Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος προ 1955


jimis9497

Recommended Posts

Το βρήκα τελικά είναι η με αριθμ. πρωτ. 53125/25-8-2008 Εγκύκλιος 39 του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

http://www.synigoros.gr/pdf_01/6958_1_xrisiktisia_egyklios.pdf

 

Αναφερει καπου για βεβαιωση παλαιοτητας κ δεν το ειδα??? Σε αλλο δημο που ρωτησα μου ειπαν οτι δινουν κανονικα τετοια πιστοποιητικα...Ρε που μπλεξαμε....

 

 

νομιμοποίηση-πιστοποίηση νόμιμου περιγράμματος προ 55

 

1 αίτηση ιδιοκτήτη

2 δηλώσεις ανάθεσης-ανάληψης

3 τοπογραφικό διάγραμμα

4 αρχιτεκτονική μελέτη

5 τεχνική-αιτιολογημένη

6 φωτογραφίες

7 υπεύθυνη δήλωση χρόνου κατασκευής

8 ταυτότητα αιτούντος

9 καταστατικό (αν είναι εταιρεία)

 

Ως αμοιβές μηχανικών βάζουμε αποτύπωση υπάρχοντος στα γνωστά προγράμματα.

 

Μόλις είδα ότι τα αναφέρει ήδη ο earling.

 

Δλδ αν προκειται για αδεια κατεδαφισης πρεπει εκτος απο τις αμοιβες της κατεδαφισης να πληρωθουν κ αμοιβες αποτυπωσης αρχιτεκτονικων κτλ?? Και η "υπευθυνη δηλωση χρονου κατασκευης" τι ρολο βαραει...Αν δλδ το κτηριο υπαρχει 150χρονια θα υπογραψει δηλωση ο προπροπροπαππους του σημερινου ιδιοκτητη....Μιλαμε για τετοιο κτησμα...Τι να γραφει δλδ στη δηλωση...???Εχει αλλαξει χερια 3-4 φορες τα τελευταια 10 χρονια...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

terry δεν αναφέρει τίποτα για βεβαιώσεις παλαιότητας. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να πει τίνος είναι το κτίριο. Μπορεί όμως να αποφανθεί αν το κτίριο αυτό στον Δήμο του είναι προ του 55.

 

 

Την υπεύθυνη δήλωση ας την κάνει ο ιδιοκτήτης

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε μου Αρη εγω το καταλαβαινω...Αυτοι στο Δημο Σφακιων δεν το καταλαβαινουν..Μιση ωρα μιλουσαμε το πρωι στο τηλεφωνο και δεν μπορουσαν να αντιληφθουν τι τους ελεγα...Ο ενας μου εδινε τον αλλο...Μαλλον μια επισκεψη μου ειναι απαραιτητη.....Δεν χρειαζεται η βεβαιωση παλαιοτητας για να βγει η αδεια κατεδαφισης...??? Το ειχαμε συζητησει κ προχθες...Συναδελφος, μου ειπε οτι σε παρομοια περιπτωση δεν του ζητησαν τετοια βεβαιοτητα για αδεια κατεδαφισης...Απλα απο τις φωτο φαινοταν η παλαιοτητα του κτηριου...

 

Οσο για τη διαδικασια νομιμοποιησης που εχω επισυναψει παραπανω?? Πρεπει να γινει ανεξαρτητη διαδικασια με ολα τα δικαιολογητικα που αναφερει???Αν υπαρχει η βεβαιωση απο το Δημο ειμαστε οκ ετσι???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα ήθελα να ρωτήσω τί χρειάζεται να γίνει στην παρακάτω περίπτωση.Εντός οικισμού υπάρχει διώροφο κτίσμα προ του '55. Σε αυτό έχει γίνει προσθήκη κατ' επέκταση πριν το 1983. Δεν υπάρχει πρόβλημα σε κάλυψη και δόμηση. Επίσης στο ίδιο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί 2 αποθήκες πριν το 1983. Το 2004 πέτρινη περίφραξη και κιόσκι με σκεπή.Δεν υπάρχει άδεια για τίποτα. Πόσο στοιχίζει μια τέτοια νομιμοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

εννοείται.

 

ΤΟΠ - ΑΡΧ (αποτυπώσεις) και ότι άλλο ήθελε απαιτηθεί βάσει του λόγω που θες να κάνεις πιστοποίηση νομιμοποίηση περιγράμματος προυφιστάμενου του 55.

Link to comment
Share on other sites

Για ενυπόθηκε δάνειο σε πολυώροφο κτίριο στην Αθήνα, που κατασκευάστηκε το 1934 περίπου, η Τράπεζα ζητάει την Οικ.Α η οποία δεν υπάρχει. Έγινε αναζήτηση στο αρχείο της Πολεοδομίας και εκδόθηκε βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυτής της περιόδου. Η Τράπεζα ζητάει βεβαίωση ότι το κτίριο προϋφίσταται του 1955. Ο ιδιοκτήτης προσκομίζει στην Πολεοδομία βεβαίωση της ΔΕΗ ότι το κτίριο ηλεκτροδοτείται από το 1936 με τον συγκεκριμένο αριθμό παροχής αλλά η υπηρεσία απαντάει ότι δεν αρκεί η βεβαίωση αυτή και θέλει έκθεση φωτοερμηνείας (!!!). Προσκομίζει ασπρόμαυρες φωτο της εποχής που δείχνουν τα τότε μέλη της οικογένειας έξω από το κτίριο και αναγράφουν στο πίσω μέρος, με μολύβι, όπως γινόταν την εποχή εκείνη, το έτος φωτοληψίας και η απάντηση είναι ... η αναμενόμενη, δηλαδή ότι μπορεί να τα έγραψε ο ίδιος (!!!).

 

Θα περιγράψω και το τελευταίο "κουφό" της ιστορίας. Πάει στη ΓΥΣ, επιλέγει την περιοχή και το έτος (1945), πληρώνει και παραλαμβάνει μεγέθυνση ...κάποιας ορεινής περιοχής της Ελλάδας με ένα μικρό χωριό και κάποια χωράφια γύρω από αυτό. Βέβαια, ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει από ΑΦ και την παρέλαβε αλλά όταν την είδα και του εξήγησα τι απεικονίζεται σ' αυτήν με κοίταγε σαν UFO.

 

Πέρα από τα ευτράπελα και τα γελοία αυτής της υπόθεσης, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν να εκδοθεί από την Πολεοδομία Αθηνών και στη συνέχεια από τον Δήμο η πολυπόθητη βεβαίωση; Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα με τη συγκεκριμένη υπηρεσία;

Link to comment
Share on other sites

αδυνατώ να καταλάβω γιατί τέτοια συμπεριφορά ?!?!?!?

 

Έχω βγάλει Πολεοδομία Σωκράτους 2-3 τέτοιες άδειες με βεβαίωση ΔΕΗ και μόνο.

 

Δλδ δε σας δίνουν βεβαίωση σαν προυφιστάμενο του 1955 έτσι ώστε να μην απαιτείται η Ο.Α. ?

 

Μίλα με το μηχανικό που έκανε ενεπλάκη και ζητάει τέτοια βεβαίωση και εξήγησέ του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.