Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια περιτοίχισης αγροτεμαχίου


Recommended Posts

παρακαλώ μπορείτε να μου αναφέρετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση άδειας περιτοίχισης αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου.

Εάν ο ιδιοκτήτης είναι ταυτόχρονα & ο μηχανικός του έργου, κερδίζει το ΦΕΜ και το ΦΠΑ όπως συμβαίνει με τις οικίες. αν ναι σε ποια εγκύκλιο να κοιτάξω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε να περάσεις δασαρχείο και αρχαιλογία πρώτα. Από σχέδια δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο τα όρια του οικοπέδου που θα ταυτίζονται με τα σχέδια τα εγκεκριμένα από δασών και αρχαιολογία. Αναλόγως περιοχής μπορέι να θέλει και άλλες εγκρίσεις.

Για τα ΦΕΜ κλπ πιστεύω ότι ισχύοθν τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το ΦΕΜ, εξαρτάται και από την εφορία στην οποία θα πέσεις. Εγώ για ένα τοπογραφικό είδα κι έπαθα να τους πείσω οτι δικαιούμαι να μην πληρώσω ΦΕΜ. Στεκόντουσαν σε μια φράση μέσα στον νόμο που έλεγε "τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές κλπ μελέτες προκειμένου για την ανέγερση κατασκευής" ενώ εγώ ήθελα σκέτο τοπογραφικό (για πράξη αναλογισμού) που δε συνόδευε άδεια για οικοδομή. Τελικά τα κατάφερα (με υποστήριξε και το δικαστικό τμήμα του ΤΕΕ) αλλά δεν ξέρω τελικά αν άξιζε η ταλαιπωρία (το ποσό δεν ήταν και τόσο μεγάλο).

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η περίφραξη γηπέδων εκτός σχεδίου μπορεί να γίνει με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και δεν απαιτείται έκδοση Ο.Α. Άρα, δεν έχεις να πληρώσεις αμοιβές, ΦΕΜ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

"3. Ως εργασίες δόμησης Μικρής Κλίμακας, πέραν των αναφερομένων στο άρθρο 22 παρ. 1 του ΓΟΚ `85, καθορίζονται οι εξής περιmώσεις δομικών εργασιών:

α. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ένα μέτρο (1,00μ.) ή περίφραξη γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Επίσης οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει μια περιτοίχιση γηπέδου άπό λιθοδομή και πέρασε σαν μικρής κλίμακας και δεν μου ζητήθηκαν αμοιβές αλλά έχω κάνει και μεγάλη σε μήκος περιτοίχιση γηπέδου με μπετό και ήθελε τοπογραφικό με σημειωμένη τη θέση της περιτοίχισης, αναλυτικό προΰπολογισμό από όπου προκύπτουν οι αμοιβές, τεχνική περιγραφή, ενδεικτική τομή της περιτοίχισης και τα κλασσικά συμβόλαια, δασαρχείο, αρχαιολογία, υποθηκοφυλακείο. Αν ψάξεις στον κώδικα τον αλφαβητικό κοίτα για περιφράγματα και τα λέει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

..άπό λιθοδομή και πέρασε σαν μικρής κλίμακας ..

 

Σε αυτην ακριβως την περιπτωση , πρεπει το γηπεδο να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο ?

Link to comment
Share on other sites

Στη περίπτωση της μικρής κλίμακας για περίφραξη γηπέδου εκτός σχεδίου χρειάζεται να πληρωθεί και ΙΚΑ; και πως θα υπολογιστούν τα ημερομίσθια;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.