Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος


Μανόλης

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τους νέους συναδέλφους, αλλά και τους παλαιότερους ή και όποιον γνωρίζει αν είναι φυσιολογική η καθυστέρηση της αποστολής της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ.

 

Έδωσα εξετάσεις κάπου στα μέσα Μαρτίου, στο ΤΕΕ της Θεσ/νίκης και ακόμη να έρθει...!!!!

 

Τηλεφώνησα πριν δυο εβδομάδες (Σημειωτέων: είναι κάποια κυρία που απαντά στο τηλέφωνο, η οποία θα έλεγα οτι είναι κάτι παραπάνω από αγενής, μόνο που δεν σε βρίζει όταν παίρνεις για να ζητήσεις πληροφορίες!!!!!) και μου είπε οτι θα σταλεί από τα κεντρικά του ΤΕΕ (Αθήνα) μέσα σε λίγες μέρες. Και όπως καταλαβαίνεται έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε και ακόμη να έρθει....

 

Υ.Γ.: Είναι δυνατό να έχει έρθει το περιοδικό που στέλνει το ΤΕΕ στους μηχανικούς και να μην έχει έρθει η άδεια????

Link to comment
Share on other sites

Σε άτομα που έδωσαν την ίδια μέρα εξετάσεις πήγε η άδεια; Αν όχι, τότε το φαινόμενο είναι γενικευμένο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή.

Αν όμως στους άλλους πήγε και δεν έφτασε μόνο η δική σου, προσπάθησε να πάρεις κατευθείαν στην Αθήνα. Ίσως, απλά να χάθηκε στο ταχυδρομείο...

Link to comment
Share on other sites

Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που έδωσαν εξετάσεις μέσα Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Σε ενημερώνω οτί δεν μου έχει έρθει ακόμα τίποτα,άρα το φαινόμενο είναι γενικό. Επίσης πήρα κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου απάντησαν το ίδιο,με την ίδια 'ευγένεια'. Μάλλον πρέπει να κάνουμε υπομονή, ή να ξαναπάρουμε τηλ. αλλά στην Αθήνα

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας...

 

Σήμερα τηλεφώνησα σε κάποιον γνωστό μου που έδωσε και αυτός εξετάσεις και μου είπε, ότι και σε εκείνον δεν έχει πάει η άδεια.

 

Πήρε τηλέφωνο στην Αθήνα και ρώτησε, και του είπαν ότι ίσως καθυστερήσει κι άλλο η αποστολή, όμως επειδή του είπαν ότι στα μητρώα του ΤΕΕ καταχωρούμαστε από την ημέρα που δίνουμε εξετάσεις, μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο μητρώο του ΤΕΕ (Αθήνα) και να μάθει τον αριθμό μητρώου του ώστε να μπορέσει να κάνει έναρξη...

 

Οπότε όσοι ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε για να μάθετε...

 

Υ.Γ.: Ο τύπος έχει ήδη πάρει και την πρώτη επίβλεψη....

Link to comment
Share on other sites

παιδια νομιζω οτι ο νομος λεει οτι απο την ιδια μερα που βγαινουν τα αποτελεσματα των εξετασεων ειμαστε μελη τεε και τσμεδε,τωρα προφανως παιρνεις τηλ σου λενε τον αριθμο μητρωο σου και πας και βγαζεις σφραγιδα!μετα πας στο τσμεδε και γραφεσε και μετα πας στην εφορια και κανεις εναρξη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλως σας βρηκα (νεος στο φορουμ).

Συντομα ολοκληρωνω τις σπουδες μου κι εχω μπερδευτει, αναφορικα με την υποθεση της Αδειας ασκησεως επαγγελματος.

Για την ακριβεια, ηθελα να ρωτησω το εξης:

Προς τα τελη Ιουλιου, εκτος απροοπτου, γινεται η εξεταση των διπλωματικων εργασιων. Σεπτεμβρη θα μπορω να εχω μια βεβαιωση διπλωματουχου απο τη Γραμματεια. Το θεμα ειναι, αν προλαβαινω να εχω αυτη τη βεβαιωση, για την επομενη εξεταση του ΤΕΕ (θα μου πειτε ακομα δεν εχει ληξει η παρουσα εξεταση κι εσυ ρωτας ποτε θα γινει η επομενη).

Απλα ο προβληματισμος μου εχει να κανει, με το αν το ΤΕΕ μπορει να ζητησει αυτεπαγγελτα τη βεβαιωση απο τη σχολη μου η θα πρεπει να την προσκομμισω εγω (σε ερωτηση μου, ειχα λαβει την απαντηση οτι αυτεπαγγελτα μπορει να ζητηθει μονο το διπλωμα - αν υπαρχει αυτο, οχι μια βεβαιωση - αν ειχα καταλαβει καλα).

 

Η ανησυχια μου, εχει να κανει με την απωλεια των εξετασεων του Σεπτεμβριου, οποτε μετα παει το 02/2009 (πολυ μακρια, οπως εχουν δημιουργηθει τα δεδομενα για εμενα).

Στην πραξη, στο ΤΕΕ υπαρχει περιπτωση παρατασης υποβολης των δικαιολογητικων, αν υπαρξει καποια καθυστερηση (π.χ η γραμματεια της σχολης μου αργει να εκδωσει το πιστοποιητικο και μου το δωσει Οκτωβριο - πολυ πιθανο σεναριο)?

 

Τελος, μια ερωτηση για την αγορα εργασιας.

Στην πραξη, ποσο δυσκολο ειναι να βρει δουλεια ενας νεος μηχανικος, που δεν εχει αδεια ασκησεως επαγγελματος? Και ποσες (ελαχιστες να υποθεσω?) ειναι οι πιθανοτητες να σε δεχτει ενας εργοδοτης οταν δεν εχεις ακομα στα χερια σου τη βεβαιωση οτι εισαι διπλωματουχος (ηθελα να εκμεταλλευτω τους καλοκαιρινους μηνες, μηπως καταφερω και βρω καποια δουλεια).

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και με συγχωρειτε για το μακροσκελες κειμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.