Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση παταριού καταστήματος


xanxan

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τι γινεται ομως στην περιπτωση που το παταρι εχει το προβλεπομενο υψος ( 2,40 μ ) για την κυρια χρηση ? μπορει να παρει την βεβαιωση κυριας χρησης μετα την τακτοποιηση ?

 

────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λογικά στην περίπτωση παταριού καταστηματος προς τακτοποίηση, στα τμ που δηλώνουμε προσμετράμε και το κοινόχρηστο κλιμακοστσιο του κτιρίου ( δεδομένου οτι αυτό μετράει στην δόμηση όταν υφισταται χωρος κύριας χρήσης στην ίδια σταθμη ); Και ποιος επιβαρύνεται για αυτό, το οποίο είναι κοινόχρηστο και με αλλή χρηση ( κατοικια αντί για καταστημα);

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται χώρος κύριας χρήσης, απλά νομιμοποιείται η΄υφιστάμενη χρήση του για κάποια χρόνια.

 

Μια άλλη ερώτηση είναι αν σε εσωτερικό πατάρι μετράμε στα τετραγωνικά και την μόνημη σκάλα που οδηγεί σε αυτό. Μήπως ξέρει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Έχω έναν χώρο που στην άδεια φαίνεται σαν πατάρι καταστήματος, το οποίο είχε μετρηθεί στον Σ.Δ. (άδεια με ΓΟΚ/85). Στην πράξη όμως έχει διαμορφωθεί σαν διαμέρισμα. Αυτός μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 3843/2010? Το ρωτάω, γιατί το πατάρι όπως είπα, αν και βοηθητικός χώρος, έχει μετρήσει στον συντελεστή. Μήπως αυτήν την περίπτωση δεν την καλύπτει ο νόμος και θέλω αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα. Μου έτυχε σήμερα μια περίπτωση ιδιοκτήτη καταστήματος γενικής χρήσης με πατάρι το οποίο δεν υπάρχει στην άδεια. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θέλει να κάνει κέντρο θεωρητικής εκπαίδευσης οδηγών στο κατάστημα αυτό και η αίθουσα διδασκαλίας να βρίσκεται στο πατάρι το οποίο έχει πάνω απο το απαιτούμενο ύψος (3μ). Το θέμα είναι ότι αρμόδιο ΠΔ 208/2002 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου θεωρητικής εκπαίδευσης ζητάει εκτος των άλλων "βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας πολεοδομίας απο την οποία να προκύπτει ότι προκειται για χώρο κύριας χρήσης. 'Οπως γνωρίζετε οι πολεοδομίες μπορούν να δώσουν χαρτί που θα αναφέρει απλά ότι "ρυθμίστηκε με το ν.3843/10".

Εκει ξεκινάει το χάος: η υπάλληλος δε δέχεται κανένα άλλο χαρτί εκτός απο το συγκεκριμένο της πολεοδομίας που να λέει ότι έιναι χώρος κύριας χρήσης. Τι να πει κανείς.. Απέστειλα ερώτηση στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα. Θα δούμε

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που δεν δίνουν βεβαίωση κύριας χρήσης ποιος ο λόγος να τακτοποιήσει κάποιος ένα πατάρι καταστήματος εκτός απο το οτι θα είναι πολεοδομικά οκ ; Το ρωτάω γιατί έχω μια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Η δικία μου απορία σε αυτές τις περιπτώσεις εχει να κανει με τα έντυπα του φακέλου:

 

1.τι γράφουμε στην 3 και 4 παράγραφο της υπευθυνης δήλωσης.

2.Χρήση του Χώρου/ων με βάση την οικοδομική άδεια ?

 

αφού ειναι ''αυθαίρετη προσθήκη κατά κάποιον τρόπο" .

 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

για παταρι που τακτοποιειται ,πρεπει να τακτοποιηθει και το τμημα κεντρικου κλιμακοστασιου που οδηγει σε αυτο κι ας υπαρχει και εσωτερικη σκαλα απο το καταστημα προς το παταρι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.