Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση σοφίτας εντός ξενοδοχειακού καταλύματος


treloepistimonas

Recommended Posts

Καλήσπερα σας. Συγχωρέστε με αν έχει συζητηθεί και κάπου αλλού το ίδιο θέμα αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Γνωρίζεται αν μπορεί να γίνει τακτοποίηση σοφίτας εντός ξενοδοχειακού καταλύματος η οποία πλέον έχει χρήση δωματίων και η οποία έχει τακτοποιηθεί με βάση το Ν3766/09 του ΕΟΤ. Ρωτάω καθώς ο ιδιοκτήτης έχει εξασφαλιστεί έναντι ΕΟΤ απλά θέλει να είναι "εξασφαλισμένος" και πολεοδομικά. Επιπρόσθετα με ανάγνωση του νόμου και αν δεν έχω παρερμηνεύσει κάτι, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει τακτοποίηση παταριών τα οποία δεν υπάρχουν στην οικοδομική άδεια ή τα οποία έχουν μεγαλώσει έναντι αυτών που απεικονίζονται στην άδεια.

 

Πάντως είναι εμφανές ότι το όλο νομοσχέδιο είναι πραγματικά στο πόδι και καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τελικά η παρανομία σε αυτή τη χώρα ποινικοποιείται , νομιμοποιείται η τακτοποιείται?:razz:

Link to comment
Share on other sites

Έχεις τακτοποιηθεί απέναντι στον ΕΟΤ, όχι όμως πολεοδομικά.

 

Για να μπουν οι σοφίτες στη ρύθμιση, δεν πρέπει να έχεις υπέρβαση του εγκεκριμένου πολεοδομικού όγκου, δηλαδή με απλά γράμματα, να μην έχεις σηκώσει παραπάνω τη σκεπή σου.

Link to comment
Share on other sites

SSOUANIS καταρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, γνωρίζω πως η τακτοποίηση αφορά ότι βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου όγκου του κτηρίου . Επομένως θεωρώ δεδομένο ,ύστερα και από διαβεβαίωση του ιδιοκτήτη ,ότι δεν έχει γίνει υπέρβαση του ύψους . Βέβαια κατά την αποτύπωση του χώρου δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Επομένως πάω κανονικά για τακτοποίηση και πολεοδομικά για πλήρη εξασφάλιση...όσον αφορά στα πατάρια γνωρίζει κανείς τι ισχύει:confused:

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος αυτός είναι η χαρά του παταριού.

 

Από τη στιγμή που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου πολεοδομικού όγκου, ρυθμίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Η χαρά του παταριού και της παρανομίας. Πάλι καλά βέβαια που υπάρχουν και αυτοί οι νόμοι από μια άποψη για να νομιμοποιούμε καμιά παρανομία και να μειώνονται οι εφιάλτες τα βραδια.:P Και ένα ερώτημα οικονομικής φύσεως οι νέοι χώροι δηλώνονται στο Ε9. Σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων πως περιγράφονται.:confused:

Link to comment
Share on other sites

Στις μεταβιβάσεις περιγράφονται ως χώροι που ρυθμίστηκαν με τον 3483/2010.

 

Για το Ε9... Η λογική μου λέει όχι. Δε μπορεί να έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις ιδιοκτησία ρυθμισμένου μεν, παράνομου δε χώρου. Ίσως τότε έπεφτε πάνω στο ΣτΕ ως αύξηση του συντελεστή κτλ κτλ.

Από την άλλη, κάτι αυθαίρετα στην Χαλκιδική και λοιπές περιοχές τα δηλώνεις...

Αλλά γιατί να βασανίζουμε εμείς το μυαλό μας; Ας το ξεκαθαρίσουν οι φίλοι μας οι λογιστές. Που άμα πεις στο φόρουμ τους ότι είσαι μηχανικός πέφτει βρίσιμο, όπως διάβασα σε πολύ παλιά ανάρτηση του Theo...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.