Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σκουριά σε γαλβανισμένα γωνιόκρανα


 
mpantel69

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί γαλβανισμένα γωνιόκρανα που δεν θα έπρεπε να σκουριάσουν, αποβάλουν υγρό σαν σκουριά στα εξωτερικά μέρη κτιρίων ? Έχω παρατηρήσει πως σε επαφή τους με μάρμαρα, το πρόβλημα αυτό είναι πιο μεγάλο και ευδιάκριτο.Είναι τα γωνιόκρανα που παράγουν την σκουριά αυτή ή κάποια χημική αντίδραση κατά την επαφή τους με άλλα υλικά?:confused:

Link to comment
Share on other sites

Η επαφή που παρατηρείς γίνεται στη θέση όπου το γωνιόκρανο είναι κομμένο και επομένως δεν έχει γαλβάνισμα.

Επιπλέον το γαλβάνισμα (που σε όλα τα γωνιόκρανα που ξέρω είναι ψυχρό) δεν είναι "απόλυτη μέθοδος προστασίας". Ακόμη και οι πυλώνες της ΔΕΗ που είναι εν θερμώ γαλβανισμένοι μετά από δύο δεκαετίες σκουριάζουν.

Δεν θεωρώ σωστή την χρήση γαλβανισμένων στοιχείων από λαμαρίνα (γωνιόκρανα, πήχεις εσοχών κλπ) σε μέρη της κατασκευής εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Τώρα που το λες, σε όσες δουλειές (φρεσκάρισμα) έχω παρατηρήσει αυτό το είδος σκουριάς είναι σε περιοχές με αρκετό ψύχος και κοντά σε θάλασσα, οπότε η τοποθέτηση τους εξωτερικά ίσως να μην είναι και απαραίτητη τελικά.Εγώ προσωπικά δεν συμφωνούσα με την τοποθέτηση τους γενικώς και πιστεύω πως ένας καλός σοβατζής μπορεί να κάνει τέλειες γωνίες και χωρίς την χρήση αυτών. Από θέμα φθοράς, εάν χτυπηθεί μια γωνία το σημάδι θα το κάνει με ή και χωρίς γωνιόκρανο.

Link to comment
Share on other sites

...Τώρα που το λες, σε όσες δουλειές (φρεσκάρισμα) έχω παρατηρήσει αυτό το είδος σκουριάς είναι σε περιοχές με αρκετό ψύχος και κοντά σε θάλασσα...

 

Η αλμύρα επιτείνει δραματικά το πρόβλημα της οξείδωσης. Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά το αλάτι της θάλασσας μπορεί με τον άνεμο να φτάσει σε απόσταση χιλιομέτρων από την ακτή. Φυσικά όσο πλησιέστερα στην ακτή τόσο χειρότερα.

 

Οι σοβατζήδες τα προτιμούν γιατί βγαίνει πιο γρήγορα η δουλειά και επειδή δεν απαιτείται ένας μάστορας να ασχολείται μόνο με γωνίες. Όταν δουλεύουν με την μηχανή η εργασία πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα, και μετά όλοι, εργάτες - τεχνίτες παίρνουν από ένα τριβίδι και τρίβουν... Αλλά δεν ξέρουν όλοι να τρίβουν γωνίες χωρίς γωνιόκρανο. Επίσης δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα τραβήξουν αρκετά οι γωνίες.

 

Σε κάθε περίπτωση η σωστή δουλειά γίνεται χωρίς γωνιόκρανο. Εκτός κι αν πρόκειται να γίνουν σπατουλαριστά και θέλουμε να προστατέψουμε τις γωνίες, αλλά φυσικά, αυτό αφορά το εσωτερικό του κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει η περίπτωση να πρόκειται και για ελλατωματική παρτίδα. Σε έργο που κατασκεύασα πρόσφατα σκούριασαν τα γωνιόκρανα μόνο του ενός απο τα πέντε κτίρια. Πάντως το πιθανότερο είναι να συμβαίνει αυτό που αναφέρουν οι προηγούμενοι

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ

 

γι αυτο και στα γωνιοκρανα κάνουμε ειδική επάλειψη. Επίσης η διείσδυση στην ακμές ειναι 3-4 φορές πιο ισχυρή λόγω αεροδυναμικών φαινομένων. Γι αυτο και στο durability design δεν βάζουμε ΠΟΤΕ ακμές προς την έκθεση (θάλασσα).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλησπέρα σας,

Σε σχέση με τα σκουριασμένα γωνιόκρανα, μπορεί κανείς να προτείνει λύση επισκευής και προστασίας; Πρόκειται για παραθαλάσσια οικία με έντονο πρόβλημα στις ακμές. Υπάρχουν εξειδικευμένα συγκεκριμένα υλικά ή καλύτερα συνεργεία ειδικών όπου θα μπορούσαν να επισκευάσουν τέτοιες ζημιές; Έχουμε δοκιμάσει διάφορα υλικά (μονωτικά δύο συστατικών) αλλά το πρόβλημα επανέρχεται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.