Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόταση καταγγελίας του ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα πληρώσει.

Όποιος έχει να πληρώσει θα πληρώσει επειδή δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία αυτού και της οικογένειάς του αν παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας (δεν θεωρείται το βιβλιάριο υγείας αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εαν καποιος δεν πληρωσει καθολου για ενα χρονο τις ασφαλιστικες του εισφορες τι γινεται απο κει και περα?

μπορει να μου κανουν κατασχεση ή να με βαλουν φυλακη επειδη ειμαι ανεργος και δεν εχω και λεφτα να πληρωσω?

και κατι ακομη

η διαδικασια διαγραφης απο το Τ.Ε.Ε. με ποιο τροπο συγκεκριμενα γινεται?

εννοω πρεπει να στειλω καποιο γραμμα στο ΤΕΕ που θα εκφραζω τους λογους της διαγραφης μου

ας μου απαντησει εγκαιρα καποιος που γνωριζει ...

Link to comment
Share on other sites

Αν καταφερουμε σταση πληρωμων των εισφορων του ΤΣΜΕΔΕ για ενα εξαμηνο από ενα 20-30% των μηχανικων, τοτε μονο ισως 'ακουστουμε'...

 

Πιστεύω ότι ήδη το ποσοστό που οφείλει είναι πολύ μεγαλύτερο αποό 20%. Μην κοιτάτε οι "αδειάδες" που χρειάζεστε ενημερότητες για να συνεχίζετε να κάνετε τη δουλειά σας και άρα αναγκαστικά δε μπορείτε να μείνετε με οφειλή πολύ καιρό. Άλλες ειδικότητες μπορούν να οφείλουν για χρόνια μέχρι να αναγκαστούν να κάνουν διακανονισμό και αυτό το κάνουν μόνο όταν χρειαστεί να θεωρήσουν μπλοκ.

 

εαν καποιος δεν πληρωσει καθολου για ενα χρονο τις ασφαλιστικες του εισφορες τι γινεται απο κει και περα?

 

Τίποτα δε γίνεται. Απλά τοκίζονται. 9 εξάμηνα χρώσταγα όταν έκανα διακανονισμό πριν λίγες μέρες. Και είναι δεδομένο ότι θα τον "τινάξω" (δε θα τον τηρήσω) αν δεν αλλάξει κάτι στο θέμα δουλειάς. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν θα πάρουν μια αν δεν έχουμε δουλειά.-

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε κανέναν δεν περισσεύουν τα σχεδόν 4.000 αλλά η ασφάλεια χρειάζεται.

 

Έστω ότι θα υπάρξει τρόπος να διακόψει κάποιος το ΤΣΜΕΔΕ. Με την διακοπή θα είναι αυτόματα άκυρο το μπλοκάκι και το πιθανότερο είναι να κατατίθεται το μπλοκάκι για να διακοπεί η ασφαλιστική εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ.

Τι μπορεί να κάνει ένας μηχανικός χωρίς μπλοκάκι; Ακόμα και άσχετο επάγγελμα να κάνει, το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ έχουν υψηλότερα ασφάλιστρα από το ΤΣΜΕΔΕ, δεν συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Εάν εμείς οι μηχανικοί δεν οργανωθούμε δεν γίνεται τίποτε.Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το φόρουμ και μπορούν να ακουστούν όλες οι απόψεις. Γράμματα και επιστολές δεν πρέπει να στείλουμε μόνο στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και κυρίως στο γραφείο του Πρωθυπουργού και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, κανάλια).

 

Το ΤΕΕ είναι ένα όργανο απαξιωμένο που πλέον δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις ανάγκες του μηχανικού. Το ΤΕΕ είναι μια δημόσια υπηρεσία όπως όλες οι άλλες, νοιάζεται μόνο για τις ανάγκες των υπαλλήλων του.

Το δε ΤΣΜΕΔΕ είναι το χειρότερο ταμείο από όλα με διαφορά σε όλους τους τομείς.

(εξυπηρέτηση, παροχές, νομικό πλάισιο, ασφάλιστρα)

 

Όσον αφορα τον ΟΑΕΔ μετά από πολύ ψάξιμο κατάλαβα οτι ισύει το εξής. Ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να γραφτεί στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Ακόμη κι αν κάνει πάυση επαγγέλματος στην εφορία δεν μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ διότι λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ θεωρείται ανενεργός ελεύθευρος επαγγελματίας και πρέπει να πλήρώνει στο ΤΣΜΕΔΕ εισφορές ελεύθερου επαγγελματία.

 

Αν όμως ήταν μισθωτός μηχανικός (με σύμβαση εργασίας) δηλαδή είχε ταυτόχρονα και βιβλιάριο ΙΚΑ (παροχή σε χρήμα) και απολύονταν (καταγγελία σύμβασης εργασίας από εργοδότη) τότε θα μπορoύσε να βγει Ταμείο Ανεργίας και να πάρει το σχετικό επίδομα έάν βέβαια είχε τις προυποθέσεις που ισχύουν για όλους τους μισθωτούς. Πάλι βέβαια θα έπρεπε να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ (κατα την διάρκεια που θα είναι στο Ταμέιο Ανεργίας) αλλά για τον ΟΑΕΔ θα ήταν στις λίστες της Επιδοτούμενης Ανεργίας και όχι στις λίστες των Ανέργων. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερη πληροφόρηση από το ΤΕΕ σε τέτοια θέματα (οι υπάλληλοι του ΤΕΕ είναι άσχετοι).

 

Το θέμα είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζει την Ιδιότητα και όχι την Εργασία. Θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να μην δουλέψει ποτέ στην ζωή του (αν έχει άλλα εισοδήματα) και να έχει τις παροχές του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση λέει

ότι θα ανοίξει το επάγγελμα του μηχανικού (δεν έχω καταλάβει ακόμη τι θέλει να κάνει).

Το θέμα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ είναι ευκαιρία να λυθεί τώρα. Το θέμα είναι εμείς οι μηχανικοί ξέρουμε την λύση;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση λέει

ότι θα ανοίξει το επάγγελμα του μηχανικού (δεν έχω καταλάβει ακόμη τι θέλει να κάνει).

Το θέμα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ είναι ευκαιρία να λυθεί τώρα. Το θέμα είναι εμείς οι μηχανικοί ξέρουμε την λύση;

 

 

Και φυσικα την ξερουμε την λυση... ειμαστε υπερβολικα πολλοι, πρεπει να αραιωνουμε.

Οι νεοι μηχανικοι στο μεγαλυτερο ποσοστο τους θα αλλαξουν επαγγελμα ή θα φυγουν εξωτερικο και οι παλαιοτεροι, όσοι αντεξουν, θα περιορισουν κατα πολυ τα εισοδηματα τους

 

Οσο για τις οφειλες... ειναι οσα αρπαξουν! Εαν παραμεινουμε στη ΕΕ το συστημα πρεπει να αλλαξει. το ερωτημα ειναι.. θα αλλαξει??

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα με 2-3 απλα βηματακια να μου πει καποιος πώς γινεται η διαγραφη στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ?

αυτος που θα μου απαντησει αν γινεται να το γνωριζει απολυτα και οχι με υποθεσεις...

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα με 2-3 απλα βηματακια να μου πει καποιος πώς γινεται η διαγραφη στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ?

αυτος που θα μου απαντησει αν γινεται να το γνωριζει απολυτα και οχι με υποθεσεις...

 

στο ΤΣΜΕΔΕ δεν εχουν προβλημα να διαγραφει καποιος εαν εχει διαγραφει απο το ΤΕΕ (υποψην με τα σημερινα δεδομενα ζητανε βεβαιωση ασφαλισης απο αλλο ταμειο).

Και καρτα ανεργιας απο τον ΟΑΕΔ με τα σημερινα παλι δεδομενα μόνο αν εχεις μηδενικη δηλωση... και εννοειται οτι αν δουλευες σαν ελ. επαγ. δεν δικαιουσαι επιδομα ανεργιας

Στο ΤΕΕ τηλ. 210 3291202 και φαξ 210 3221772.

Παρε τηλ να το τσεκαρεις... σου ζητανε να στειλεις μια αιτηση με φαξ για τους λογους που θελεις να διαγραφεις και να επισυναψεις τα οποια δικαιολογητικα..

(συμβαση εργασιας στο εξωτερικο, υπευθυνη δηλωση αλλαγης επαγγελματος, !!καταδικαστικη αποφαση φυλακισης για ξυλοδαρμο δημοσιου λειτουργου ή φονο πολιτικού!!

Περναει λεει απο διοικητικη επιτροπη και μετα σε κανα δυο μηνες αποφασιζουν..

Κατι μου λεει οτι θα εχουν πολυ δουλεια απο εδω και περα και θα προσπαθησουν να μπλοκαρουν / καθυστερησουν τη διαδικασια.. ειπαμε οτι αρπαξουν.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε chatzit δεν ισχύει αυτό που λές... και μηδενική φορολογική δήλώση εάν έχεις δεν μπορείς να γραφτείς στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ έαν έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ και έχεις πάρεις άδεια ασκήσεως μηχανικού.

 

Γράφεσαι στις λίστες των Επιδοτούμενα Ανέργων μόνο άν απολυθείς ως μισθωτος μηχανικός.

 

Αν σε κάθε ΟΑΕΔ έχουν διαφορετική πολιτική και ερμηνεύουν το νόμο κατα το δοκούν....Ελλαδιστάν.

 

Στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ μπορείς να γραφτείς εαν απλά έχεις το δίπλωμα του μηχανικού αλλά δεν κάνεις εγγραφή στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ.

 

Εαν δουλεύεις στην εκπαίδευση (Δευτοβάθμια, Ιεκ, Κεκ, Επας-Ιεκ ΟΑΕΔ, Σιβητανίδειο κτλ) ή ως υπάλληλος γραφείου ή οπουδήποτε αλλού και δεν έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ σε ασφαλίζουν στο ΙΚΑ.

 

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι μηχανικοί είναι ότι βιάζονται να γραφτούν στο ΤΕΕ πριν πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που έχουν.

 

Το δυστυχές γεγονός είναι ότι όλα τα παραπάνω τα καταλαβαίνες απο μόνος σου πολύ αργότερα όταν συνειδητοποιήσεις πως δουλέυει το σύστημα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ.

 

Τα Πολυτεχνεία σου δίνουν την ισόβια επιστημονική ιδιότητα του μηχανικού και μόνο αυτό.

Το ΤΕΕ σου δίνει την ισόβια επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού και μόνο αυτό.

Το δε ΤΣΜΕΔΕ σου δίνει την ισόβια ασφαλιστική ιδιότητα του μηχανικού και μόνο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε chatzit δεν ισχύει αυτό που λές... και μηδενική φορολογική δήλώση εάν έχεις δεν μπορείς να γραφτείς στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ έαν έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ και έχεις πάρεις άδεια ασκήσεως μηχανικού. QUOTE]

 

Για να διαγραφεις απο το ΤΣΜΕΔΕ θελεις βεβαιωση απο αλλο ασφαλιστικο ταμειο ή να εισαι '''εγγεγραμένος ανεργος'''....

Μετα την διαγραφη απο το ΤΕΕ (αν τα καταφερεις), αν δεν έχεις μηδενικη δηλωση (εφοσον ησουν ελ. επαγ.) δε μπορεις να εγγραφεις ως ανεργος στον ΟΑΕΔ

Ολα αυτα με το υπαρχων καθεστως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.