικό για μια τέτοιου βεληνεκους και μεγεθους αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην για το θεμα των προδιαγραφων:

 

Θα σε στεναχωρησω, αλλα αποτυπωση ομορων, υψομετρικων, ρυμοτομικες, ΟΤ, στοες κλπ που αναφερεις ειναι ενα φυσιολογικο τοπογραφικο. Και αν δεν θελεις να βαλεις καποιον να μετρησει (που ειναι αλλο μεγαλο θεμα), δες απο αδειες ομορων και βελτιωσε το δικο σου κατα τα απαιτουμενα απο τις πινακιδες που ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν απο το τοπογραφικο τμημα της οικιας πολεοδομιας. Δεν ειναι τοσο τραγικο οσο το περιγραφεις. Ειτε πας για κατεδαφιση, ειτε για βαψιμο οψεων, το ιδιο ζητανε και ετσι πρεπει.

 

Για το θεμα του τοπογραφου, ακομη κι αν καταληξεις να ζητησεις απο συναδελφο τοπογραφο να σου κανει αυτη τη δουλεια που ζητας, θα δεις οτι θα σε αντιμετωπισει με κατανοηση και στο επι της ουσιας θεμα (το χρηματικο) κανε την κουβεντα σου και θα δεις οτι χαμενος δεν θα βγεις. Ξερουν οι ανθρωποι που ζουνε, δεν ηρθαν απο αλλο πλανητη.

 

Για το θεμα της αμοιβης: θα σε ρωτησω το παρακατω συναδελφε, δηλαδη τι αμοιβη ζητησες εσυ για να βγαλεις τη συγκεκριμενη αδεια που τα 1750 ευρω με φπα σε βγαζουν εκτος? Ζητησες οντως τα 1162 που αναφερεις? Εσφαλες φιλε μου.

 

Πριν πεις την τιμη, επρεπε να μπεις στο προγραμμα και να κοιταξεις αφου τελικα ησουν τοσο οριακος (που δεν το σχολιαζω γιατι θα φαμε καρτες παλι). Απο κει και περα, ειλικρινα λυπαμαι αλλα την πατησες γιατι απλα ειπες λαθος τιμη (συμβαινει σε ολους μας και σε ολα τα επαγγελματα).

 

Ανακεφαλαιωνω:

 

1. Το τοπογραφικο με αυτα που μας αναφερεις ειναι το προβλεπομενο κατα τη γνωμη μου.

 

2. Και συναδελφο ΑΤΜ να βαλεις, παλι θα σου μεινει κατι.

 

3. Μπορεις και μονος σου να κανεις τα προβλεπομενα.

 

4. Εχε το νου σου στις κακοτοπιες (.....)

 

5. δες εγκ. 98/89 "προδιαγραφες μελετων για εκδοση οικοδομικων αδειων" εκει που λεει για τοπογραφικο, αυτα θα κανεις. αν θελει αλλα να στο αιτιολογησει. Πρεπει να ειναι κι εδω αναρτημενη καπου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσιολογικό τοπογραφικό ζητάει δυστυχώς,μια χαρά τα είπε ο howard........

 

Για να μην μπεις μέσα,εγώ σου προτείνω το εξής:να το κάνεις μόνος σου.

 

Να ζητήσεις το απόσπασμα ρυμοτομικού,τους όρους δόμησης,τα διατάγματα ρυμοτομίας,να διαβάσεις τις προδιαγραφές των τοπογραφικών αδείας (τα λέει κ ο οδηγός ΤΕΕ προς νέους μηχανικούς),να πας να μετρήσεις,και να κάτσεις να το κάνεις.Έχεις επίσης βοήθημα το παλιό τοπογραφικό.Επίσης,έχεις κ το φόρουμ να ρωτάς κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου.

 

Αυτή είναι η σωστή δουλειά κατά τη γνώμη μου.Κ εγώ ακριβώς από το μηδέν ξεκίνησα την πρώτη φορά,μου πήρε λίγο παραπάνω,αλλά τα μόνα που είχα ήταν ο οδηγός ΤΕΕ και ένα πρότυπο σχεδιάγραμμα.

 

Θα σου μείνει κ η εμπειρία!

Link to comment
Share on other sites

Πριν από μερικές δεκαετίες, έχουν διαπιστωθεί, στο κέντρο του Πειραιά, μεγάλες ασυμφωνίες, ως προς την εφαρμογή του ΡΣ (πχ δρόμοι πλάτους 10 μ. έχουν υλοποιηθεί με πλάτος 8μ. κ.α.), χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει γίνει αναθεώρηση του ΡΣ, ώστε να αντιστοιχηθεί το ΡΣ με την υλοποιημένη κατάσταση. Για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη μου, η πολεοδομία εφαρμόζει την εγκύκλιο Γ24/1979 του τότε ΥΔΕ για τη σύνταξη διαγράμματος εφαρμογής (ΔΕ) σε όλο το ΟΤ που ζητιέται ΟΑ.

 

Θεωρώ, όμως, ότι, είναι πολύ πιθανόν να έχει ήδη ζητηθεί ΟΑ για άλλο οικόπεδο του ίδιου ΟΤ, οπότε είναι ενδεχόμενο να έχει ήδη συνταχθεί ΔΕ για το συγκεκριμένο ΟΤ. Στην περίπτωση που υπάρχει ΔΕ, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία χάραξης των ΡΓ και ΟΓ στο επικαιροποιημένο τδ που θα συντάξεις εσύ ή ένας τοπογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.