Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση από Αεροπορία


Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω ένα εκτός σχεδίου γήπεδο, το οποίο απέχει σε ευθεία απόσταση 90 μέτρα από ραδιοφάρο (TACAN), της πολεμικής αεροπορίας. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν περιορισμοί δόμησης για το γήπεδο;

 

edit: Νομίζω ότι βρήκα μία άκρη, ΦΕΚ 191/Β/2009, αλλά δεν αναφέρεται ο τύπος, που με ενδιαφέρει.

 

edit 2: Απ' ότι φαίνεται πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία με τα VOR.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομικά δεν γνωρίζω και δεν έχω άποψη επί του θέματος.

 

Από τεχνική άποψη το TACAN βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στο VOR/DME όπως αναφέρεις.

 

ΥΓ. Ο πελάτης που πιθανά θέλει να χτίσει κοντά στο TACAN, γνωρίζει τι είναι αυτές οι περίεργες κεραίες ή πιστεύει ότι απλά είναι κάτι σαν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ; :)

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

Διερεύνηση κάνουμε για πιθανή αγορά του γηπέδου. Παραδίπλα στα 100 μέτρα έχουν χτιστεί κτίρια. Το σχεδόν βέβαιο είναι να έχει περιορισμούς στο μέγιστο ύψος (επειδή παράλληλα βρίσκεται εντός της ζώνης ανόδου και καθόδου των α/φ στο χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο), και ίσως στον φέροντα οργανισμό, ώστε να μην προκαλούνται παρεμβολές στον ραδιοφάρο.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από πολεοδομία καλό θα είναι να επικοινωνήσεις και με την διεύθυνση ΔΑΥ/ Γ5 (Εγκαταστάσεις Έργα) της ΔΑΥ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Εκεί υπάγονται αυτά τα πράγματα. Λογικά θα βρεις άκρη σε τυχόν περιορισμούς που μπορεί να θέτει το ΓΕΑ. Θα είναι κρίμα να γίνει το κτήριο και μετά να αρχίσουν να "γκρινιάζουν" ότι η κατασκευή επηρεάζει την λειτουργία του ραδιοβοηθήματος.

Προσωπικά πάντως (και χωρίς να θέλω να "χαλάσω" κάποια δουλειά) εάν ήμουν στη θέση του πελάτη σου θα το σκεφτόμουν πολύ εάν θα έχτιζα και έβαζα τα παιδιά μου σε σπίτι 90m από TACAN, ή τουλάχιστον πριν προχωρήσω θα ανέθετα σε κάποιο σοβαρό γραφείο με αξιόπιστο και διακριβωμένο εξοπλισμό αλλά και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να κάνει μια σειρά μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολίας και να συντάξει μια υπεύθυνη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο οικόπεδο (κατά επιφάνεια και σε διάφορα ύψη από το έδαφος).

 

 

 

Edit: Διόρθωση.

Αρμοδιότητα (σε υψηλό επίπεδο εποπτείας) έχει η Διεύθυνση ΔΑΥ/Γ5 (Εγκαταστάσεις-Έργα) της ΔΑΥ.

Η Διεύθυνση ΔΑΥ/Γ3 (Τ/Η Μέσα) όπως εκ παραδρομής έγραψα στην αρχή, έχει αρμοδιότητα τα ηλεκτρονικά/τηλεπικοινωνιακά μέσα μόνο.

Edited by CybEng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για βιομηχανικό κτίριο. Προφανώς και θα απευθυνθώ και στην στρατιωτική αεροπορία.

Αυτό με την ακτινοβολία με προβλημάτισε κι εμένα.

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το οικόπεδο βρίσκεται επάνω στην νοητή προέκταση του διαδρόμου μην ξεχάσεις όταν μιλήσεις με την Πολεμική Αεροπορία να τους ρωτήσεις εάν εκτός από το TACAN έχουν και τίποτε επιπλέον περιορισμούς λόγω πιθανά εγκατεστημένου GCA ( είναι κάτι σαν το ILS της πολιτικής αεροπορίας ) εντός των ορίων του αεροδρομίου.

 

 

Edit.  ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Το Γραφείο Εγκαταστάσεων που υπάγεται στην Διεύθυνση Υποστήριξης (ΔΥΠ) της στρατιωτικής μονάδας/αεροδρόμιο που σε ενδιαφέρει (λογικά είναι επιπέδου Πτέρυγας είτε Σμηναρχίας Μάχης), διαθέτει ενημερωμένο φάκελο με τους τοπικούς περιορισμούς που υφίστανται στο εκάστοτε αεροδρόμιο.

 

Θα χρειαστεί επικοινωνία με τον αρμόδιο επιτελή αξιωματικό του Γραφείου Εγκαταστάσεων (ΔΥΠ/ΕΓΚ) ο οποίος μπορεί να σε ενημερώσει για όλους τους ειδικούς περιορισμούς  που έχει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

 

Εάν μιλάμε για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας (εκτίμηση λόγω της έδρας που έχεις δηλώσει στην υπογραφή σου στο forum), το τηλέφωνο επικοινωνίας του γραφείου ΔΥΠ/ΕΓΚ είναι 2410-515075.
 

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαιτείται έγκριση από την αεροπορία (είμαι σε περιοχή κοντά σε αεροδρόμιο) όταν πρόκειται για άδεια κατηγορίας 3 που αφορά σε τσιμεντενέσεις και λοιπές επισκευές υφισταμένου κτιρίου, χωρίς καμμία προσθήκη καθ'ύψος? 

 

edit/ενημέρωση: Μετά από επικοινωνία με την αρμόδια αεροπορική υπηρεσία, μου είπαν ότι αν δεν έχω προσθήκη καθ'υψος ή κατ' επέκταση τότε δεν απαιτείται, (αναλαμβάνει την ευθύνη ο μηχανικός όμως). Οπότε μπορώ με μια ΥΔ ή μια περιγραφή στην τεχνική έκθεση να προχωρήσω.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

    ξέρει κάποιος τι απαιτείται για Έγκριση Υψομέτρου από ΓΕΑ με τα σημερινά δεδομένα;

(αίτηση, τοπογραφικό, πινακίδα ....)

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό αδείας με απόλυτα υψόμετρα και ισοϋψείς. Το μέγιστο υψόμετρο της κατασκευής σου τόσο σε σχέση με το έδαφος (0,00), όσο και με απόλυτα νούμερα. Απόσταση από το κοντινότερο αεροδρόμιο.

Μια χαρακτηριστική τομή όπου θα αναγράφονται τα υψόμετρα Φ.Ε., διαμορφωμένου εδάφους και τελικής στάθμης οροφής κτιρίου (αν έχεις στέγη, προσθέτεις και σε αυτήν υψόμετρο). 

Το 5άρι της ΓΥΣ σε πλήρη μορφή με την θέση του ακινήτου και όχι crop την περιοχή που θες.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα, ξέρει κανένας πρόσφατα στοιχεία επικοινωνίας ΥΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
θέλω να ρωτήσω προς επιβεβαίωση εάν υπάρχει καποιος περιορισμός ύψους σε περιοχή πέριξ της Καραμανλή. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.