Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στατικό ερώτημα: Πισίνα σε μπαλκόνι


sethgr

Recommended Posts

καλημερα ειμαι καινουριος εδω και ηθελα να κανω μια ερωτηση εχω βαλει στο μπαλκονι μια φουσκωτη πισινα με διαμετρο 2,40 και υψος 0,60 με προχειρους υπολογισμους χωραει περιπου 2 τονους νερο θα εχω προβλημα λετε?? η οικοδομη ειναι απο το 60 περιπου ειμαι στον 3 οροφο και το μπαλκονι ειναι ρετιρε και την εβαλα σε σημειο που δεν εξεχει εξω απο την οικοδομη. ευχαριστω και ελπιζω να μη βρεθω στον απο κατω!!

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρεις τα σχεδία σου να πας σε μηχανικό ο οποίος θα βρει τις παραδοχές και θα απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Για να βρεί σχέδια στατικής μελέτης για πολυκατοικία του 1960 πρέπει να γίνει Αστυνόμος Σαίνης. Επίσης μπετόν από την δεκαετία '60 δηλ. 50 χρόνια μετά σίγουρα δεν θα έχει σχέση με τις τότε αντοχές και πολύ περισσότερο με τις τότε παραδοχές.

 

@sethgr

Με τις διαστάσεις που έδωσες έχεις φορτίο 442kg/m2. Σήμερα (εν έτει 2010) σχεδιάζουμε συνήθως για φορτία πλακών 350kg/m2 και φορτία 500kg/m2 για τους εξώστες. Βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, π.χ αν βρίσκεσαι πάνω από υποστήλωμα, δοκό κλπ. Γι'αυτό καλό είναι να το δεί ένας μηχανικός από κοντά.

Σαν μία ιντερνετική συμβουλή, εγώ μάλλον θα την απέφευγα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως για αυτο ειπα να παει σε μηχανικό. Σε γενικές γραμμες τετοιο βάρος δεν θα πρεπει να μπεί χωρίς μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν βρίσκεσαι σε μπαλκόνι αλλά σε διαμόρφωση - εσοχή ρετιρέ.

Το φορτίο αν γεμίσει η δεξαμενή σου και μπουν και 2 άτομα μέσα ξεπερνάει αρκετά τα 500kg/μ² > 350kg/μ².

Εκ πρώτης όψεως το ζορίζεις αρκετά το πράγμα..

Ίσως αν έκανες μία διαδοκίδωση (με μελέτη πάντα) ώστε να κατανείμεις το φορτίο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια;...

Μου αρέσει πάντως που πρώτα έκανες την κουταμάρα σου και μετά προβληματίστηκες να ρωτήσεις μηχανικό (έστω και μέσω forum)

Link to comment
Share on other sites

Για κοίτα ένα θέμα που έχω ανοίξει με ενυδρείο σε 4ο όροφο!

Στα (+) ότι το φορτίο σου είναι γενικά λιγότερο

Στα (-) ότι η οικοδομή σου είναι παλιά...

 

Συμβουλεύω να μην την γεμίσεις... Συμβουλέψου μηχανικό πριν το κάνεις. Αν σου πει ΟΚ τότε σου ξαναλέω: Μην την γεμίσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά η ερώτηση που μου κάνουν συχνά για τέτοιου είδους "χρήσεων" των εξωστών είναι για αποθήκευση και στίβαγμα καυσόξυλων για τζακι και είμαι αρκετά επιφυλακτικός, ειδικά όταν μου λενε οτι θα βαλουν 2-3 τόνους με πιάνει σύγκρυο. Τελευταία σε κάποιον του έιπα να βάλει τα μισά στο μπαλκόνι του και τα μισα στην αποθήκη του χωρίς να τα στιβάξει σε μεγάλο ύψος αλλά να εκμεταλλευτεί όλο το μήκος του μπαλκονιού.

Link to comment
Share on other sites

η οικοδομη ειναι απο το 60 περιπου ειμαι στον 3 οροφο και το μπαλκονι ειναι ρετιρε και την εβαλα σε σημειο που δεν εξεχει εξω απο την οικοδομη. ευχαριστω και ελπιζω να μη βρεθω στον απο κατω!!

Μιλάμε για μπαλκόνι ή μιλάμε για ταράτσα? Από την περιγραφή βγαίνει ταράτσα. Πρέπει να το δει μηχανικός επιτόπου. Αν ήταν για μπαλκόνι δεν το συζητάμε δεν γίνεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.