Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.3843/10 - Υπολογισμός προστίμου


Spiderman

Recommended Posts

... επιτρέπει ο 3843/10 να δηλωθεί ως αποθήκη η πρέπει να δηλωθεί ως κύριος χώρος ?...

 

Ο νόμος υπάρχει στα downloads - μια πρόχειρη ανάγνωση αρκεί...

 

...θα αφαιρεθούν 500 € από το πρόστιμο κ όχι 250 τελικά.?...

 

Τα παράβολα δεν επιστρέφονται - το αναγράφει ξεκάθαρα. Η μόνη λύση είναι να αποδεχτεί η πολεοδομία δύο παράβολα για την ίδια τακτοποίηση όπως ο ίδιος σημειώνεις. Η νομοθεσία ως τώρα δε θυμάμαι να καλύπτει αυτήν την περίπτωση. Καλύτερα να ρωτήσεις εγγράφως την Πολεοδομία και να περιμένεις να πάρουν απάντηση από το υπουργείο.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κάποια στιγμή είχαν αναφερθεί κάποιες χειρόγραφες διορθώσεις σε λάθος παράβολα και σφραγίδα απ' τη ΔΟΥ...για ρώτησε στην εφορία να είσαι σίγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος υπάρχει στα downloads - μια πρόχειρη ανάγνωση αρκεί...

 

Καλά θα μπορούσες να μην μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις…..Αυτό το υπεροπτικό ύφος που συναντάω στις δημόσιες υπηρεσίες πραγματικά με σκοτώνει!

Τον έχω διαβάσει τον νόμο και πράγματι μιλάει για χώρους που έχουν μετατραπεί σε κύρια χρήση απλά ο συνειρμός μου που μάλλον δεν αποτυπώθηκε σωστά ήταν κατά πόσο χώροι 2μ η 4μ μπορούν να περάσουν ως κύριοι. Τέλος για αυτούς που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο μετά από ερώτηση στην Πολεοδομία όσα τετραγωνικά και να είναι ο χώρος μπορεί να ρυθμιστεί ως κύριος.

Link to comment
Share on other sites

O ss_sk δεν απάντησε ειρωνικά, θέλει να τονίσει ότι όλος ο νόμος συντάχθηκε αποκλειστικά για να καλύψει επιφάνειες που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.

 

Όταν σχεδιάζεις το περίγραμμα του χώρου προς τακτοποίηση συμπεριλαμβάνεις τις μικροαποθήκες. Δεν σχεδιάζεις κάτοψη για να αναγράφεις τον κάθε χώρο ξεχωριστά.

 

Όταν βγάζεις άδεια οικοδομής, το αποθηκάκι σαν κατοικία δεν το μετράς όταν υπολογίζεις τις αμοιβές; Και εδώ κάνεις κάτι παρόμοιο. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υπό τακτοποίηση κατοικίας καθ' υπέρβαση της δόμησης της αρχικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

abstract, ο νόμος είναι γραμμένος άρπα-κολλά, αλλά αναφέρει ξεκάθαρα για χώρους που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης. Τώρα, όπως είπες, αυτό δεν ελέγχεται βάσει κτιριοδομικού, οπότε "όλα τα σφάζω..." αλλά στην υπέυθυνη δήλωση πρέπει να αναφερθεί οτι ο χώρος έχει μετατραπεί σε κύρια χρήση και όχι αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

μπορώ να καταβάλω το υπόλοιπο πρόστιμο μετά την πρώτη δόση , τον τελευταίο μήνα της προθεσμίας , δηλαδή εννιά δόσεις μαζεμένες τον οκτώβριο του 2012 , ακόμα και σε μία μέρα ας πούμε ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν αλλάξει οι τιμές ζώνης όπου ίσχυαν. Απλά ορισμένες περιοχές που ήταν εκτός ΑΠΑΑ (δεν εφαρμοζόταν ο αντικειμενικός προσδιορισμός), εντάχθηκαν σε αυτόν και απέκτησαν Τ.Ζ.

Και αν εννοείς αυτό το τελευταίο, η απάντηση είναι όχι, δεν ισχύουν οι παλιές. Για καταθέσεις φακέλων μετά την 1/1/2011 έχει βγει εγκύκλιος που λέει ότι τα πρόστιμα υπολογίζονται με βάση το νέο καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

O Nίκος Χ. πάντως, υπάλληλος της πολεοδομίας Μαρκόπουλου που είναι μεγάλη ΜΑΜΟΥΝΑ, λέει ότι το διάστημα πρέπει να επιμεριστεί, δηλαδή πότε πληρώνεις την 1η? Μετράς τους μήνες ως την περάτωση του χρόνου, όπου μπορείς να πληρώσεις. Και διαιρείς δια 10.

 

Σε αντίστιχη ερώτηση αν μπορώ να πληρώσω 9 αντί για 10 δεν πήρα απάντηση.

 

? . 1

 

Και αντίστοιχα αν μπορούμε να πληρώνουμε όλα μαζί (δηλαδή μιά δόση, μιά ως 28/4/11 και μια 27/10/12) Πάλι, δεν πήρα καμιά απάντηση........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.