Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Inventor 2008 curve points


mdermez

Recommended Posts

:confused: Καλησπέρα σε όλους. Όποιος ξέρει να χειρίζεται καλά το inventor ας βοηθήσει διότι έχω κολλήσει. Θέλω να σχεδιάσω μια καμπύλη της οποίας γνωρίζω τα σημεία. Το ζητούμενο είναι οτι επίσης θέλω να μπορώ να μεταβάλλω αυτά τα σημεία και να ανανεώνεται αυτόματα και η καμπύλη (link). Το inventor δε μου δίνει τέτοια δυνατότητα - δεν κάνει link για τα σημεία, παρά μόνο εισαγωγή τους.

 

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίο να μπορώ να ανανεώνω την καμπύλη? (εγω σκέφτηκα οτι αν δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής καμπύλης με βάση εξίσωση - δε ξέρω αν γίνεται - θα μπορώ να παραμετροποιήσω τις μεταβλητές της εξίσωσης (παραμετροποίηση με excel) και να μεταβάλλω την καμπύλη αλλάζοντας μόνο τις μεταβλητές.

 

Γράψτε και εσείς ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Παλιότερα είχα φτιάξει κάποιο υποπρόγραμμα το οποίο "έστελνε" από το Excel σημεία με χ,ψ συντεταγμένες αλλά στο Autocad και όχι στο Inventor.

 

Με την ανανέωση της λίστας των σημείων (δυναμικά μεταβαλλόμενη) , και το πάτημα ενός κουμπιού , σχεδιαζόταν η νέα καμπύλη.

 

Αν νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσει, ευχαρίστως να το αναζητήσω.

Link to comment
Share on other sites

Και το Inventor διαθέτει δυνατότητες παραμετροποίησης μέσω VBA που και το ίδιο διαθέτει. Περισσότερες λεπτομέρειες και υλικό για μελέτη υπάρχει εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Στην εντολή Insert-> Points μπορείς να κάνεις εισαγωγή σημείων από Excel, έπειτα αλλάζοντας τα δεδομένα στο excel ενημερώνεται και η καμπύλη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.