Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συνένωση δύο γεωτεμαχίων αναδασμού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα. Έχω την ακόλουθη περίπτωση:

Δύο όμορα γεωτεμάχια αναδασμου με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό.

Το γεωτεμάχιο 1 έχει εμβαδό 2800 τ.μ. και πρόσωπο 37μ επί της επαρχιακής οδού ενώ το έχει στην κυριότητά του ο ιδιοκτήτης από το 1974.

Το γεωτεμάχιο 2 έχει εμβαδό 4400 τ.μ. και πρόσωπο 53μ επί της επαρχιακής οδού ενώ το έχει στην κυριότητά του ο ιδιοκτήτης από το 1983.

Και τα δύο γεωτεμάχια δεν προέρχονται από κλήρο (είναι ιδιοκτησίες).

Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να κατασκευάσει βιοτεχνικό κτίριο και απαιτείται πρόσωπο 40μ (με επιφύλαξη) για είσοδο-έξοδο ή για κόμβο στην επαρχιακή οδό.

Μπορούν να συνενωθούν αυτά τα δύο γεωτεμάχια ώστε να προκύψει ένα ενιαίο γεωτεμάχιο έκτασης 7200 τ.μ. με πρόσωπο 90μ επί της επαρχιακής οδού; Αν ναι δυνάμει ποιου νόμου ή διατάγματος μπορεί να γίνει αυτό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντησή σας...

Link to comment
Share on other sites

To ένα εκ των δύο είναι άρτιο κατά κανόνα. Μπορεί να συνενωθεί με το άρτιο κατά παρέκκλιση των 2800 για βελτίωση αρτιότητας. Υπάρχει νομολογία αλλά δεν είναι το θέμα σου αυτό. Αυτή τη περίπτωση ΔΕΝ την αρνείται κανείς.... γιατί ανησυχείς?

Link to comment
Share on other sites

Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που ρώτησα αρχικά μου είπαν ότι το γεωτεμάχιο 1 δεν μπορεί να πάρει βεβαίωση για είσοδο-έξοδο ή κόμβο μιας και έχει πρόσωπο μικρότερο των 40 μέτρων γι' αυτό και ρώτησα για τη συνένωση, για να αντιμετωπιστούν τα δύο γεωτεμάχια του αναδασμού ως ένα ενιαίο.

Στη συνέχεια όμως, πάλι από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μου είπαν ότι επειδή και τα δύο γεωτεμάχια ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη θα δώσουν και για τα δύο βεβαίωση για είσοδο-έξοδο ή κόμβο.

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα εκδοθεί οικ. άδεια τα γεωτεμάχια αυτόματα συνενώνονται οπότε στη συνέχεια θα ζητήσεις άδεια κόμβου για το ενιαίο πλέον γήπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.