Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετητικό πτυχίο και Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου


cvlengnr

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι

 

Ενδιαφέρομαι να βγάλω το Α΄ μελετητικό πτυχίο και στα δικαιολογητικά βλέπω το εξής

 

"Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν εμπίπτετε στους περιορισμούς του άρθρου 3, παρ. 2 του Νόμου 716/77, για την απόκτηση της ιδιότητας του Μελετητή, δηλαδή, θα γράφετε κατά λέξη τα εξής:

α.Έχω συμπληρώσει τετραετία /οκταετία/δωδεκαετία από του χρόνου Κτήσεως του Διπλώματός μου.

β. Δεν τελώ υπό υπαλληλική σχέση οιασδήποτε μορφής : δηλ. είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν ανήκω στο ΔΕΠ.λέκτορας, επίκουρος κλπ."

 

Αυτο που με ενδιαφέρει είναι το β. Διότι είμαι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου σε Α.Ε. του Δημοσίου ενώ παράλληλα δεν δεσμεύομαι και έχω κανονικά τα βιβλία μου στην εφορία σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Δηλαδή ναι μεν "είμαι ελεύθερος επαγγελματίας" αλλά τελώ και υπό υπαλληλική σχέση (ΣΟΧ).

 

Επειδή ο νόμος που αναφέρεται (716/77) δεν γίνεται πιο συγκεκριμένος, ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο ή αν ξέρει κάποιος που πρέπει να απευθυνθώ για διευκρινήσεις.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

Καλησπέρα. Ξαναεπανεφέρω το θέμα.

Έμαθε κανείς αν μπορεί να βγάλει μελετητικο πτυχίο ενώ είναι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου του Δημοσίου?

Link to comment
Share on other sites

Ένας φίλος που δούλευε αορίστου σε δημοτική επιχείριση, είχε και μελετητικό παράλληλα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι νόμιμο...Και αυτός που κάποια στιγμή έληξε, δεν το ανανέωσε...

Link to comment
Share on other sites

Το "Δεν τελώ υπό υπαλληλική σχέση οιασδήποτε μορφής" αυτό ακριβώς σημαίνει. Ότι αν έχεις σχέση εξαρτημένης εργασίας δεν μπορείς να έχεις μελετητικό . Το ίδιο ισχύει και για τα εργοληπτικά.

 

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου) μπορούν μεν (εκτός ωραρίου φυσικά) να εξασκούν ελεύθερο επάγγελμα για ιδιωτικά έργα αλλά μελετητές δημοσίου ή εργολάβοι δεν μπορούν να είναι.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το ίδιο. Πριν από χρόνια ήμουν συμβασιούχος σε ΝΠΙΔ. Φεύγοντας, αποφάσισα να βγάλω εργοληπτικό.

Παρ' όλο που στην υπεύθυνη δήλωση έλεγα ότι "δεν τελώ υπό υπαλληλική σχέση οιασδήποτε μορφής", επειδή στα πιστοποιητικά εμπειρίας φαινόταν η προϋπηρεσία μου ως συμβασιούχος, μου ζήτησαν επί πλέον βεβαίωση από τον φορέα ότι δεν είμαι πλέον υπάλληλός του.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

θεωρώ ότι κάπου εδώ είναι και το δικό μου θέμα. Εργάζομαι ως υπάλληλος σε εταιρεία, η οποία μου ζήτησε να βγάλω μελετητικό πτυχίο, ώστε να το δεσμεύσει για να γραφτεί στο αντίστοιχο μητρώο εταιρειών μελετών. Γνωρίζετε αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, ή για να μπορέσω να βγάλω μελετητικό πτυχίο θα έπρεπε η εταιρεία να είναι ήδη γραμμένη στο μητρώο εταιρειών μελετών; 

Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να ρωτήσω αν ισχύει ότι αν βγάλω πτυχίο μελετητικό, (Α ταξης) αυξάνονται τα ασφάλιστρα με οποιοδήποτε τρόπο; (κάπου εδώ το πήρε το μάτι μου) Κάτι τέτοιο ισχύει και για το ΜΕΚ Α' βαθμίδας;

Ευχαριστώ συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Τα ασφάλιστρα δεν αυξάνονται σε καμία περίπτωση. Το μελετητικό σου αν το βγάλει η εταιρεία και το χρησιμοποιεί, θα πρέπει η ίδια να φροντίσει για τις διαδικασίες. Τελείς υπαλληλική σχέση στην εταιρεία? Με ΙΚΑ κλπ? Ή είσαι με σχέση ελεύθερου επαγγελματία? Αν είσαι μισθωτός τότε θα πρέπει νομίζω να έχει η εταιρεία μητρώο και να σε εγγράψει....Αλλιώς μόνο σαν ανεξάρτητη ελεύθερος επαγγελματίας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.