Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασία για δεύτερο μετρητή ΔΕΗ


vkapel

Recommended Posts

Παιδιά σε περίπτωση που έχουμε ένα διώροφο με ένα διαμέρισμα ανά όροφο, αλλά έχει μία παροχή για όλο το κτίριο και θέλει ο ιδιοκτήτης να γίνουν μία ανά διαμέρισμα η διαδικασία ποια είναι. Το κτίριο είναι του 1985 και έχει άδεια.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστούν 2 νέοι μετρητές. Ένας για το διαμέρισμα και ένας για το κοινόχρηστο.

Η ΔΕΗ θα ζητήσει το έγραφο της εφορίας (βεβαίωσηκαι επιπλέον θα χρειαστεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου και δήλωση μηχανικού για τα τετραγωνικά μέτρα (διαμερίσματος και κοινοχρήστων) για να σου δώσει ο Δήμος το ΤΑΠ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 διαμερίσματα, ένα στον κάθε όροφο και προφανώς θα υπάρχει και ένα κοινόχρηστο ρολόι. Αυτός ενδιαφέρεται να βάλει ακόμα ένα ρολόι για το δεύτερο διαμέρισμα γιατί αρχικά δεν είχε βάλει. Αυτό είναι το όλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Εξακολουθούν να ισχύουν τα ίδια που σου είπε ο συνάδελφος παραπάνω. Για να υπάρχει όμως μια παροχή για δύο διαμερίσματα είναι λίγο ύποπτο... Μήπως έγιναν 2 εκ των υστέρων;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από ότι είδα τελικά το ισόγειο διαμέρισμα και μία αποθήκη με w.c. κ αι ένα άλλο χώρο στον Α' όροφο που δεν λέει τι είναι, είναι δηλωμένα με τον νόμο Τρίτση. Βέβαια στην πράξη έχει κάνει και άλλη αυθαιρεσία στον Α΄όροφο μετά την δήλωση με τον νόμο (ήταν δώμα και το έκανε διαμέρισμα). Όλο το κτίριο έχει ένα ρολόι. Θέλει άλλο ένα ιδιόκτητο ρολόι για τον Α' και δεν ξέρω αν χρειάζεται άλλο ρολόι για κοινόχρηστο (όμως δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι). Αν πάει στην ΔΕΗ θα πάρει ρεύμα για την αποθήκη, ή έστω αν κάνω μία ρύθμιση με τον 3843 για την αποθήκη στον Α'; Όμως οπως ειπα υπάρχει και ο υπόλοιπος μη δηλωμένος χώρος στον Α' όροφο.

Τι πρέπει να γίνει;

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλημέρα,

 

Ένα ακίνητο με ένα ρολόι χωρίστηκε σε δύο. Ποια η διαδικασία να βάλουν χωριστό ρολόι;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα! Η απορία μου αφορά παλιά κατοικία προ του '75 στην οποία έγινε προσθήκη ορόφου κανονικά με άδεια το 1980 και θέλει ο ιδιοκτήτης να πάρει δεύτερο μετρητή ηλ. ρεύματος γιατί μέχρι τώρα είχαν ένα. Στην άδεια της προσθήκης φαίνεται ότι πρόκειται για δύο κατοικίες (μια στο ισόγειο και μια στον όροφο), καθώς υπάρχει εξωτερική σκάλα, φαίνονται δυο είσοδοι και ο κάθε όροφος έχει μπάνιο, σαλόνι και κουζίνα ξεχωριστά. Ακόμη προστέθηκαν μεταγενέστερα ένα WC και μια αποθήκη,  έγινε υπαγωγή στο Ν.4178/13 και το πρόστιμο πληρώθηκε εφάπαξ. Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει τι χαρτιά χρειάζονται για να πάρει δεύτερο μετρητή? Συγχωρέστε με αν κάτι δεν το περιγράφω σωστά αλλά είμαι νέα στο επάγγελμα.

Link to comment
Share on other sites

Για δες εδώ. Υπόψη ότι για να έρθει η ΔΕΗ, να εγκαταστήσει ρολόι και να συνδέσει, θα πρέπει ο ηλεκτρολόγος να έχει φτάσει το παροχικό μέχρι το σημείο που θα σου υποδείξει η ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ (εκεί που θα μπει και ο μετρητής). Μην ξεχάσετε το 1.5mm2 καλώδιο για το νυχτερινό (αν ζητήσετε Γ1Ν τιμολόγιο), αν και νομίζω ότι πια βγαίνουν παροχικά, που το περιλαμβάνουν.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γειά σας ...
Πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθεια σας..
Εμεις δεν εχουμε αδηλωτα τμ ..
-- Θέλουμε 2 μετρητες - (μαλλον,  παροχη ρολοι -εχει κανονικη)  της ΔΕΗ στο ίδιο Διαμέρισμα -- πολυκατοικίας 


Το Νοικιασαμε φετος  - αλλα  κλεισαμε τα δυο δωματια και τα καναμε μια ενιαία αποθήκη για τα επιπλα μας. 
- Σε αυτα τα δωματια αποθηκη θελουμε το 2ο μετρητη ρευματος  για να μην μπερδευόμαστε με την καταναλωση ρευματος  με τους ενοικιαστες οι οποιοι κανουν μεταφορα το ρολοι στο ονομα τους για τους ευνόητους λογους..!!
Τα δωματια αποθηκη θα παραμενουν στην δικη μας χρήση 
Το καλο ειναι οτι βγαινουν 2 πορτες στο προχωλ του διαμερίσματος με μια εξωτερική πορτα - οποτε δεν ενοχλειτε κανεις ..

  • οταν κλεισαμε με γυψοσανιδα - αφησαμε τον 1οπινακα ρευματος στη παλια θεση και τραβηξαμε και καινουργιο 2ο πινακα ρευμ στα δωματια αποθηκη..!!

 

  • Μας πρότειναν ενδιάμεσο αλλά δεν θέλουμε να ενοχλούνται οι ενοικιαστές ( πρόσθεση - αφαίρεση kw κλπ) - και εμείς να ασχολούμαστε άνετα με τη  δικη μας αποθήκη και το δικο μας ρευμα) αφου εχει ξεχωρη πορτα 

- Το διαμέρισμα δηλωμενα 120 τμ   νοικιάζεται  και δηλωνεται στο taxis net me to συνολο των ΤΜ - alla τωρα πρεπει και εκει να τα αφαιρεσουμε -  και στο  συμβολαιο ενοικιαστη να αναγραφει λιγοτερα τμ- (ΠΧ. 90τμ και 30τμ +την εσωτερικη Αποθηκη του διαμερισματος) και να φωτιζονται με διαφορετικο ρολοι?? Μετρητη μαλλον ?
Θελουμε ολα να γινουν σωστα- νομιμα
Εχουμε πελαγώσει ..  ζητούμε τη βοήθεια σας 
ποιες διαδικασίες χρειάζονται?
Τι κάνουμε ? 
Χρειαζετε μόνο μια υπεύθυνη δήλωση (οτι δεν νοικιαζουμαι όλο το σπιτι??) .. και που..?
και μετά ......Ποιους θα χρειαστουμε ,,! πχ ηλεκτρολογο μονο? η και Π.μηχανικο? ή .... 

- Τι  χαρτιά χρειάζονται για να γίνει αυτό? (για το 2ο μετρητη?)
ξερετε το κόστος.. ..
 Τι μας προτείνετε εσεις?
 

-
Σας ευχαριστώ  εκ των προτέρων  για τον χρόνο σας

ΥΓ.σας βάζω και ένα σκίτσο γρήγορο ..που το στείλαμε  σε ενοικ.. 

κατοψη διαμερισμα σπιτι για 2 μετρητες  ενα Ρολοι Παροχη Ρευμα_01 .jpg

Edited by STimotheou
λαθος συντακτικο προτασεων σορρυ.. :)
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.