Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόταση καταγγελίας του ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Νομίζω πως είνια παράνομο. Αυτό μου είπαν σε prive συζήτηση εφοριακοί. Ζήτησε να στο δώσουν γραπτώς και να αναφέρουν σε ποια νομοθεσία βρίσκεται

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για εξηγησε το αυτο φιλε μου, δεν το πιασα. εστω οτι χρωσταω τη προβλεπομενη δοση του δεκεμβρη, και 2 χιλιαρικα απο παλια. τι θα δωσω για διακανονισμο?

 

Θα σου πω με εμένα τι έγινε. Τον Ιούλιο που έκανα διακανονισμό, χρωστούσα παλιές εισφορές. Με έβαλαν λοιπόν να πληρώσω, το ποσό εισφορών που αναλογεί σε Μάϊο και Ιούνιο δηλαδή τη διαφορά από τη λήξη της εμπρόθεσμης πληρωμής του προηγούμενου εξαμήνου (30/4/2010) μέχρι την ημερομηνία που έκανα διακανονισμό, συν την 1η δόση του διακανονισμού που προέκυψε (αυτό δεν το λες βέβαια προκαταβολή γιατί είναι κάτι που θα το πλήρωνες εντός του μήνα ούτως ή άλλως). Εμπρόθεσμες πληρωμές, γίνονται μέχρι 30/4 και 31/10 κάθε χρόνου (όχι Δεκέμβρη ούτε Ιούνιο) και αυτές πρέπει να είναι και οι προθεσμίες που πρέπει να τηρούνται για να μη χαθεί ο διακανονισμός (σημαντικό αυτό, να το έχετε υπόψη σας!).

Όπως μπορώ να το καταλάβω το δικό σου θέμα, θα μπουν στο διακανονισμό 2.000+1500 (ας πούμε, αν είναι τόσο το 6μηνό σου) γιατί και στις εισφορές Β' 6μηνου 2010 θεωρείσαι εκπρόθεσμος. Θα πρέπει να πληρώσεις δηλαδή 250*2=500Ε (εισφορές που αναλογούν σε Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2010) + την 1η δόση διακανονισμού (του Γενάρη δηλαδή που "τρέχει") που θα είναι 3500/36=97.2Ε. Χοντρά χοντρά 600Ε δηλαδή.

Την επόμενη (2η) δόση των 97,2Ε θα την πληρώσεις 28/2/2011.

Με επιφύλαξη το αριθμητικό παράδειγμα.

 

 

 

@Αλέξανδρος

Δυστυχώς συνάδελφε, είναι εντελώς νομότυπο (άρθρο 63 παρ. 1 του Ν. 2084/92 - ΦΕΚ 165 Α΄). Παράλογο σίγουρα. Παράνομο όχι...

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά νοιώθω ντροπή κ απέραντη θλίψη για την κατάντια μας..Οι νέοι προτιμούν να διαγραφούν από το βρωμοτσμεδε κι οι μεσήλικες το πληρώνουν από το υστέρημα μήπως κ πάρουν σύνταξη..Στο μεταξύ τα χρήματα που υπάρχουν στο "ευρωστο" μας ταμείο τι γίνονται? Μήπως μοιράζονται κ αλλού? στα ταμεία που έμειναν ρέστα από την κατασπατάληση? Εγώ η ίδια έχω καταγγείλει άτομο που εισέπραττε σύνταξη Δημοσίου των θανόντων γονέων 10 χρόνια μετά την κηδεία τους!!!

Τί κάνουν οι συνδικαλιστές μας? μόνο για συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι νοιάζονται??Δεν έχω σχέση με αυτά κ δεν γνωρίζω τι δουλειά έχουν υποχρέωση να κάνουν, αλλά αν μη τι άλλο δεν μας εκπροσωπούν?? Πού είναι?

Νομίζω ότι έχουμε αργήσει ήδη να αντιδράσουμε. Προτείνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε Τσμεδε κ σε ΤΕΕ με αίτηματα όπως πλήρη αναφορά του αποθεματικού του ταμείου κ πώς γίνεται η διαχείρηση του, προστασία από την ανεργία με θέσπιση ταμείου ανεργίας η΄ένταξης στον ΟΑΕΔ, πάγωμα εισφορών στη διάρκεια ανεργίας, 'ανοιγμα κι άλλων on line υποκαταστημάτων με υπηρεσίες εισφορών, νοσηλείων κ προεγκρίσεις για μείωση της ταλαιπωρίας, με πλήρη κ άρτια εννοείται μηχανογράφηση.. κλπ

 

Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι σε κάθε βεβαίωση εισφορών που παίρνουμε αναφέρεται ότι "Η θεώρηση αυτή δεν συνεπάγεται διαγραφή οφειλής που τυχόν προκύψει από μεταγενέστερο έλεγχο"

"Τυχόν προκύψει"??? Τι απατεωνιά κρύβεται εδώ? Δεν έχουν στοιχεία ασφαλή στα αρχεία τους απο τα οποία κάθε στιγμή να φαίνεται αν χρωστάς ο,τιδήποτε ? Μετα απο 35, 40 χρόνια πληρωμών αν χάσεις κανένα τριπλότυπο μπορεί να σου πουν "φίλε, μας χρωστάς τον 2ο χρόνο, το 1967, για αυτό δεν έχεις τριπλότυπο, με τους τόκους ..μουρμελ.. μουρμελ.. εεε 1000000 ευρω!"

Ποιός μας εγγυάται ο,τι δεν θα γίνει, η΄δεν έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

για μενα προσωπικα το ΤΣΜΕΔΕ ειναι προσωπικος εκβιαστης και παραλληλα και τοκογλυφος διοτι σε περιοδο τοσο μεγαλης κρισης για ολους τους μηχανικους ζητανε υπερογκα ποσα για τις εισφορες τις οποιες πολυ απο εμας αδυνατουν να τις πληρωσουν.Αν αυτου αντι να βγει κανας νομος για να μειωσουνε τις εισφορες δεν κανουν τιποτα παρα μονο να ζητανε ειναι τα λεφτα τους στην ωρα τους λες και μας περισσεουν απο την τσεπη μας τα λεφτα.Ειναι μια τοκογλυφικη τραπεζα.Αυτο ειναι κυριοι το ΤΣΜΕΔΕ!!! Εδω δεν υπαρχουνε δουλειες και καποιοι απο μας ειναι μηνες ανεργοι και αυτοι μονο λεφτα ξερουνε να ζητανε!!!Πρεπει να αλλαξει ο νομος για τις ασφαλιστικες εισφορες Να τα κανουνε ευνοικα για τον ασφαλισμενο διοτι οπως παμε πολλοι απο εμας θα χρωσταμε τα μαλλια της κεφαλης μας σε λιγο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αν και δεν είμαι εντελώς γέρος, επιτρέψτε μου να συνεισφέρω κι εγώ 1-2 πραγματάκια.

 

Εδώ και πάνω από 23 χρόνια πληρώνω τα κέρατά μου ως ελεύθερος επαγγελματίας (έχει φτάσει τα 2500 €) είχα δεν είχα δουλειά, ακόμα και σε εποχές που ήμουν πρακτικά άνεργος και καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας.

 

Αλλά....

 

Η υγεία μας δεν είναι κάτι δεδομένο. Προσωπικά, είχα από τα 39 μου κάποια καρδιολογικά προβλήματα (χαρακτηριστικό γνώρισμα του μηχανικού) και υποχρεώνομαι να ξοδεύω κάπου 300 € κάθε μήνα σε φάρμακα, πέρα από 3-4 επεμβάσεις μέχρι σήμερα που θα μου στοίχιζαν από 3000 μέχρι 15000 η καθεμία σε ένα νοσοκομείο, αν δεν με κάλυπτε το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Και επειδή κανένας μας δεν είναι βέβαιος ότι θα τα βγάλει πέρα γερός και αλώβητος, καλό είναι να έχετε κάποια στήριξη, ακόμα κι από ένα κουτσό Ταμείο, που από το πλουσιότερο της χώρας το κατάντησαν κ...χανείο. Κατά τ'άλλα, 400 € το μήνα, είναι στάνταρ για όλα τα ταμεία, δεν πληρώνουμε και απίστευτα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τ'άλλα, 400  το μήνα, είναι στάνταρ για όλα τα ταμεία, δεν πληρώνουμε και απίστευτα λεφτά.

 

Δε θα διαφωνούσα με αυτό (έχοντας την περίπτωση του αδερφού μου στον ΟΑΕΕ που άγγιξε τα 500 το μήνα), αν:

1) Δεν μας οδηγούν ολοταχώς σε αναγκαστική "υπαλληλοποίηση" και μάλιστα με εξευτελιστικούς μισθούς που όπως πάει το πράγμα κοντεύουν να πέσουν στα επίπεδα ...των ασφαλιστικών εισφορών μας+κάτι ψιλά.

2) Δεν ήταν υποχρεωτική και ισόβια η υποχρέωση πληρωμής αυτών των εισφορών (πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού).

Ειδικά στο 2 πρέπει να δοθεί λύση οπωσδήποτε και άμεσα. Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνουν! Ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν λεφτά για την περίθαλψή μας και σύνταξη ας παίρνουμε με βάση τις εισφορές οι οποίες θα καλύπτονται ως ποσοστό των αμοιβών και μόνο. Ό,τι τζίρο κάνεις στον εργασιακό σου βίο, ανάλογη θα είναι και η σύνταξή σου. 20% θες της αμοιβής να είναι εισφορές (ποσοστό μικρό του πελάτη και το άλλο δικό μας); 30%; Ας είναι τόσο πολύ! Να πληρώνεις όμως για όσο δουλεύεις. Όχι αν δεν έχεις δουλειά. Ούτε αποτελεί λύση η (οριστική) διαγραφή από το ΤΕΕ και το ταμείο μας, ούτε καν το κλείσιμο των βιβλίων (γιατί μπορεί να έχω 1 δουλειά των 500 ευρώ το χρόνο-δε θα την κάνω δηλαδή ή θα πρέπει να πληρώσω 3-4.000 σε εισφορές για να την κάνω; ).

Ας γίνει κάτι τέτοιο και θα δεις μετά αν θα υπάρχει έστω και 1 ευρώ φοροδιαφυγή (ποιός θα κρύβει έσοδα εφόσον αυτά θα είναι άμεσα εξαρτημένα από τη σύνταξη που θα πάρει; ) και πως θα λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός χωρίς να φτάσουν οι αμοιβές να είναι ένα κομμάτι ψωμί (και με το επάγγελμα "απελευθερωμένο").

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ότι η σύνταξη θα σχετίζεται με τα έσοδα δεν είναι επιχείρημα πάταξης της φοροδιαφυγής.

 

Θα κρύβει έσοδα όποιος:

- ανησυχεί για την δυνατότητα του ταμείου να του δώσει σύνταξη αντίστοιχη των εισφορών του

- προτιμά να δώσει την διαφορά (στο χέρι - απόδειξη) σε ιδιωτική ασφαλιστική

- δεν βγαίνει οικονομικά να πληρώνει και τα έξοδά του και την εφορία

- λόγω ασθένειας δεν θα προλάβει να πάρει σύνταξη

...

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ας μην είναι επιχείρημα για τη φοροδιαφυγή... Ας κρατήσουμε το άλλο που είναι βασικότερο: αδυνατούμε να πληρώνουμε εισφορές μεγαλύτερες των εσόδων μας. Πραγματικό, ειλικρινές, παράδειγμα: φέτος έχω έσοδα (αν αφαιρέσω ένα "εικονικό" ΑΠΥ που έκοψα για πρώτη και τελευταία φορά) 4.500 ευρώ (έτσι άλλωστε από 300-400 στις αρχές του 2010, έφτασα να ξεπεράσω τα 2200 μηνύματα εδώ μέσα). Οι εισφορές μου είναι ...3033 ευρώ.

Αν δεν αλλάξει κάτι εντός του 2011, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν έχω απολύτως καμία επιλογή από το να εγκαταλείψω οριστικά το επάγγελμα.-

 

Υ.Γ. Και για να παρολάβω σχόλια του τύπου "ε και; εγκατέλειψε το, δεν υπάρχει χώρος για όλους μας", θα πω ότι υπό το ισχύον καθεστώς, εγώ συνεισφέρω αναλογικά με τους τζίρους μου, πολύ περισσότερο στη στήριξη και την επιβίωση του ΤΣΜΕΔΕ, από τον cmkapos (εντελώς τυχαίο παράδειγμα-το χρησιμοποιώ μόνο γιατί είναι "παρών" στην κουβέντα και γνωρίζω ότι είναι παλιός). Όταν θα με ακολουθήσουν και άλλοι σαν εμένα, το ταμείο θα καταρρεύσει.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς και πρέπει ναμαστε ασφαλισμένοι. Αλλά η ανεργία είναι υψηλή κ επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των ασφαλισμένων. Επιμένω στην θέσπιση ταμείου ανεργίας κ για μας. Κ φανταστείτε να είναι κάποιος κ άνεργος κ άρρωστος..

Επι 20 χρόνια πληρώνω, τα τελευταία 2 ως ανεργη! Θα προτιμούσα π.χ να υπάρχει δυνατότητα να δηλώσω άνεργη κ να πληρώνονται για κάποιο διάστημα τα βασικα ασφάλιστρα Υγείας κ σύνταξης με χρήση του επικουρικού η' του εφ' απαξ μου (άν έχουμε κατι τέτοιο).Πάντως 4000 κ κατι ψιλα τον χρόνο ούτε άμα ανοίξουν οι δουλειές θα περισσεύουν εύκολα, για τους περισσότερους, δεδομένου ότι οι αμοιβές θα είναι ξεφτίλας και θα γίνει σφαγή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω προλαβει να διαβασω ολες τις απαντησεις του τοπικ, οποτε συγχωρεστε με αν αυτα που θα πω εχουν ξαναειπωθει:

Ως νεος μηχανικος,και ελευθερος επαγγελματιας αδυνατω να πληρωνω καθε εξαμηνο τα 1500+ που μου ζητα το ΤΣΜΕΔΕ για να εχω ασφαλιστικη ενημεροτητα,καλα για τον τομεα της υγειας ειναι ΓΤΠ!

Αν τα χρηματα αυτα τα διναμε σε ιδωτικη ασφαλιση θα ειμασταν βασιλιαδες στην περιθαλψη.

Και μη μου πειτε ως επιχειρημα οτι πρεπει να ειμαι ευγνωμων στο ΤΣΜΕΔΕ που θα με περιθαλψει σε ενα νοσοκομειο σε μια επεμβαση, γιατι αυτο ειναι αυτονοητο και δεδομενο, οποια ασφαλεια και να εχεις ακομα και ο τελευταιος αγροτης του ΟΓΑ το εχει, και ο αλλοδαπος εργατης του ικα επισης.

Αλλα οταν με υποχρεωνεις να προπληρωσω επισκεψεις-φαρμακα-εξετασεις και μετα κανεις ενα χρονο να μου δωσεις καποια απο αυτα πισω, ε σορρυ δεν ειναι αυτη περιθαλψη.

Ευτυχως η γυναικα μου εχει ικα και τα παιδια μου τα ασφαλισα εκει, δωρεαν επισκεψεις σε παιδιατρο-δωρεαν εμβολια.

Αν τα ειχα ΤΣΜΕΔΕ ακομα θα ετρεχα να παρω τα λεφτα μου πισω.(ΤΣΜΕΔΕ Πατρας)

 

Τωρα, γιατι δεν κοιταμε τι κανουν οι αλλοι επαγγελματιες?

Πχ οι δικηγοροι αναλογα με τις υποθεσεις που αναλαμβανουν,κολλανε καποια κουπονια ασφαλισης και στο τελος πληρωνουν τη διαφορα.

 

Οι φαρμακοποιοι ζητησαν απο Λοβερδο να πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες αναλογα με το τζιρο που κανει ο καθενας.

 

Εμεις τα ζωα οι μηχανικοι που ειμαστε?

Γιατι δεν διεκδικουμε κατι αντιστοιχο?

Να πληρωνουμε αναλογα με το τζιρο μας δλδ, ή πχ ενα ποσοστο της αμοιβης να πηγαινει υπερ ασφαλισης κλπ?

 

Ειναι δικαιο εγω που βγαζω καθαρα 10-15Κ το χρονο να πληρωνω το ιδιο ΤΣΜΕΔΕ με το μεγαλομηχανικο που βγαζει 100?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.