Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Περί τοποθέτησης τροχοβίλλας


giorgoskl

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα παλιό λυόμενο εξοχικό το οποίο λόγω κακής συντήρησης έχει καταστεί ασύμφορο να επισκευαστεί. Σκεφτήκαμε λοιπόν με τον αδερφό μου στη θέση του να εγκαταστήσουμε δύο τροχοβίλλες μιας και είναι αρκετά οικονομικές (έπειτα έρευνα αγοράς που κάναμε).

Το οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό και δεν είναι αυθαίρετο. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η τροχοβίλλα συνίσταται σαν οικονομική λύση και αυτό γιατί οι έμποροι σου τάζουν λαγούς με πετραχείλια. Μπορεί μια τροχοβίλλα να χρησιμοποιηθεί σαν κατοικία με ότι αυτό συνεπάγεται? Μπορώ να έχω μόνιμη εγκατάσταση ρεύματος, νερού κτλ? Χρειάζεται άδεια για να "ακουμπήσουν" σταθερά οι τροχοβίλλες στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα giorgoskl. Μόλις πρόσφατα έκλεισε ένα θέμα εξαιτίας μίας αντίστοιχης ερώτησης ...οπότε θα χρειαστείς αρκετή τύχη για να έχει καλή εξέλιξη το δικό σου... Νομίζω πάντως ότι όλες οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί παλιότερα σε διάφορα νήματα του φόρουμ. Κάνε μια αναζήτηση και τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα AlexisPap. Δεν είχα κάποια τύχη με την αναζήτηση, οπότε αν θέλεις η όποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Δεν νομίζω ότι έχω κάποια σχέση με το link που παρέθεσες μιας και ο φίλος έκανε ερώτηση για οικόπεδο μη άρτιο και εκτός σχεδίου. Στη δική μου περίπτωση το οικόπεδο είναι εντός σχεδιού με λυόμενο καθ΄όλα νόμιμο και με ισχύουσα σύνδεση ρεύματος και νερού. Η Ουσία της ερώτησης μου είναι αν μπορώ να αντικαταστήσω το ήδη υπάρχον σπίτι με μια τροχοβίλλα και άν χρειάζεται άδεια για αυτό. Η ερώτησή μου δεν έχει σκοπό να βρώ κάποιο παραθυράκι για να κάνω τη δουλειά μου. Ευχαριστώ και πάλι.

 

@AlexisPap.

 

Από ότι διάβασα μάλλον η λέξη "τροχοβίλλα" είναι taboo στο forum. Κατάλαβα κάποια πράγματα από παρόμοιες ερωτήσεις ιδιωτών.

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι χρειάζεται άδεια και φαντάζομαι και το λυόμενο που υπάρχει έχει άδεια τύπου λυόμενου με τις εγκρίσεις κα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για άδεια τύπου λυόμενου Επομένως με την αντικατάσταση από την τροχοβίλα (διάβασε ότι έχει υποθεί στο φορουμ παλαιά)τα δεδομένα αλλάζουν και προφανές είναι σαν να γκρέμιζες ένα σπίτι και στην θέση έκτιζες ένα άλλο το οποίο απαιτεί νεα άδεια οικοδομής

Link to comment
Share on other sites

Από ότι διάβασα μάλλον η λέξη "τροχοβίλλα" είναι taboo στο forum. Κατάλαβα κάποια πράγματα από παρόμοιες ερωτήσεις ιδιωτών.

 

Αγαπητέ giorgoskl, δεν υπάρχουν ταμπού. Υπάρχουν μόνο ορισμένοι συμπολίτες μας που δεν έχουν καταλάβει τι είναι το φόρουμ και σε ποιους απευθύνεται. Πιστεύουν ίσως ότι εδώ παρέχονται υπηρεσίες μηχανικού, ή παραθυράκια για να την"σκαπουλάρουν" από την νομιμότητα. Είναι φυσικό να απογοητεύονται. Και ευτυχώς που είναι έτσι.

Αλλά, φυσικά, όλα αυτά δεν αφορούν εσένα...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γειά σας, θα ηθελα να ρωτήσω, εχω ενα οικοπεδο κ θέλω να βαλω εναν οικίσκο σαν εξοχικό, αν το τοποθετήσω πανω σε εναν άξονα κ καλα σαν τρέιλερ θα χρειαστώ οικοδομική αδειά? κ πριν το τοποθετήσω μπορώ να βγάλω ρεύμα χωρίς κτήριο στο οικοπεδό? ειναι σε κατηκήσιμη περιοχή?? ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα να χαιρετήσω και εγώ όλα τα μέλη του forum και να ευχηθώ μια Καλύτερη Χρονιά. Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της κατασκευής προκατασκευασμένων και μεταφερόμενων οικιών και πιστεύω πώς ίσως κάποια σχόλια μου μπορούν να φανούν χρήσιμα για ορισμένους. Καταρχήν θα πρέπει να κάνουμε έναν βασικό διαχωρισμό . Αυτόν μεταξύ τροχοβίλας και μεταφερόμενης οικίας. Η τροχοβίλα είναι ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟ , μια τροχήλατη κατασκευή την οποία διέπουν ΟΛΟΙ οι νόμοι και οι ρυθμίσεις του υπουργείου Συγκοινωνιών περί ρυμουλκούμενων . Εκεί υπάγεται και από εκεί ελέγχεται. Μπορεί να ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ σε κάθε ιδιόκτητο οικόπεδο (με σχετική άδεια στάθμευσης) και να μετακινείται εντός του οικοπέδου όταν αυτό ζητηθεί από την αρμόδια αρχή. Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται οικία και ΔΕΝ μπορεί να ρευματοδοτηθεί ή να υδροδοτηθεί ΝΟΜΙΜΑ. Εάν συνδεθεί σταθερά επί του εδάφους (αφαιρέσουμε τροχούς ή συνδέσουμε αποχέτευση ή , ή , ή..) τότε θεωρείται σταθερή δόμηση και ελέγχεται από τα Πολεοδομικά όργανα. Οι τροχοβίλες είναι εισαγόμενες κατασκευές και συνοδεύονται από τα χαρτιά εισαγωγής, την πιστοποίηση τους, την απόδειξη αγοράς από τον έμπορο και φέρουν ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟΥ όπως κάθε ρυμουλκούμενο. Οι μεταφερόμενες οικίες είναι οι κατασκευές που βλέπετε καθημερινά στους εκθεσιακούς χώρους μας και μοιάζουν λόγω του σχήματος τους με τροχοβίλες (για την εύκολη μεταφορά τους στον χώρο του πελάτη) και που οι περισσότεροι «συνάδελφοι » εκτελώντας χρέη νομοθέτη και νονού τις βαφτίζουν τροχοβίλες. ΔΕΝ είναι τροχοβίλες, ΔΕΝ είναι ρυμουλκούμενες, ΔΕΝ έχουν αριθμό πλαισίου, ΔΕΝ έχουν πιστοποίηση από το υπουργείο συγκοινωνιών λόγω του ότι είναι οικίες και όχι οχήματα. Εάν τοποθετηθεί χωρίς οικοδομική άδεια χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετη δόμηση και ελέγχεται από τα Πολεοδομικά όργανα. Μην ακούτε τον κάθε έμπορο ή κατασκευαστή τι σας λέει προκειμένου να πουλήσει. Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές και ενημερωθείτε (πιστεύω να τα καταφέρετε). Σας ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλησπέρα σας!

Σχετικά με τα προκατασκευασμένα σπίτια , παρατήρησα λοιπόν ότι αναφέρεται πως για αυτές τις κατασκευές που αναφέρουμε τροχοβίλες απαιτείται πολεοδομική άδεια. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν ένας τροχήλατος ξύλινος οικίσκος, ο οποίος δεν θα έχει βάση από μπετόν, αλλά μόνο μια μεταλλική βάση θεωρείται πως χρειάζεται πολεοδομική άδεια;

Σας παραθέτω το link από το παράδειγμα που διαφήμιζε ο Παπαδάκης το τελευταίο μήνα στον Αντ1, γιατί είναι κάτι σχετικό με αυτό που σκεφτόμουν.  http://www.elaton.gr/68F0D60C.el.aspx

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Τροχήλατο σημαίνει όχημα ή ρυμουλκούμενο και παίρνει άδεια από το Υπ. Συγκοινωνιών. Πχ τροχόσπιτο. Αν δεν παίρνει τέτοια άδεια τότε θα θέλεις άδεια. δόμησης για κτίσμα. Οπότε το τι λέει η διαφήμιση με το τι πραγματικά συμβαίνει έχει διαφορά. Προσωπικά δεν σου συνιστώ να το ρισκάρεις σε καμία περίπτωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.