Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θάνατος επιβλέποντα και ρευματοδότηση


Recommended Posts

Καλησπέρα.Είμαι νέος στο χώρο των αδειών.Μου τέθηκε το εξής ζήτημα:σε οικοδομή που είναι στα τελειώματα, ο μηχανικός ξαφνικά πεθαίνει ενώ η οικοδομή δεν έχει πάρει τελικό ρεύμα.Ποιά διαδικασία ακολουθώ ως νέος μηχανικός της οικοδομής;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα gkaram, καλώς ήλθες στο φόρουμ. Την διαδικασία δεν την γνωρίζω. Όμως μετά βεβαιότητος ο θανών δικαιούται την αμοιβή επιβλέψεως για το τμήμα του έργου που επέβλεψε (Δες και το σχετικό του Αρείου Πάγου περί μελέτης). Αν το πληρώθηκε ήδη, καλύτερα. Προφανώς θα χρειάζεται Τεχνική Έκθεση, Υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του έργου σχετικά με το εκτελεσθέν τμήμα του έργου κλπ. Εύχομαι να μην χρειάζεται δικαστική απόφαση... (θα ήταν παράλογο εξάλλου).

Φυσικά η όλη διαδικασία είναι αναθεώρηση αδείας λόγω αλλαγής επιβλέποντα...

 

Καλό ξεμπέρδεμα! :)

Link to comment
Share on other sites

gkaram καλημέρα.

Όπως σωστά αναφέρει και ο Αλέξης, οι κληρονόμοι του αποβιώσατος συναδέλφου δικαιούνται την αμοιβή επιβλέψεως για το τμήμα του έργου που επέβλεψε ο θανών.

Θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού. Τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, δήλωση ανάθεσης, δήλωση ανάληψης, αλλαγή ονομάτων στο αστυνομικό τμήμα κ.λ.π.

Μπορείς να ρωτήσεις και στην πολεοδομία (το πιθανότερο είναι να κάνουν αυτοψία)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημερα συναδελφοι

 

Μου εχει τυχει η εξης υποθεση. Υπαρχει μια οικοδομη που ειναι πληρως κατασκευασμενη και η αδεια της δεν ειναι πλεον σε ισχυ. Ο επιβλεπων μηχανικος της Ο.Α. εχει πεθανει, και η αμοιβη επιβλεψης δεν εχει πληρωθει. Απο μενα ζητηθηκε να ολοκληρωσω τη διαδικασια ηλεκτροδοτησης. Μπορει καποιος να με συμβουλευσει πως ακριβως πρεπει να το χειριστω?

Link to comment
Share on other sites

Θα ζητησεις να γίνει αλλαγη επιβλέποντα, θα υπολογίσεις αμοιβές επίβλεψης σα να έγινε τώρα το έργο.

Θα χρειαστεί να αποδείξεις ότι ο φέρων οργανισμός (μπετά) έγινε μέσα στην διάρκεια ισχύος της άδειας (τιμολόγια σκυροδέματος, ένσημα ΙΚΑ, φάση εργασιών).

Link to comment
Share on other sites

Οταν θα κανω αιτηση για αλλαγη επιβλεποντα, απο ποια φαση πρεπει να δηλωσω οτι εχω αναλαβει την επιβλεψη? Θα πω οτι ανελαβα την οικοδομη αποπερατωμενη και μετα στην τεχνικη εκθεση της ηλεκτροδοτησης θα δηλωσω οτι ολα κατασκευαστηκαν βασει των εγκεκριμενων μελετων? Απο την αλλη, θα καταθεσω μια διαφορετικη αιτηση για αναθεωρηση ως προς την αλλαγη επιβλεποντος και μια διαφορετικη σε δευτερο χρονο για τη ρευματοδοτηση?

Link to comment
Share on other sites

Nα σου πω την αλήθεια, δεν μπορώ να σου πω τι στάδιο να βάλεις, μια και δεν μου το ζήτησαν τις 2 φορές που έκανα κάτι τέτοιο...

Στην αίτηση ζήτα μόνο αλλαγή επιβλέποντα χωρίς να αναφέρεσαι σε φάση εργασιών...

Πλην όμως, αν σου ζητηθει να γράψεις σε ποια φάση εργασιών αναλαμβάνεις την επίβλεψη, βάλε καλύτερα κάτι ανώδυνο, βαφές ή δάπεδα πχ... μια και δεν ξέρεις τι έκανε ο προηγούμενος μηχανικός σε μπετά και σίδερα. Έτσι, ίσως μειωθεί και λίγο η αμοιβή επίβλεψης.

Όσο για τις αιτήσεις, καλό είναι να κάνεις πρώτα την αίτηση για αλλαγή επιβλέποντα και όταν αναθεωρήθεί η άδεια, να προσκομήσεις τις πληρωμές επίβλεψης και να ζητήσεις ρευματοδότηση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.