Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απόσταση από δρόμο (εντός οικισμού)


Recommended Posts

απόσταση απο δρόμο...

 

παλαιότερα για οικόπεδα <500τμ ηταν επι του ορίου..αργότερα αυτο καταργήθηκε και παίρναμε 3μ..μετα το διάταγμα της υπεραστικής εκει που εχουμε απλές οδούς δεν ορίζει απόσταση....οπότε τι ισχύει 0? γιατί σε ολες τις αλλες περιπτώσεις η απόσταση ειναι ορισμένη είτε εκτός είτε εντός βάσει της υπεραστικής..

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάς για οικισμό κάτω των 2000 τότε η γραμμή δόμησης τοποθετείται σε απόσταση όση το ημιπλάτος του κοινόχρηστου χώρου από τον άξονά του το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 2m (υπόθεση ελάχιστου δρόμου 4m). Σε περίπτωση που υπάρχει ανοιγμένος δρόμος με πλάτος μεγαλύτερο του ορίου ισχύει αυτό που λές δόμηση στο όριο. Εάν απένατντι έχεις κτίσματα τότε απόσταση πλάτους δρόμου από απέναντι κτίσμα. Το ελάχιστο πλάτος δρόμου καθορίζεται από την απόφαση Νομάρχη καθορισμού του συγκεκριμένου οικισμού (δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 4). Αν Ε>500m² τότε το κτίριο σε 2,50m από την γραμμή δόμησης. Μπορεί στην απόφαση Νομάρχη να καθορίζονται και επιπλέον όροι. Για παράδειγμα σε έναν οικισμό που έχω τώρα για Ε>500 καθορίζει απόσταση 5m από άξονα οδού.

Link to comment
Share on other sites

Για οριοθετημένους οικισμούς <2000 κατοίκων

Άρθρο 6 του Π.Δ. 24-4-85 ΦΕΚ 181/δ/3-5-85

 

Για οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων υφιστάμενους του 1923 μη οριοθετημένουςισχύει το Π.Δ. 2-3-81 ΦΕΚ 138/Δ/ 13-3-81.

Σ΄ αυτούς τους οικισμούς δεν ισχύει ως όριο οικοπέδου τα 2,00 μ από τον άξονα του δρόμου ούτε η δόμηση στα 2,50 μ από το όριο του δρόμου σε οικόπεδα μεγαλύτερα των 500 μ2.

 

Παρατήρηση: δεν ξαναδημοσιεύουμε αλλα χρησιμοποιούμε την επεξεργασια για διορθωση edit :avgoust

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι,

κάνω μια μελέτη στην οποία φέρνω σε επαφή το κτίριο που σχεδιάζω με το όριο του οικοπέδου, αλλά σε απόσταση δύο μέτρων υπάρχει το όριο δημοτικής οδού. Δηλ. για να το πω πιο απλά μεταξύ του ορίου μου και του δημοτικού δρόμου διέρχεται τμήμα άλλης ιδιοκτησίας πλάτους 2μ. Επιτρέπεται να φέρω το κτίριο στο όριο του οικοπέδου μου ή πρέπει να το έχω αναγκαστικά στα 2,50μ. από την δημοτκή οδό παρόλο που μεταξύ μας παρεμβάλεται άλλη ιδιοκτησία??Κάθε βοήθεια και γνώμη θα ηταν χρήσιμη!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει, αλλά αφού εσύ δεν έχεις πρόσωπο στον δρόμο, δεν πιστεύω να σε ενδιαφέρει...

Περίμενε μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων με πρόσωπο σε δρόμο Δευτερεύοντα Επαρχιακό, μου είπαν στην Πολεοδομία απόσταση 3,00 μ. από το όριο του δρόμου σύμφωνα με το ΠΔ 209/98

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.